Įkraunama...
Įkraunama...

Klajonės po Vakarų JAV

9 Diena Gegužės 17

 

Iš pat ryto važiuojame iki Six Flags parko, mums buvo apie 40min kelio. Bilietus pirkome iš anksto. Smagu buvo, kad labai nedaug žmonių nei viename parke nebuvo, tai eilėse stovėti neteko. Aš esu buvusi keliuose parkuose – bet čia atrakcijonai super. Nuotraukų nelabai yra, nes su savimi čia foto aparatų nesinešėm.

Priedas  DSC_0431.jpg   93,59KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0432.jpg   97,47KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0051.jpg   177,49KB   0 Parsiųsta kartų

 

Pasakysiu tik tiek, labiausiai mums patiko Goliath ir Batman abiejuose pravažiavome kelis kartus. Šiaip, kadangi žmonių nelabai daug buvo ir niekur nereikėjo laukti, mes parke iki pat uždarymo nebuvom, nes man pakako ir kelių pravažiavimų kalneliais, kad ir kaip smagu, organizmas per daug neapsidžiaugia. Žinoma, maišėme ekstremalesnius atrakcijonus su ramesniais, bet galiausiai užteko. Dar paminėsiu, kad yra vienas vandens atrakcijonas- po kurio likom visiškai šlapi, tas pats kas po dušu pastovėję būtumėm. Po to ieškojome saulėtų vietų, kad šiek tiek pradžiūtumėm, nes diena nebuvo ypatingai šilta.

 

Po pietų pajudame atgal į miestą. Vat taip atrodo kai kurie greitkeliai Amerikoje. 

Priedas  DSC_0052.jpg   76,39KB   0 Parsiųsta kartų

 

Vakaras buvo suplanuotas Griffith Parke.  Žygių ten nebeplanavom, bet norėjom apžiūrėti observatoriją, miestą iš aukštai ir palydėti saulę. Prisiparkavome, kur radome vietos- pasirodo vakarais ten būna labai daug žmonių. Teko dar ir į kalną nemažai palypėti.

 

Priedas  DSC_0436.jpg   40,56KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0057.jpg   69,64KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0059.jpg   85,56KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0064.jpg   85,13KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0066.jpg   117,16KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0068.jpg   41,38KB   0 Parsiųsta kartų

 

 

Vaizdai gražūs, ir Holivudo ženklas atsiveria. Pasivaikščiojom po ovbservatoriją dar galvojome, kad smagu būtų ir į planetariumą nueiti, bet eilės labai ilgos buvo,tai šios minties atsisakėme. Jau pilnai sutemus leidomės žemyn link mašinos. Griffith Observatoriją ir parką labiausiai norėjom aplankyti pamatę ‚,La La Land‘‘ filmą. Tai dar ir muzikinio takelio iš filmo pasiklausėm einami link mašinos.

Vakarienę valgėme California Pizza kavinej esančioje Holivudo bulvaro prekybos centre- labai patiko, plius gavom įvadinį patiekalą nemokamai, nes išsikalbėjom su padavėju ir papasakom, kur ir kaip keliaujam ir kad esame čia pirmą kartą, tai jis nusprendė pavaišinti mus 😊

 

Atsakyti

10 Diena Gegužės 18

 

 

Šiandien paliekame Los Angelą ir judam link Joshua tree parko.

Orginaliame plane šio nacionalinio parko nebuvo, nes labai norėjau daryti žygį į Havasupai (Navajo Falls). Žinoma, iš anksto pradėjau ieškotis informacijos ir iš karto po Naujųjų metų puoliau skambinti ir rezervuotis vietas. Žinojau, kad prisiskambinti labai sunku būna, nes skaičiau komentarus internete. Labai apsidžiaugiau prisiskambinusi iš pirmo karto- tik paaiškėjo, kad rezervacijas jie priima tik nuo Vasario 1 ir ne ankščiau. Tai aš jau vasario 1 dieną visais telefonais bandžiau su jais susisiekti- arba užimta, arba net negaudo signalo. Bandžiau ir ne darbo valandom paskambinti- nieko. Taip kelias dienas. Galiausiai Vasario 4, vėlgi internetiniuose komentaruose radau informaciją, kad jau visos vietos iki pusės birželio užimtos. Nenorėjau rizikuoti ir eiti be leidimo, tai, kad ir kaip buvo gaila, šito žygio atsisakiau. Tada pradėjau mąstyti, ką daryti su pusantros laisvos dienos- daugiau Los Angelui laiko skirti nenorėjau. Mojave dykuma nelabai sudomino, bet vat Joshua Tree NP patiko nuotraukos ir ypač stovyklavietės.

