Įkraunama...
Įkraunama...

Neišeina susitaikyti su vaikino praeitimi

Labas vakaras :4u:
grįžau pas jus patarimo, galbūt nuomonės iš šalies. Sutikau naują žmogų, viskas labai gražu ir gerai, tačiau man ramybės neduoda vienas dalykas. Niekaip neišeina susitaikyti su tuo faktu, kad tas žmogus buvo vedęs ir turėjo ilgalaikius santykius. Problema tame, kad sunku jaustis išskirtine jam, o taip norėtųsi. Vis galvoju, kad jau viską, kas gražiausia jis patyrė su kitu žmogumi. Ir dar tas, kad aš visada svajojau apie vestuves bažnyčioje, apskritai, man šeima labai daug reiškia ir yra viena iš didžiausių svajonių. Aišku, dar anksti galvoti apie vestuves, nes dar tik pradedam savo kelią kartu, bet, žiūrint į ateitį, bažnyčia kaip ir neįmanoma jau mums... Tas labai skaudina, kad ta taip trokštama svajonė gali būti neįgyvendinama... Gal esate susidūrę su panašia situacija? Norėtųsi kažkaip nusiraminti ir netemdyti tokios gražios draugystės, bet kaip tą padaryti? :hmm: Pirmą kartą susiduriu su tokia situacija. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toma1994: 02 spalio 2018 - 20:50
QUOTE(toma1994 @ 2018 10 02, 21:49)
<p>Labas vakaras 4u.gif

grįžau pas jus patarimo, galbūt nuomonės iš šalies. Sutikau naują žmogų, viskas labai gražu ir gerai, tačiau man ramybės neduoda vienas dalykas. Niekaip neišeina susitaikyti su tuo faktu, kad tas žmogus buvo vedęs ir turėjo ilgalaikius santykius. Problema tame, kad sunku jaustis išskirtine jam, o taip norėtųsi. Vis galvoju, kad jau viską, kas gražiausia jis patyrė su kitu žmogumi. Ir dar tas, kad aš visada svajojau apie vestuves bažnyčioje, apskritai, man šeima labai daug reiškia ir yra viena iš didžiausių svajonių. Aišku, dar anksti galvoti apie vestuves, nes dar tik pradedam savo kelią kartu, bet, žiūrint į ateitį, bažnyčia kaip ir neįmanoma jau mums... Tas labai skaudina, kad ta taip trokštama svajonė gali būti neįgyvendinama... Gal esate susidūrę su panašia situacija? Norėtųsi kažkaip nusiraminti ir netemdyti tokios gražios draugystės, bet kaip tą padaryti? hmm.gif Pirmą kartą susiduriu su tokia situacija. </p>

pradekim gal nuo klausimo, kodel Santuoka baznycioje jums tokia svarbi?
antra kiek jums mazdaug metu?
Atsakyti
O mano nuomone tokia,jai jums dabar tokie klausimai kyla,kokia gali buti jusu ateitis... atsakykit tiesiog sau y klausima ar tikrai jums to zmogaus reikia...
Atsakyti
QUOTE(toma1994 @ 2018 10 02, 21:49)
Sutikau naują žmogų, viskas labai gražu ir gerai, tačiau man ramybės neduoda vienas dalykas. Niekaip neišeina susitaikyti su tuo faktu, kad tas žmogus buvo vedęs ir turėjo ilgalaikius santykius. Problema tame, kad sunku jaustis išskirtine jam, o taip norėtųsi.


Cia kazkas neaisku.
Jums - naujas zmogus, tai iseina jus turejote tu zmoniu pati ir santykiu gal turejote ne viena?

Ilgalaikiai santykiai- trumpalaikiai, iformintos vestuves - gyvenimas sugyventiniu statuse - nera JOKIO SKIRTUMO.

Todeel neaisku jusu statusas. jei jus pati turejot trumpalaikiuu santykiu, tai tada jums tik sleptis po lapais.

O jei esate nekalta - tada kita situacija.
Rasote kad viskas grazu ir gerai, tada su tuo zmogumi ir galit aptarti tokias problemas. Pas mane buvo ta pati situacija ir mes apie viska pasisnekedavom.
Atsakyti
Nežinau, kaip ten yra su ta baznycia, jeigu jis tuokesi ten jau,tai jus nebegalėsit,arba reiks daug procedūrų pereiti.tai arba su tuo susitaikai, arba sukate skirtingai keliais. Bet visu pirma atsakyk sau, kodėl tau ta baznycia svarbu, ka ji keicia, ka tai keistu jusu santykiuose?

