Įkraunama...
Įkraunama...

Pykčiai su vyru

Patarkit prašau, ką darytumet būdamos mano vietoj. Su vyru esam 7m. jau kuris laikas smarkiai pykstames. Kai tik  išvažiuoju tarkim į prekybos centrą iš kart skambina pakeltų tonų tai kada grysiu ir t. t. Su draugem negaliu susitikti ir kažkur nueiti pasisedeti, sportuoti negaliu, galiausiai su dviračiu uždraudė važinėtis, aišku būna kartais kad išvažiuoju bet paskui tokias scenas užkelia kad ojojoj. Siūliau kartu viską daryti bet jam neįdomu. Pagrindo nepasitikėti nėra. Per tuos pykčius man jau ir jausmai atšalo, užsiminiau apie skirybas tai dar labiau paselo. Pavargau nuo visko jau. 

 

 

Atsakyti

Kaip kokiam filme. Baisi situacija. Ramiai apgalvoti, pasitarti su mama, sese, drauge ar kuo nors kas abu pažįsta,bus atviros, gal supras priežastį, kas vyksta. Gal jūs pati ko nors nematote? Iš jūsų žinutės atrodo, kad situacija labai blogėja. Jei anksčiau taip nebuvo, tai gal jam kokia liga, ar darbinės nesekmės? Saugokitės, nekonfliktuokite, kad nenukentėtumėte. 

Ką patartumėte draugei, jei jos situacija būtų tokia kaip jūsų - pasistenkite pažvelgti iš šalies.

 

Tik aš ne psichologė, atsiprašau, kad tiek prirašiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PRANAITE: 04 rugpjūčio 2018 - 20:41

Jis visada buvo pavydus,kartais mažiau, daugiau, bet paskui aprimo nes atsirado vaikas,sėdėjau namie visada, vaikas jau paaugo noriu ir sau laiko skirti, o jis man to neleidžia, aš finansiškai nuo jo nepriklausoma, ji tai labai gazdina. Mes ramiai kalbėtis net negalim,nes mūsų požiūris skiriasi. 

Atsakyti

Kaip kokiam filme. Baisi situacija. Ramiai apgalvoti, pasitarti su mama, sese, drauge ar kuo nors kas abu pažįsta,bus atviros, gal supras priežastį, kas vyksta. Gal jūs pati ko nors nematote? Iš jūsų žinutės atrodo, kad situacija labai blogėja. Jei anksčiau taip nebuvo, tai gal jam kokia liga, ar darbinės nesekmės? Saugokitės, nekonfliktuokite, kad nenukentėtumėte.  Ką patartumėte draugei, jei jos situacija būtų tokia kaip jūsų - pasistenkite pažvelgti iš šalies. Tik aš ne psichologė, atsiprašau, kad tiek prirašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasuliukas26: 04 rugpjūčio 2018 - 21:10

Matyt labai pavydus... Mano vyras tik dziaugiasi, jog sportuoju, dviraciu vaziuoju, rieduciais, svoris krinta ir pati jauciuos geriau... Be jokiu kalbu su vaikais pasibuna... Jis turi savo laisvalaiki su kolegom, o as savo... Grybaut pvz, einu viena, nes jis nenori ir grybu sako, jog nemto :-D 

Dar toks dalykas, jei zmogus kabinejasi kiekviename zingsnyje, iesko to ko nera.... Gali buti, jog yra neistikimas... :-(

Atsakyti

Kad jis man ištikimas tai 100% nes jeigu kažką turėtų, tai vyras man viską leistų daryti ir eiti. jis nesikabineja prie kiekvieno žingsnio, o tiesiog man neleidzia turėt nei savu pomėgių nieko, nes jis pavydi kad ne duok dieve į mane kas pažiūrės ar užkalbins. O demesi aš jaučiu, ir dar koki.. Ir užkalbina ir akį pamerkia,jeigu vyras tai sužinotų, po užraktų namie sedeciau

Atsakyti

Juokinga man, kai žmonės teigia, kad 100% ištikimas/a. Nusiimkit rožinius akinius. Nei jūs žinot, nei ką. Noriu pasakyti tik tiek, kad antra jūsų pusė nebūtinai mąsto, gyvena tuo, kuo jūs. Antra pusė yra atskiras žmogus, ne koks jūsų priklausinys. 

O dėl pačios problemos sprendimo, tai kalbėkitės su vyru, o ne su supermamom  :D  kodėl jis taip jaučiasi, gal jis jaučiasi nesaugiai ar pan. Galbūt sužinosit dalykų, apie kuriuos net nesusimąstydavot, pvz., kažkokiu savo elgesiu galit išprovokuoti. Nebūtinai, bet gali būti. Man irgi dažnai atrodo, kad aš visokia šaunuolė gražuolė, bet kiti gali mano elgesį ar pasisakynus interpretuoja visaip. 