Taigi,pasiieškojus informacijos nusprendėme vieną dieną ir naktį praleisti parke – dykumoj. Dauguma atsiliepimų buvo, kad ten matos labai žvaigždėtas dangus, nes arti nėra jokių miestų, kurię daug šviesos skleistų. Pats parkas turi daug pasivaikščiojimo takų ir nėra sausa dykuma, bet visa ekosistema su kaktusais, medžiais ir daugybe didelių akmenų. 

Žinodami, kad kempingai dykumoje paprasti- tai yra be dušų, standartinių WC ir vandens, nusprendėme susirasti pirmą nakvynę pakeliui iš Los Angelo, bet kur nors ne per toliausiai nuo parko,kad kitą dieną butų galima ryte greitai ten nuvažiuoti. O kitą nakvynę praleisti viename iš kempingų. 

 

Priedas  18th day.png   711,9KB   0 Parsiųsta kartų

 

Taigi, šios dienos maršrutas gavosi toks. Aplankyti Getty muziejų, kuriuo nepamatėme prieš pora dienų, apsipirkti Walmarte ir nukeliauti iki Palm Springs, kur buvome užsisakę nakvynę. Orginaliai galvojome, kad turėsime visą vakarą Palm Springs, žinoma buvo kitaip.

Ryte nusprendėm per daug neskubėti, dar kartą nuėjom į Holivdo Bulvarą pusryčių ir kavos. 

Tą rytą netgi pavyko pamatyti pasiruošimą filmo premjerai- kažkuriai iš Karibų Piratų dalių. 

Priedas  DSC_0074.jpg   229,91KB   0 Parsiųsta kartų

 

Po to susikrovėm daiktus į mašiną ir patraukėm į Getty muziejų. Muziejus nemokamas, bet parkavimas dienai 15 doleriu. Pradžioje galvojom, kad šiek tiek gaila, bet mums labai patiko ir mes ten prabuvome gal 5 h.

Šiek tiek informacijos Getty buvo vienas turtingiausių verslininkų 1965-66 metais. Ir be galo mėgo meną, taigi su neaprėpiamais piniginiais ištekliais, jis turėjo didžiulę kolekciją visokių meno dirbinių. Po jo mirties, jo visa kolekcija buvo verta pasiekti ir miesto gyventojų akis. Nuo tada ir buvo pradėtas kurti Getty muziejus. Taip pat Los Angele yra ir jo vila, kuri yra atidaryta lankytojams ir taip pat turi meno darbų kolekciją. Pats Getty muziejus įsikuręs ant uolos, tai nuo parkavimo aištelės iki ten kyla traukinukas. Muziejuje visą dieną vyksta skirtingos ekskursijos. Artimiausia buvo po sodus- tai mes mielai ją pasirinkom. Valandą vaikštinėjom, grožėjomės ir klausėmės istorijų. Buvo smagu sužinoti idėjas, kuriomis buvo remtasi kuriant sodus.

Priedas  P1010929.jpg   507,72KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010931.jpg   529,29KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010933.jpg   568,15KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010934.jpg   534,74KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010938.jpg   258,32KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010939.jpg   299,74KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010956.jpg   227,39KB   0 Parsiųsta kartų

 

Aš pati esu didelė impresionizmo megėja, tai planavom po sodų kaip tik eiti į Impresionizmo ekskursiją, bet pasirodo ji buvo pilna. Tai pasiėmę audio gidą patys vaikštinėjom po muziejų ir klausėmės istorijų ir pasakojimų apie skirtingus paveikslus ir jų autorius.

 

Priedas  P1010943.jpg   326,72KB   0 Parsiųsta kartų

 

Labai gražūs vaizdai atsivėrė iš paties muziejaus pastato. 

