Įkraunama...
Įkraunama...

Neskausmingos skyrybos

Labas vakaras.

 

Užsiregistravau čia tikėdamasi sulaukti protingų patarimų, nes dabartinėje situacijoje nelabai susigaudau kas kaip.

 

Ketinu paduoti savo vyrą skyrybų. Vis atidėliojau tai, bet daugiau jau neįmanoma. Bijau nukentėti finansiškai, dėl to tiek delsiau su tom skyrybom.

 

Turiu banko sąskaitoje pinigų (sakykim taip visai nekukliai), kurie buvo įgyti prieš santuoką. Santuokos metu banko sąskaita pasipildė labai nežymiai. Taip pat yra indėlis, kuris įdėtas taipogi prieš santuoką. Bijau, kad šie pinigėliai nebūtų dalinami su vyru, nes jis čia visiškai nė prie ko.

 

Žinau, kad mano vyras yra pasiėmęs ar tai kreditų, ar tai paskolų kažkokių (nelabai suprantu, kuom tie du dalykai skiriasi). Kada juos paėmė negaliu pasakyt (galėjo būt ir po santuokos, bet be mano parašo jokio). Bijau, kad netektų jo skolų padenginėt.

 

Kaip išsiskirt nenukentėjus finansiškai, kad tiek mano banko sąskaita, tiek indėlis liktų nepaliesti ir jo skolos (jei tokios yra) nekristų ant manęs? Tokios sumos negaliu išsiimti grynais ir laikyt namie, nes nesaugu. Be to, teisme gali būti paklausta, kodėl staiga pasiėmiau viską vienu kartu.

 

Vaikų ir bendro turto pas mus nebuvo.

Atsakyti
geriausia butu su teisininku pasitart, jie tai tikrai zinos,

greituosius kreditus gali pasiimti daug lengviau ir greiciau, bet mazesne suma, ir be sutuoktinio paraso berods, bet jeigu labai piktybiskai skolininkas negrazina, man rodos gali ir is sutuoktinio issireikalauti.
o paskolai, jeigu imta santuokoj, turi buti sutuoktinio parasas.

del indelio ir saskaitoj sumos,tai turesi irodyt, kad vyras neprisidejo prie sumu padidejimo. as tavo vietoj turbut nusiimciau tuos pinigus nuo saskaitos ir koks teismo reikalas, ka tu su jais padarei? mirksiukas.gif gal prisipirkai kalna geriausiu dizaineriu drabuziu biggrin.gif
as kai skyriaus, berods turejau indeli, kuris tikrai darytas pries santuoka, tai lyg ir nepamenu, kad kazkas ten kabintu kazka. nors mes skyremes taikiai ir sumos nebuvo vertos didelio karo. smile.gif
Atsakyti
IKI santuokos, kas ką turėjo - kad ir milijonus - jie neliečiami.
Atsakyti

Del visa ko nusiimciau tuos piniguskol skyrybos baigsis.Ar pervesciau tevams.

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 11 09, 13:06)
IKI santuokos, kas ką turėjo - kad ir milijonus - jie neliečiami.


Iš kitos pusės, jei padalins skolas per pusę (kas tikrai tikėtina, jei paskolos įsiskolinimai įgyti santuokos metu), tai ji savo pusę iš savo santaupų dengs. Nepriklausomai nuo to, kur ji tas santaupas pasidės biggrin.gif


Man rodos, kad svarbiau šiuo atveju išsiaiškinti - kas per skolos, kokio jos dydžio ir kada įgytos. O nusiiminėti kažko nuo sąsakaitų nelabai yra prasmės. Su sąlyga, kad tikrai viskas ten oficialiai paimta ir padėta dar iki santuokos.

Geriausia tai būtų su tos srities ekspertu teisininku pasitarti ir imtis tų žingsnių, kurie būtini, o ne belen ką daryt pagal savo suvokimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 10 lapkričio 2018 - 14:12
QUOTE(given444 @ 2018 11 09, 12:06)
IKI santuokos, kas ką turėjo - kad ir milijonus - jie neliečiami.


Pritariu. mirksiukas.gif


QUOTE(Sėlija*** @ 2018 11 10, 11:31)
<p>Del visa ko nusiimciau tuos piniguskol skyrybos baigsis.Ar pervesciau tevams.</p>


Selija, o jei ji velaiu nores uz tuos pinigus nusipirkti nekilnojamo turto? Kaip irodys? Jei nedeklaruos is kur gautos pajamos, gali ír netekti to turto. mirksiukas.gif

Pritariu Hmmm.