Atsakyti

Visų pirma tai nemylite ir negerbiate savęs , jei leidžiate taip elgtis su Jumis. Kaliniai turi daugiau laisvės ir pasirinkimo gyvenime negu Jūs :( perskaičius postą man tik viena mintis kyla - skyrybos ir kuo skubiau, o tada pagaliau būti moterimi ir ramiai,laimingai gyventi! 

Bet žinoma, sprendimą priimti galite tik pati.

Sėkmės!

Atsakyti

Reikia kalbetis su vyru. Jei jis supranta, kad jo elgesys nenormalus - galima kreiptis i psichologus. Jeigu jam atrodo, kad taip elgtis yra gerai, jis ketina testi, tai belieka skirtis. Jo elgesys yra labai labai rimti signalai ir manau, kad laikui begant bloges. Yra pilna straipsniu sita tema. Cia vienas is psichologu komentaru:

"Jeigu pavydas šeimoje dar neišvirto į fizinį smurtą ir apsiriboja psichologiniu teroru – vyras tik išsako replikas ir priekaištus, pavyzdžiui „Kodėl jis į tave taip pasižiūrėjo? Gal kas nors tarp jūsų buvo? Kur tu buvai? Kodėl nekėlei telefono?“, – tai yra labai aiškūs ženklai, kad anksčiau ar vėliau smurtas gali tapti ir fizinis, keliantis pavojų sveikatai ir net gyvybei. Jeigu tokie priekaištai kartojasi, tikrai reikia sunerimti ir laiku užkirsti kelią. „Vienas žmogus peržengia kito žmogaus ribas. Ir tas žmogus, kurio ribos peržengtos, turi stabdyti, nes jis jaučiasi blogai. Tas, kuris tai daro, to nesuvokia. Reikia aiškiai apie tai pranešti, garsiai kalbėti. Būtina vyrui pasakyti, kad jaučiatės blogai, jaučiatės varžoma, jums tai nepatinka“, – patarė psichoterapeutė."

http://psichika.eu/b...oteris-smurtas/

Atsakyti

Man atrodo, kad čia yra ilgalaikio proceso rezultatas... Tikiu, jog šis elgesys neatsirado per naktį. Greičiausiai, kažkurį laiką nusileidote per dažnai... Nors, atsiprašau, jei neteisingai suprantu: juk sunku kažką tikslingai patarti, nežinant visų aplinkybių. Kita vertus.. 

Ką daryti arba ką daryčiau Jūsų vietoje? 

Iš Jūsų pusės jaučiu, kad norite, kad Jus gerbtų ir elgtųsi lygiavertiškai. Geriausias būdas yra pradėti nuo savęs (kad ir kaip banalu) - vadinasi, ginti save, ir neleisti kitiems elgtis su Jumis nelygiavertiškai, be pagarbos.

Kadangi vyrui toks bendravimo būdas tapęs "norma", skatinu jam, užuot puolus į pykčius (ir greičiausiai labai toli nenueiti su emocijų banga), sukti konstruktyvaus susitarimo metodu. T.y., kaskart pradėti transliuoti savo elgesiu, jog jūsų vyro elgesys išeina iš normos ribų. Jis greičiausiai to tiesiog nesupranta. Tą galima daryti įvairiai, kaip jau esate įpratus jam parodyti. Tik svarbu iš pasyvios agresijos išeiti į aktyvaus bendravimo būseną. Tiesiog transliuokite savo elgesiu, kad jo elgesys - nenormalus. Kuo toliau, tuo intensyviau, kol tikrai daeis. 

Ir nenuolaidžiaukite. Bus pagunda pasiduoti, nusileisti, bet nenusileiskite. Ribų atstatymas yra skausmingas ir valingas dalykas, ir ne visada malonumą teikiantis. 

Atsakyti

skamba baisai, labai primena draugės situaciją.. jis toookias pavydo scenas keldavo, tai tik nesenai išaiškinom dėl ko.. pasirodo kelias frontais varė :(

Atsakyti

Varymas keliais frontais nera pavydumo priezastis. Tam pagrindas - nepasitikejimas savim. Ir butent is cia ir lakstymas per lovas, stengiantis sau patvirtinti, jog yra sio to vertas, ir nesveikas pavydas, manant, kad visi yra uz ji geresni ir tik laiko klausimas, kada zmona pasipustys padus pas kita.

Atsakyti