Priedas  P1010947.jpg   141,73KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010950.jpg   270,65KB   0 Parsiųsta kartų

 

Praleidome čia daug daugiau laiko, negu planavome, bet nesinorėjo niekur bėgti ir skubėti. Galvojant, kad kaip tik prasidėjo visi miesto kamščiai, nes darbo dienos pabaiga jau buvo. Visgi išvažiavome į netoliese esantį Walmartą nusipirkti maisto kitos dienos turistavimui. Kad ir kaip tempėme laiką, bet vis tiek reikėjo po truputį judėti link Palm Springs, nes buvo prašyta į viešbutį įsiregistruoti iki 22h, o iki jo buvo gal 2 h kelio. Tiesa pasakius, vos spėjome, nes kamščiai Los Angele tesėsi be galo, gal tik apie 9 atlaisvėjo kelias ir buvo galima judėti pilnu greičiu. Kaip tik įsukome į viešbutį prieš pat jiems užsidarant. Buvo šiek tiek gaila, nes vieta visai smagi ir graži, bet ja pasidžiaugti nelabai teks. Susimąstome, kad dar būtų gerai drabužius savo išsiskalbti, tai pasinaudojam motely esančia skalbimo mašina ir jų milteliais. Nežinau, ar mes nemokame naudotis tomis skalbimo mašinomis, kur iš viršaus drabužiai susideda, bet mums jų gerai neišskalbė, plius liko miltelių dėmės ant kai kurių drabužių. Dar kartą nelabai galėjome dėti skalbti, nes ir taip jau mums specialiai skalbyklą atidarytą buvo palikę.

Ieškome per google skalbyklos Palm Springs ir suplanavome kitą rytą ten nuvažiuoti ir dar kartą viską išskalbti prieš aplankant Joshua Tree NP.

 

 

Atsakyti

11 Diena Gegužės 19

 

 

Keliamės labai anksti, nes šiaip mes per keliones nelinkę kilti iš lovų apie 6 ryto, bet Joshua Tree parke kempingų nerezervuoja, tai pirmas atvažiavęs užsiima vietą. Nenorėjom likti be vietos- todėl skubėjom ten kuo ankščiau būti. Taigi, anksti pakilę, dar su visais drėgnais drabužiais nuo vakar lekiam į skalbyklą, kuri, mums pasisekė buvo prie pat maisto parduotuvės, tai ir skalbimo kapsulių užsipirkom.

Viską išsiskalbę ir išsidžiovinę – taip pat per tą laiką užkandę bandelių ir kavos judame Joshue Tree Parko link.

 

Priedas  19th.png   557,62KB   0 Parsiųsta kartų

 

Pravažiuojme vėjo elektrinę. Kiek domėjausi, joje yra daugiau negu 1000 turbinų.

 

Priedas  DSC_0078.jpg   87,53KB   0 Parsiųsta kartų

 

Privažiavę parką nusiperkame metinį leidimą ir judame Jumbo Rocks Kempingo link, šis kempingas iš nuotraukų man pasirodė gražiausias. Buvome ten gal 10 ryto, tai vietų laisvų buvo labai daug. Tada galvojom, kad gal nereikėjo taip skubėti, bet iki 14h viskas užsipildė. Kelis kartus apvažiavus visą kempingą, ten yra apie 150 vietų palapinėms, išsirenkam savo, šalia didelių akmenų, kurie turėtų mus apsaugoti nuo rytinės saulės. 

 

Priedas  P1010999.jpg   191,41KB   0 Parsiųsta kartų

 

Kadangi kempingas- be patogumų, tai kaina nedidelė, gal 15 doleriu, kuriuos, man rodos, reikėjo sudėti į vokelį ir įmesti į dėžutę esančią prie įvažiavimo.

Šiaip visi kempingai, kuriuose buvom apsistoję, man patiko, nes yra prie kiekvienos pažymėtos palapinės vietos po staliuką ir laužavietę paruošta. Na taip, šiame kempinge dušų nebuvo, bet WC buvo normalūs, be vandens, bet tvarkingi, su dezinfekciniu rankų skysčiu, užraktais ir nesmirdantys.

Pasižiūrėję parko žemėlapį pirmiausiai važiuojame iki Chola Cactus Gardens.

Atstumai parke nėra dideli, tai ten atsiduriame per kokias 25min. Šiaip įdomi vieta, aš pati niekad neesu buvusi dykumoje, tai dykumą įsivaizdaviau su daug mažiau gyvybės. Aišku, žinau, kad dykumos skirtingos būna.

