Įkraunama...
Įkraunama...

Traukuliai - krešulys, sterilizacijos pasekmė, sumušimas?

Sterilizavome savo 1 metų 4 mėnesių katę. Po 14 dienų pašalinome siūles ir savaitę laiko dar ją stebėjome. Sugijo gerai, kate ėda, žaisminga. Išvykome atostogų savaitei, paprašėme kaimynės studentės prižiūrėti katę darbo dienomis ir paskolinome buta mano draugo pažįstamam dviems savaitgaliams (jis norėjo į festivalį mūsų mieste). Prašėme prižiūrėti katę, bet kaip supratau grįžusi nieko jis nedarė. Mums grįžus, kitą dieną per pietus jai miegant ją pradėjo kratyti traukuliai  4-5 min. Panašūs į epilepsijos priepuolį. Išsigandau, atrodė, kad mano katė tuoj mirs. Įkišus jai į dantis pirštą traukuliai liovėsi (žinau, daryti taip negalima, geriau kokį medinį daiktą duot įsikąst). Pabudusi, valgė, žaidė, šiek tiek nervuota vėliau pasidarė, nagus galando, išsiplėtę vyzdžiai, vėliau užmigo giliai, taip, kad į jokius kalbinimus ir blaškymus nereagavo. Atsikėlusi ir iki šiol jau antra savaitė yra normali katė (valgo, žaidžia). Išskyrus tai, kad girdisi daugiau šniokštimo kvėpuojant (tai priklauso nuo pozicijos, ir tai dažniausiai vyksta kai ji įminga).

 

Po incidento iš kart keliavom į kliniką. Širdis ir plaučiai vet gydytojai pasirodė tvarkoje. Kraujo tyrimas parodė, kad visi parametrai yra normalūs, normalus hemoglobinas,  tik labai mažai raudonųjų kraujo kūnelių. Mūsų Vet pasiūlė pakartotinai atlikti kraujo tyrimą, nes ji mano, kad tai buvo laboratorijos mašinos klaida, - anot jos , - jei  hemoglobinas normoje, raudonieji kraujo kūneliai taip pat turėtų būti normoje.

Skenuoti nepatarė, sakė, jei pasikartos priepuolis, tuomet skenuosim galva. Tai leis žinoti priepuolių dažnį, kaip katė prieš/ per / po elgiasi.

O jei šonkauliai sumušti arba po operacijos vaikšto krešulys,- galvos skenas to nepasakys. Kažką reikės daryti po to matyt. Nežinau ką? :/

Bet kuriuo atveju vet lankymas nieko nedavė. Tam, kad duoti tabletę nuo epilepsijos reikia ją nustatyti. Nustatymui reikia eliminuoti visas kitas priežastis. Tad: kraujas, scannas.
 
Turiu keletą įtarimų:
1 - Krešulys, - sterilizacija nebuvo gerai atlikta (netinkamai išvalyta po...), arba tas mano draugo pažįstamas paspyrė katę ir ji turi vidinių organų ar šonkaulių problemą.

2 - Epilepsija - ji yra jauna mergina: 1 metai ir 4 mėnesiai. Dažnai epilepsija nustatoma jaunoms katėms.

 

Taigi,antro priepuolio laukiant labai neramu. Gyvename FR. Radau artimiausias klinikas, žinau kaip sužinoti budinčios adresą, jei kartais tai įvyktų naktį ar savaitgalį ir truktų ilgiau nei 10 min.

Namus palieku tik su įjungta namu stebėjimo kamera.

 

Neramina manęs tas jos plaučių svokštimas ir kraujo rezultatai. Kol nepadarėm pakartotino tyrimo, - darau prielaidą, kad trūksta geležies. Šalia jos pamėgto Purina Pro Plan sterilizuotoms katėms duodu žviežios virtos žuvies.Truputi raudonos mėsos.

Pakeičiau kraiko prekės ženklą, išvaliau namus keletą kartų (jei ji kartais būtų alergiška, kokioms nors namie esančioms medžiagoms). Galvoju parnešti šviežios žolytės, gal trūksta vitaminų?Bet panašu, kad beda su plaučiais, kai guli ar pasiverčia - nekoks garselis.

Dar skaičiau,kad tokia situacija gali būti sergant cukralige, tuomet reikia duoti medaus.Galvoju, kad duoti kažko saldaus profilaktiškai (ji mielai ėda). Bet šis variantas paskutinis, kadangi šiuo atveju priepuoliai vyksta gyvūnui bėgiojant ir žaidžiant.

 

 

Vis tik nerimauju truputį, ir vaizdas to priepuolio baisus.

Gal kas esat susidūrę su panašiais dalykais? Kokia jūsų patirtis?

 

 

 

 

 

 

 


Pridėta:

Atsakyti

Epilepsijai visada buna pirmas kartas.Musu suo irgi susirgo nei is sio,nei is to.Pirmakart buvo baisu.Gavom fenobarbitali,geriam ryte- vakare,suo nebekrenta.

Tie priepuoliai baisiai atrodo,realiai gyvunas nieko neprisimena.

Atsakyti

Turiu katę, kuriai buvo traukuliai kurį laiką, po to praėjo. 

Medaus katei neduokite. Pirma reikia diagnozuoti diabetą.

Tik mano nuomonė, bet manau, kad po sterilizacijos praėjo nemažai laiko ir jeigu būtų buvę kažkas ne taip, turbūt jau būtų išlindę iki Jūsų atostogų.

Atsakyti