QUOTE(evvva @ 2020 03 18, 14:28)
tyliu ,tyliu,tsssssss ,
kad tik ikasti

....neskleisskit netiesos.... neklaidinkit kitu... kokios pazistamos dabartiniam forumu bendravimo , pamokymu frazes
praktiskai nesvarbu koks gamintojas pieno (kalbam apie ne pigiausia ) bet su 3.5 riebumo pienu visada geresne puta nei su 2 % riebumo ir sakyk ka nesakes
Pieno puta tai tikra kavos karūna. Vis dėlto koks pienas geriausiai tinka plaktam pienui ruoši automatiniame kavos virimo aparate? Ekspertai iš Bosch Home Appliances paslaugų tarnybos kreminei pieno putai paruošti naudoja kambario temperatūros aukštoje temperatūroje apdorotą pieną. Pagrindinė taisyklė didelis baltymų kiekis yra gerai. Tai gali skirtis priklauso nuo gamintojo. Gerai, stabiliai pieno putai paruošti svarbu, kad automatinis kavos virimo aparatas būtų tinkamai valomas ir, kiek įmanoma, jame nebūtų riebalų. Riebalų nuosėdos aparate trukdo plakti pieną. Automatiniai kavos virimo aparatai iš esmės tinka pieno putai plakti. Tai atsako į klausimą, kuris automatinis kavos virimo aparatas ruošia geriausią putą.
Taigi tobulai pieno putai išplakti visada naudokite aukštoje temperatūroje apdorotą pieną ir pasirūpinkite, kad prietaise nebūtų riebalų. Tada galėsite mėgautis neprastesne negu Italijoje pieno puta.
o cia atvirksciai
Teorija
Pienas turi būti šaltas, bet nesušaldytas ir jokiu būdu ne ultrapasterizuotas (virintas).
pirma, jis gerai nemuša, nes jos "struktūra" keičiasi verdant; iš tikrųjų galime manyti, kad ji jau buvo vieną kartą plakta perkaitus;
antra, plakant ir kaitinant iki 6570 ° C, pienas įgauna pastebimą saldų skonį, kuris yra svarbus kapučino komponentas (saldumo skirtumas pastebimas net tarp pasterizuoto ir sterilizuoto pieno).
Kai jis perkaista (virš 7580 ° C), saldumas dingsta. Virintame piene saldumas nepasirodys.
Plakant pieną svarbu ne riebalų kiekis, o baltymų kiekis. Europoje paprastajame piene baltymai sudaro 3,3%, o jų yra ne daugiau kaip 2,8%. Gausus putplastis gaunamas iš bet kurio pieno, tai yra įgūdžių klausimas, tačiau pačių putų konsistencija priklauso tik nuo pieno. Iš baltymų, kurių sudėtyje yra daug baltymų, jis yra klampus ir riebus, o iš mažai baltymų - sausas ir šiurkštus burbulas.
Pienas su 3.2 ir 2.8 baltymais plakamas visiškai skirtingais būdais. Be to, skirtumas pastebimas net vokiškame piene, kurio baltymai yra 3,3, palyginti su 3,2. Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kad parašyta, parašyta, o kiek baltymų iš tikrųjų yra, yra didelis klausimas.