Priedas  P1010959.jpg   172,05KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010960.jpg   120,59KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5376.jpg   116,46KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010963.jpg   436,54KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010964.jpg   169,77KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5377.jpg   181,63KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5386.jpg   224,39KB   0 Parsiųsta kartų

 

Šis sodelis labai nedidukas, tai daug laiko ten pasivaikščioti nereikia, plius darosi labai karšta ir lauke nesinori daug laiko praleisti.  Norėjau praeiti dar kelis mini maršrutus parke, bet pagalvojam, kad nelabai norisi per tokį karštį žygiuoti, bet nelabai turim kur nuo karščio ir pasislėpti. Tai galiausiai grįžome į kempingą, atsidarėme visus langus/duris mašinoj, prisidengėm kiek galėjom nuo saulės ir ilsėjomės, skaitėm knygas bandydami neiškepti, gaudyti bet kokį vėjelį. Taip praleidom karščiausias dienos valandas, tai jau gerokai po pietų patraukėm į pirmą mini pasivaikščiojimą - Discovery trail. Nors vis dar karšta buvo, bet vaikščioti galima. Tiesą pasakius, šitas kelias mums pakankamai painus pasirodė, nes belaipiodami po akmenis ir besifotografuodami pametėm, kur toliau veda takelis, nes dalis jo tiesiog per akmenis keliauja. Kurį laiką šiek tiek blaškėmės, galvojom ar neverta eiti atgal, bet galiausiai pamatėm žmones tolumoje ir nusekėme iš paskos. Taip grįžome į taką ir galiausiai parėjome iki parkavimo aištelės.

 

Priedas  P1010970.jpg   168,63KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010969.jpg   206,62KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010973.jpg   219,84KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010979.jpg   156,25KB   0 Parsiųsta kartų

 

Toliau sekė važiavimas iki Hidden Valley tako. Šitas žygis man labai patiko, nes vaizdas nuolat kito, tai norėjosi fotografuoti viską be sustojimo, nes už kiekvieno posūkio buvo kažkas gražaus.

 

Priedas  P1010980.jpg   304,39KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010981.jpg   233,53KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5393.jpg   166,16KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010985.jpg   254,13KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010987.jpg   216,56KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010989.jpg   212,41KB   0 Parsiųsta kartų

 

 

 

Atsakyti

Paskutinis apžvalgos taškas buvo Key View nuo kurio matėsi visas Palm Springs miesto slėnis. 

 

Priedas  IMG_5404.jpg   71,03KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5438.jpg   105,01KB   0 Parsiųsta kartų

 

Iki ten važiuojant pagaliau pamatėm pilna Joshua medžių, nes iki tol, jie buvo tik labai pavieniai parke.

 

Priedas  P1010990.jpg   207,21KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010992.jpg   203,53KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010993.jpg   140,18KB   0 Parsiųsta kartų

 

Galiausiai grįžom į kempingą, pasigaminom vakarienę ir laukėm, kada atsiras tas gražusis žvaigždėtas dangus.

 

Priedas  P1010995.jpg   98,28KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1010997.jpg   40,04KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020002.jpg   37,9KB   0 Parsiųsta kartų

 

O taip.... ten matėme ko gero patį gražiausią dangų. O kas smagiausia, ilgą laiką fotografuojant iš tos pat vietos, labai gerai nuotraukose matosi kaip žemė sukasi, nes visos žvaigždės iš eilės darytose keliose nuotraukose vis pasisuka. 

 

Priedas  IMG_5470.jpg   64,16KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5479.jpg   94,7KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5492.jpg   92,06KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5521.jpg   129,53KB   0 Parsiųsta kartų

Galiausiai prisižiūrėję žvaigždžių ir prifotografavę gulamės miegoti. 😊

 

Atsiprašau, už kai kurių nuotraukų prastesnę kokybę, bet kad galėčau jas čia sukelti, teko labai mažinti didį ir prastinti kokybę. :S 

Atsakyti

12 diena Gegužės 20

 

 

Šiandien buvo viena nuobodžiausių dienų, daug važiavimo ir kilometrų, nes planas buvo pasiekti Kanjoną ir dar suspėti saulėlydį pamatyti. (Tiesa, vakaras buvo puikus, bet ilgos važiavimo valandos nelabai.)