O del paties žmogaus,tai visai nereiskia, kad jis tavęs nemylės stipriai, is tikrųjų. Taip, jis turi daugiau patirties jau, todėl kas tau nauja, jam jau gal bus zinoma. bet svarbiausia atsiminti, kad tu ji sutikai toki ir įsimylėjai ,koks jis yra dabar. O koks jis yra dabar, tai tam turejo įtakos daugybe praeities veiksniu, galbūt net ir buvusi zmona. Jeigu nebutu jos, jis butu kitoks ir gal tau nebutu krites i aki visai.

Nors jeigu jis turejo labai sunkiu ir skausmingu patirčių buvusiuose santykiuose, tai irgi atsispindės jame, kartais tokie dalykai isispaudzia ilgam ir stipriai.

Bet cia nera vienos taisykles. Jeigu energetikai, asmenybiškai poroje stipresnis tas, kuris dar yra be „bagažo“ ,tai santykiuose bus daugiau šviežumo, naujumo, labiau žiūrėsite i prieki.

Bet as skaitau ir panasu, kad tu savim kaip asmenybe nelabai pasitiki, gali buti,kad santykiuose knaisiosies po jo praeiti, nuolatos save lyginsi su jo buvusia zmona, matuosi jo jausmus pagal savo susigalvotas skales ir neturesit ramiu, sveiku santykiu. Patarciau labiau užsiimti savimi, pasitikėjimo stiprinimu, asmenybes ugdymu.
Atsakyti
Tau reikia suvokti, kad jo praeities jau nebepakeisi ir yra du keliai: arba su tuo susitaikai, juk retai taip įvyksta, kad kitas žmogus neturėjo santykių iki tavęs (jei neturi vaikų, procedūros sudėtingos, bet galbūt būtų šansas net bažnytinę santuoką anuliuoti), arba ne ir nebebūni su juo.
Atsakyti
Praeities nepakeisi, bet galima pakeisti dabarti, koreguoti kompensuoti, daug dalyku imanoma, tik reikia aiskiai suvokti ju prasme, kaina.

Susitaikymas tikrai ne iseitis, nes problema yra nesuvokimas ir bandymas taikyti kazkokius nepajudinamus sablonus. Tai ir yra problema, nes tie sablonai nera vertybe, o tikras vertybes galima iss praziopsoti.

Beznytine santuoka, nebuti pries tai vedusiam yra geri dalykai, bet va too zmogaus buvusi gavo tuos abu dalykus, bet kazkaip laimes tai neatnese. Todel reikia ziuret geriau, koks ten geras zmogus, kad taip viskas pasibaige.
manau autore nelinkus nieko analizuoti, kas gera bloga tiesiog tempia prie kazkokiu schemu...
Tai pakartos tos buvusios likima...
Atsakyti

pradekim gal nuo klausimo, kodel Santuoka baznycioje jums tokia svarbi? antra kiek jums mazdaug metu?
Augau religingoje šeimoje, na, man tai svarbu. Visada apie tai svajojau. Bet dabar atrodo, kad teks kovoti su vėjo malūnais. Šeimai tas faktas, kad jis vedęs buvo labai nepatiks. O mums kaip ir irgi nebėra šansų toje bažnyčioje tuoktis. Gaunasi, kad niekada su tuo žmogumi to negalėsiu patirti ir ta svajonė atrodo neįmanoma. Tie susirašymai man neturi tokios reikšmės kaip santuoka bažnyčioje. Jei pasiryšiu su šiuo žmogumi praleisti visą likusį gyvenimą, tai gaunasi, kad taip ir nepatirsiu ką reiškia tuoktis bažnyčioje. Aišku, aš dar jauna ir šitas žmogus nebūtinai bus man paskutinis, tačiau jei žiūrėti į jį rimtai, tai toks variantas mums niekada nebus įmanomas.

Man 22, vaikinui 24

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toma1994: 03 spalio 2018 - 10:35
QUOTE(toma1994 @ 2018 10 03, 11:27)
Aišku, aš dar jauna ir šitas žmogus nebūtinai bus man paskutinis,


Su tokiomis nuostatomis jums Baznycia reikalinga, kaip kiaulei ismanusis telefonas.

Religingi zmones tuokiasi visam gyvenimui ir pas juos nera to laikinumo mentaliteto. panasu, kad jums svarbu teatras, pompastika.

