Įkraunama...
Įkraunama...

Pertepimai tortams, biskvitams

Grietinėlė, cukrus, citrinos sultys
viską gerai mikseriu išplakti.
Man toks pertepimas patiko, nes galima tą kremą įdėti į konditerinį švirkštą ir taip viršų gražiau papuošti.
Atsakyti
o man patinka tortu pertepimas indelis kondensuoto pieno su cukrum ir pakelis sviesto. Sumaisyti atsilusi sviesta su kondensuotu ir pertepti tortu paplocius. Skanaus
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:

1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.

Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas  tongue.gif .

Net nepagalvojau kad su manais galima pertepimą daryt, o kiek maždaug reikia manų košės ant pusės pokelio sviesto?
Atsakyti
QUOTE(dianadov @ 2006 03 20, 19:56)
Net nepagalvojau kad su manais galima pertepimą daryt, o kiek maždaug reikia manų košės ant pusės pokelio sviesto?



Ash verdu ish 0,5 l pieno ir dedu 1 shaukshta manu ir dar truputuka, tada verdu tol, kol nepasidarys reikiamo tirshtumo. o sviesto imu truputi daugiau - 150g. Man toks geriausiai tepasi, bet pati ishbandysi, gal tau kitaip patiks....
Atsakyti
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2006 01 23, 14:19)
o man patinka tortu pertepimas indelis kondensuoto pieno su cukrum ir pakelis sviesto. Sumaisyti atsilusi sviesta su kondensuotu ir pertepti tortu paplocius. Skanaus
4u.gif


man ir šis pertepimas labai patinka mirksiukas.gif, ypač skanu dar sumaišyti tirpią kavą su konjaku ir įmaišyti į pertepimą bigsmile.gif
Atsakyti
ax.gif Visko neperskaičiau, tad atsiprašau jei pasikartosiu, bet nusipirkau šokoladinio cukraus, tai parašyta tik su grietinele išmaišyti ir galima tepti

Nors aš dar neišmeginau, nes viska ko reikia nusipirkau, o miltu pamiršau doh.gif
Atsakyti
Man (ir mano svečiams) labai skanus torto pretepimas:

3kiaušiniai,
250g cukraus,
250g sviesto,
3v.š. kakavos

Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas smile.gif
Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų. Šituo kremu dažniausiai tepu šokoladinius jau paruoštus biskvitus, paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi.
Skanaus jums ir jūsų svečiams mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Paukščių pieno pertepimas, aš jį pilu ant viršaus plono biskvito su aguonomis
40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.

Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti.
Atsakyti
2 stiklinės grietinėlės
300 g. dž. Vyšnių
stillinė cukraus
želatinos

Vyšnios išbrinkinamos, išverdamos, sumalamos, ištrinamos per sietelį. Į tyrę sudedamas cukrus, supilama želatina, viskas pakaitinama , bet neužvirinama, ataušinama. Į masę supilama gerai suplakta grietinėlė, atsargiai išmaišoma.
Atsakyti
As krema darau taip:
450g grietines betkokios
1/2 stiklines cukraus
2 pak citrinines zele
1 citrina

grietine reikia sumaisyti su cukrumi, tarkuota citrinos zievele, visos citrinos sultimis. Zele (abu pakeliai) istirpinti 1 stiklinej karsto vandens ir supilti i grietine. Ideti i saldytuva ir truputi sustingdyt (kad laikytusi ant sauksto). Situo misiniu pertepti biskvitus ir papuosti vaisiais. Gaunasi labai gaivus tortas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 11 balandžio 2006 - 08:15
gal galite pasiulyti koki nors krema ar glaju is bananu, kuris tiktu tortui pertepti.
torto pagrindui zadu panaudoti morku pyraga.
Atsakyti
4u.gif Padekit! Labai megstu Girmenos 'Apuoka'.. atrodo lengvai pagaminamas pyragas, biskvitas ir jogurtinis pertepimas. Tik kad va, man neiseina padaryti toki puru irl engva ta pertepima. Visada gaunasi jogurtas lyg butu zele! Kur suo pakastas? g.gif
Atsakyti