 

Priedas  12 diena.png   695,92KB   0 Parsiųsta kartų

 

Kaip ir daug kas rašė, nakvynių prie kanjono reikia ieškoti iš anksto. Pradžioje mąstėme nakvoti kempinge, bet po praleistos nakties dykumoje, norėjosi dušų ir šiek tiek daugiau patogumo, ypač kai po to dvi nakvynės ir vėl bus palapinėje. Galiausiai džiaugiausi mūsų sprendimu, nes naktis prie kanjono visgi buvo labai vėsi.

Pusryčiaujam ir pakuojamės palapinę ir įrangą, nes nenorime per daug nusivėlinti. Planas buvo, kiek galima, pravažiuoti 66 keliu. Ne viskas vyko pagal planą, nes kažkurioje vietoje 66 kelias buvo uždarytas, tai važiavome autostrada. Šiaip iš 66 kelio nuotraukų mes beveik neturime, nes tik šiek tiek filmavome ir tik dabar benagrinejant kelius ir planus supratau, kad su tais visai ilgais važiavimais tą dieną, mes gražiausios 66 kelio atkarpos nepravažiavome, bet ko gero, del to, kad šituo keliu per daug nepasidomėjau ir konkrečių planų neturėjau, dabar šiek tiek gailiuosi.

 

Priedas  P1020003.jpg   147,6KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020010.jpg   146,93KB   0 Parsiųsta kartų

 

Be pietų, mes niekur ir nestojome, bet valgėme čia.

Priedas  P1020009.jpg   135,44KB   0 Parsiųsta kartų

 

https://www.tripadvi...an_Arizona.html

Patiko.

 

Daugiau nei po 6 h kelio privažiuojame Valle, kur buvo mūsų viešbutis. Jis buvo brangiausias visoje kelionėje, bet čia apsistoti buvo daug pigiau negu Grand Canyon Village ar Tusayan ir per pus arčiau negu Williams.

 

Priedas  P1020024.jpg   87,43KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020025.jpg   128,04KB   0 Parsiųsta kartų

Viešbutis pats toks idomus, nes jo kambariai yra išskirstyti per kelis pastatus, tai mūsų buvo netgi priešingoje kelio pusėje nuo priėmimo. Pasiimam raktus, persinešam daiktus ir dar šiek tiek patingim. Čia buvo klaida, nes reikėjo mums labiau paskubėti link kanjono, kažkaip nepaskaičiavome mes tiksliai laiko. Tai vos spėjom pamatyti saulėlydį, bet buvo be galo gražu. Kaip ir daug kas sako, gali būti prisižiūrėjęs begales nuotraukų kanjono, bet jos niekad neatskleis to jausmo jį pamačius, nes tikrai atima kvapą. Jo visuma tokia sunkiai suvokiama- dydis, gylis, spalvos. Būtent tas faktas, kad kur bepažiūrėsi, vien jis matosi yra užburiantis.

Priedas  IMG_5523.jpg   168,14KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5525.jpg   135,16KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5563.jpg   152,13KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5576.jpg   147,75KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5590.jpg   125,45KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5597.jpg   69,2KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5602.jpg   79,25KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5604.jpg   81,27KB   0 Parsiųsta kartų

Taip, jis be galo gražus saulei besileidžiant, bet man, jis gal net gražesnis buvo, jau jai nusileidus - kai viskas tvyro tokiame nedideliame šešėly ir tada kanjonas iš viso atrodo labai paslaptingas.

Priedas  IMG_5606.jpg   114,18KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020015.jpg   219,06KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020016.jpg   150,52KB   0 Parsiųsta kartų

Neįmanoma nefotografuoti. 😊 per visą kelionę būtent čia padarėme daugiausiai nuotraukų. Prabūname ten iki pat prietemos, apžiūrime vietinius gyvūnėlius ir važiuojame išsimiegoti lovoje.