Tik tartis su tesininkais ir jokiu budu nenuimineti pinigu nuo sas. savo iniciatyva.
Atsakyti
Ir viskas? Tema issisėmė?
O kodel jums, kas praėjo skyrybu pragarą, nepapasakoti kokiu gudrybiu vyrai imasi, kad i savo nagus pagriebti tai kas ne ju?
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 03 15, 16:54)
Ir viskas?  Tema issisėmė?
O kodel jums,  kas praėjo skyrybu pragarą,  nepapasakoti kokiu gudrybiu vyrai imasi,  kad i savo nagus pagriebti tai kas ne ju?

Papapasakoti? Maniskis 7 metus niekur nedirbo. Buva namu seimininkas. Tiesa rupinosi mano dviem dukrom ir pirkdavo geles is mano pinigu. Kia skiriausi, isveze viska is namu. Visus baldus. Telikus. Buitine technika. Net indus. O mano rubus supjauste.

Beje, teko daug negraziu skyrybu matyti ir girdeti. Kia vyrai palieka moteri su vaikais be namu. Nors turtas buvo ju pries santuoka, bet gudriai isvilioja parasus ir perraso ant saves ar ant treciu asmenu.
Tai, pagal jas as nukentejau maziausiai. Ir man gyvenime viskas klostosi gerai. Nes neverkiu pametusi ir nesidziaugiu radusi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš turbūt žiauriausią variantą kur žinau asmeniškai, tai kur vyras santuokos metu prisiėmė šimtatūkstantinių paskolų abiejų vardu (aišku, žmona durna pakankamai turėjo būti, kad pasirašytų) verslams ten savo visokiems. Po skyrybų žmona liko ir be namų (vyro iki santuokos įgyti), ir be pajamų (nes visą laiką vyras reikalavo, kad geriau jau ji vaiką ramiai sau augintų, nei kad nesąmones dirbtų), ir dar su tikrai nemažomis skolomis. Tiesa, vaiku ten tėvas rūpinasi. Bet ir ten sugeba tokias dramas padaryti, kad gaila jos... Nu bet dabar, praėjus jau keliems metams, panašu kad ji ant kojų daugiau mažiau jau atsistojo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 05 12, 10:57)
Aš turbūt žiauriausią variantą kur žinau asmeniškai, tai kur vyras santuokos metu prisiėmė šimtatūkstantinių paskolų abiejų vardu (aišku, žmona durna pakankamai turėjo būti, kad pasirašytų) verslams ten savo visokiems. Po skyrybų žmona liko ir be namų (vyro iki santuokos įgyti), ir be pajamų (nes visą laiką vyras reikalavo, kad geriau jau ji vaiką ramiai sau augintų, nei kad nesąmones dirbtų), ir dar su tikrai nemažomis skolomis. Tiesa, vaiku ten tėvas rūpinasi. Bet ir ten sugeba tokias dramas padaryti, kad gaila jos... Nu bet dabar,  praėjus jau keliems metams, panašu kad ji ant kojų daugiau mažiau jau atsistojo smile.gif

Nesvarbu ar pasirasai ar nepasirasai, santuokos metu igytos skolos ir turtas dalinasi pusiau.
Todel reikia atidziai rinktis vyra/zmona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 22 gegužės 2019 - 14:59
QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 22, 14:56)
Nesvarbu ar pasirasai ar nepasirasai, santuokos metu igytos skolos ir turtas dalinasi pusiau.
Todel reikia atidziai rinktis vyra/zmona.


Šiaip paskolas ėmė verslui realiai, įmonei. Bet susitvarkė kaip asmenines, t.y. šeimos. Jei būtų UAB'o, nebūtų ant žmonos gulusios. Čia apie tokį pasirašymą aš.
Atsakyti

Šiaip paskolas ėmė verslui realiai, įmonei. Bet susitvarkė kaip asmenines, t.y. šeimos. Jei būtų UAB'o, nebūtų ant žmonos gulusios. Čia apie tokį pasirašymą aš.

Na taip cia jau kitas atvejas, keistas zmogus siaip imantis paskolas verslui, kaip asmenines, rizika tai didesne gaunasi ...

Atsakyti