Tai padarykit, kaip mano exe padare. Mane nutempe i kataliku baznycia, nors as netikintis, ir ten atvirai pasakiau, kad netikintis. Bet suejo, kad krikstytas, tai sutuoke, kaip tikinti. Nzn gal uosviene problema isprende babkemis? Ji labai religinga.

Po 15+ metu exe sugalvojo skirtis. Issiskyre, nuvaziavo i kitas sali ir istekejo KITOJE BAZNYCIOJE (krikscioniu). (jau senai issiskyre ir su anuo)
Tai matot, kokios galimybes.

O mano statusas tai dabar neaiskus. Jei ta baznycia kataliku butu normali, tai tokia kale atskirtu nuo baznycios ir anuliuotu santuoka, bet jiems ten viskas px.
O savo statuso tai as jau nezinau ir dabartine zmona, kuriai as aplamai pirmas, tai yra panasioje situacijoje kaip jus.

Atsakyti

Su tokiomis nuostatomis jums Baznycia reikalinga, kaip kiaulei ismanusis telefonas. Religingi zmones tuokiasi visam gyvenimui ir pas juos nera to laikinumo mentaliteto. panasu, kad jums svarbu teatras, pompastika. Tai padarykit, kaip mano exe padare. Mane nutempe i kataliku baznycia, nors as netikintis, ir ten atvirai pasakiau, kad netikintis. Bet suejo, kad krikstytas, tai sutuoke, kaip tikinti. Nzn gal uosviene problema isprende babkemis? Ji labai religinga. Po 15+ metu exe sugalvojo skirtis. Issiskyre, nuvaziavo i kitas sali ir istekejo KITOJE BAZNYCIOJE (krikscioniu). (jau senai issiskyre ir su anuo) Tai matot, kokios galimybes. O mano statusas tai dabar neaiskus. Jei ta baznycia kataliku butu normali, tai tokia kale atskirtu nuo baznycios ir anuliuotu santuoka, bet jiems ten viskas px. O savo statuso tai as jau nezinau ir dabartine zmona, kuriai as aplamai pirmas, tai yra panasioje situacijoje kaip jus.
Ką aš ir turiu omenyje, sakydama, kad nebūtinai bus paskutinis. Gal su šiuo žmogum net neprieisim iki tokio klausimo, nes visko gyvenime būna. O tuoktis kelis kartus aš tikrai neketinu. Tiesiog sunku eiti į priekį, kai visada kažkur kirba, kad šitos istorijos pabaiga yra aklavietė ir laiminga pabaiga neįmanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toma1994: 03 spalio 2018 - 10:56

Ką aš ir turiu omenyje, sakydama, kad nebūtinai bus paskutinis. Gal su šiuo žmogum net neprieisim iki tokio klausimo, nes visko gyvenime būna. O tuoktis kelis kartus aš tikrai neketinu. Tiesiog sunku eiti į priekį, kai visada kažkur kirba, kad šitos istorijos pabaiga yra aklavietė ir laiminga pabaiga neįmanoma.

Jus jauna. As tai pasakyciau, kad reikia ne jaudintis kokiam pastate susituoksite, o buti santykiuose cia ir dabar. Iki santuokos jums dar labai daug liko kartu isgyventi, nezinote kaip bus su situo vyriskiu ir nezinote kaip jus pati pasikeisite. Dalykai, kurie atrodo dabar be galo svarbus gali buti penktoj eilej uz 10 m. Ir tai, ka jus dabar teigiate neimanoma, gali buti jusu realybe.

Atsakyti
QUOTE(toma1994 @ 2018 10 03, 11:55)
O tuoktis kelis kartus aš tikrai neketinu. Tiesiog sunku eiti į priekį, kai visada kažkur kirba, kad šitos istorijos pabaiga yra aklavietė ir laiminga pabaiga neįmanoma.


Neneigiu, kad tai gali buti problema, bet jus savo poziuriu slepiat kazkokias kitas problemas.
Gal jus turejot ne viena partneri ir bandot vestuvese matyti issigelbejima.
Deja vestuves tera tik iforminimas, tai formalumas daugiau reikalingas visuomenei, del socialiniu garantiju teisinio statuso. ZMoniu santykiams tai itakoja nedaug.
Sakysim as ikalbejau savaja teketi, nes tai kazkokia apsauga jei man kas atsitiks. Tai buvo formalumas. Nors as jai - pirmas.

Jei iforminimo ceremonijos pasidaro svarbesnes uz ju turini, tada jau gero nelauk, nes neadekvatumas kaip ant delno.
..
Atsakyti