 

Priedas  IMG_5551.jpg   237,96KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5600.jpg   183,98KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

13 diena Gegužės 21

 

Didelių žygių kanjone mes neplanavome, bet šiandien neskubant prasiėjom pakraščiu. Patiko tai, kad spalvos kanjone labai skyrėsi nuo vakarinių ir nustebino, kad visai nemažai ten augmenijos ir žalios spalvos. Šiaip visu pakraščiu prasieiti smagu, nes vis svarstai ar už kito posūkio vaizdas bus kitoks, ar ne. Grand Canyon Village dar pasižiūrėjom Indėnų šokius- jie ten visą pasirodymą darė, vėgi turim filmuotos medžiagos, bet ne nuotraukų. Kanjone visur suvaikščiojome pėstute- autobusiukais nesinaudojome.

Priedas  IMG_5634.jpg   258,25KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0001.JPG   138,9KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0081.jpg   127,98KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0082.jpg   160,98KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5612.jpg   138,76KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5635.jpg   214,3KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5637.jpg   460,78KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5639.jpg   404,38KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5641.jpg   239,99KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_5644.jpg   167,65KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020030.jpg   235,32KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020031.jpg   303,97KB   0 Parsiųsta kartų

 

Gerą pusdienį praleidę čia, patraukėm 64 keliu link išvažiavimo. Dar ten sustojome kai kuriose apžvagos aikštelėse. Man labai patiko Desert View, nes ten jau kitoks kanjonas matėsi, kitokie kampai ir upės vingiai, be to, neatrodė labai gilus, tai daugiau detalių buvo galima pamatyti.

Priedas  IMG_5686.jpg   164,91KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020045.jpg   210,96KB   0 Parsiųsta kartų

 

Toliau judame link Page- kur prie Lake Powell esame užsisakę kempingą dviems naktims. Pakeliui Page sustojame Walmarte nusiperkam vakarienei maisto ir bandom suspėti į kempingą, kol dar nesutemę.

Kempingas smagioje vietoje Wahweap prie pat ežero.

Priedas  13 diena.png   302,92KB   0 Parsiųsta kartų

 

Atsakyti

14 Diena Gegužės 22

 

Šiandien buvo poilsio diena, 😊 kurią šiek tiek be reikalo pasidarėme, nes jos visai nereikėjo. Bet planas buvo prisižiūrėjus gražių nuotraukų iš Lake Powell pasiimti baidares ir ten paplaukioti. Taip ir darėme pirmoje dienos pusėje. Buvo visai nieko, bet šiaip nerekomenuočiau, nes visų pirma ežere plaukioti nėra labai smagu, bet kai jis tokios netradicinės formos galvojau rasim daug įdomių užplaukimų, prie uolų, su vingiais ir panašiai. Dėja, kiek mes pasiekėme nuplaukti, tie vingiai buvo mažyčiai ir tekdavo labai greitai apsisukti ir plaukti atgal, o visi ežero grožiai buvo daug daug toliau negu mes būtumėm galėję pasiekti.

Priedas  DSC_0083.jpg   72,86KB   0 Parsiųsta kartų

 

Antroje dienos pusėje apsilankėme Glen Canyon Dam ir prieš saulėlydį prie Horseshoe bend.

Priedas  DSC_0084.jpg   88,04KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0464.jpg   120,3KB   0 Parsiųsta kartų

 

Aš be galo norėjau pamatyti šią vietą, bet mums taip nepasisekė, nes kaip tik tuo metu buvo gal 10 turistinių autobusų. Nuėjus iki pačio grožio, buvo be galo sunku net patekti prie krašto, visur grupės ir grūstys, to visiškai nesitikėjau, tai šiek tiek nusiminėm. Pabuvom neilgai ir pasukome atgal. Tai jaučiausi visiškai nespėjus pasidžiaugti šia vieta. :S butent šiandien prasidėjo mini nesutarimai su antra puse, kai buvo paklausta kiek ilgai mes dar į raudonus akmenis ir uolas žiūrėsim. O jų dar bus gal kokia savaitė. Galiausiai pažadėjus, kad uolos bus visai kitokios ir įdomesnės, tikiuosi, kad pavyks gražiuoju tęsti kelionę. Vakarojame kempinge, kepamės hot dogus ir stebime aplink lakstančius triušiukus.

Priedas  P1020051.jpg   126,07KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020052.jpg   145,5KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020053.jpg   228,03KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020059.jpg   199,74KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  DSC_0467.jpg   193,13KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020055.jpg   223,98KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  P1020060.jpg   79,95KB   0 Parsiųsta kartų

 

 

Atsakyti