Įkraunama...
Įkraunama...

Protarpinis badavimas

QUOTE(Auda @ 2019 07 12, 21:01)
<p>Man labiausiai patinka, kad galima nuklysti ir vėl grįžti sėkmingai prie protarpinio badavimo.</p>

Visiškai pritariu, nereikia nervintis kad nusidedi dietai ir t.t.
Atsakyti

Svarbiausia, kad jau kokias dvi savaites tai laikausi, tai nuklystu, bet svoris stabilizavosi +-500g. Bet čia irgi jei stiklinę vandens išgėrei tai jau +200 g. Man svarbiausia, kad negrįžtu visi kg atgal. Užtai organizmą pratinu prie visokių būsenų.

Atsakyti
Labas rytas, daug kantrybės reikia, bet man šis būdas tinka ir patinka. Esu išbandžiusi įvairių variantų, o šiuo esu patenkinta. Jaučiuosi geriau, miegu geriau. Visoms kantrybės.
Atsakyti

Aš savo PB pradėjau gegužės mėn. Būtų jau 8 savaitė, tačiau vieną savaitę per atostogas visai nepavyko laikytis, nes tiesiog valgymo režimas sutriko dėl pasikeitusio dienos ritmo. Visai dėl to nesigraužiau, nieko specialiai neskaičiavau, gal net kiek ir daugiau nei įprastai valgiau, o grįžusi po atostogų pasisvėriau  - absoliutus 0. Nei priaugau, nei numečiau. 

Šiaip  jau ribojant maistą yra netgi rekomenduojama kažkokiais intervalais maisto kiekį padidinti - tam, kad išjudinti medžiagų apykaitą. Nes organizmas pripranta prie mažų kiekių ir svorį mesti darosi labai sunku. Taip kad, kartais pasitaikantys vakarėliai ar nukrypimas nuo plano tikrai nepakenks, o daugeliu atvejų dar ir padės 

Atsakyti

Sveikutes, noreciau pradėti protarpini badavima , bet nerandu visos info kas man rūpi, gal patarsite... ☺️ Kava geriu, bet ar galima badavimo valandomis i kavą pieno? Ar yra maisto kiekio ir produktų apribojimų valgymo valandomis?  Kiek skaitau tai merginos ir saldumynų neatsisako, o kaip dėl alkoholio sakykim gimtadienis... 🎂🙄? 

Atsakyti

Daug šia tema skaičiau ir žiūrėjau video  - daugiausiai anglų k., nes lietuvių kalba informacija ribota. 

 

Protarpinio badovimo metodas pagrįstas tuo, kad per nevalgymo valandas nebūtų vartojamas joks maistas. Šlakelis pieno į kavą jau yra maistas ir sugadina visą procesą. Keliose vietose radau, kad net kavos reikėtų atisakyti, bet daugumoje atvejų visur pagrįstai teigiama, kad kava, arbata (bet ne vaisių), vanduo be jokių priedų ar skonių yra leistina tomis valandomis, kai nevalgoma. 

 

Kai kas badauja 12 val, o kitas 12 val valgo. Bet esmė yra ta, kad protarpinis badavimas būna efektyvus tik po 12 val. tad 13-16 ar net daugiau valandų nevalgymo. Tada efektyviausiai deginami riebalai ir vyksta kiti naudingi organizmui procesai. Pati bandžiau nevalgyti nuo 20 val, o tada ryte 12 val. Tada pabandžiau nevalgyt vakare nuo 16 val., o ryte 8 val suvalgyt pusryčius, bet šis būdas visai netiko man, nes pietus pavalgydavau 13 val. tada 16 tik kokį jogurtą ar vaisių, o tada iki ryto net silpna būdavo, kaip norėdavosi valgyt. Dabar paskutinį kartą valgau 19 val, o tada ryte 11 val. Visai neblogai sekasi. Svoris, tiesa, krenta itin lėtai. 

 

Valgymo valandomis galima valgyti viską, bet su saiku (man patinka, kad nėra draudžiamų produktų). Saikas atsiranda savaime, nes smegenys savo darbą daro. O gimtadieniai  ar šiaip nukrypimai yra netgi rekomenduojami kelis kartus per mėnesį, nes didesnis maisto kiekis išjudina medžiagų apykaitą (tik, aišku, puota negali tęstis ilgiau kaip dieną). 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabi*: 17 liepos 2019 - 11:33

Man labiausiai patiko daktaro Unikausko išaiškinimas. Jis aiškino, kad iki 12 val organizmas vartoja tai ką suvalgėm o po 12 ja pradeda naudoti atsargas, riebalus.Todėl rekomenduojama ne mažiau 13 val. Šiaip aš ir pradėjau maždaug nuo 13-14 val nevalgymo, tai nejutau nei galvos svaigimo nei kitų negalavimų. Dabar taikau 16-18 val tarpą, kartais tenka ir 20 nevalgyti. Bet valgau saldumynus, vaisius ir kitus produktus, neribotai. Pienas turi riebalų todėl jis netinkamas. tik nesaldyta ir be pieno kava ar juoda arbata galima ir tai jei labai jau negali be jos apsieiti. Šiaip tai nesistengiu savęs prievartauti. Nors pradėjau gruodžio viduryje, bet galima sakyti, kad normaliai PB taikau tik nuo sausio pabaigos. Iki dabar numečiau 9 kg man pilnai užtenka. jei dar kokis 5 kg numesiu, šių metų planas bus įvykdytas su kaupu. 

Be to dabar jau mažiau ir saldumynų norisi, gal dėl to, kad vaisių ir uogų visokių pilna, nežinau, bet ir valgyti mažiau valgau, savaime išeina taip, gal skrandis pradėjo trauktis. 

Atsakyti

Ačiū mergaitės, už patarimus, kavą bandysiu išmokti gerti be pieno.... 🙄 O dar toks klausimas, ar labai bloga įtaką darys jeigu mano valgymo langas keisis kas savaitę, nes dirbu naktį savaitę, kitą savaitę laisva...  Bandyčiau darbo savaitę valgyti nuo 22:00 iki 6:00 ryto, o laisva savaitę nuo 13:00 iki 22:00....? Ar būtinai reikia tuo metu visada??? Labai norėčiau kad mano smegenys atsisakytų saldumynų, o numesti svorio bent 20 kg man reikia, nebežinau jau ko griebtis 😭😭😭😭

Atsakyti

Šiaip Unikauskas sakė, kad skirtumo nėra, svarbiausia, kad nuo paskutinio valgymo praeitų ne mažiau 13 val. O laiką kiekvienas taikosi asmeniškai. r tokia mityba turi tapti gyvenimo būdu, tai niekad ir negrįš kg. Pats daktaras išbandė šį būda ir numetė daug kg. ir po šiai dienai jis laikosi PB

Atsakyti
...tik jis vienas žino, kokių būdų numetė tiek daug kg. Nepasakys tiesos. O reklamuoti būtent PB jis turi.
Atsakyti

Nematau reklamos tikslo, nes nei vaistai nei spec produktai. O kad veikia ne tik pati ant savęs patyriau, bet ir keli pažystami tai jau išbandė. Tik kai kurie drąstiškai į mėnesį po keletą ar dešimt kg. O šiaip tai ko gero šio metodo pagrindinė esmė, kad neužkandžiauji tarp ilgesnių nevalgymų.Ir tai turi tapti gyvenimo būdu. O šiaip Unikauskas kai ką nors reklamuoja tai gerai išaiškina to metodo veikimą, ir palieka žmonėm teisę rinktis patiems. Juk ne visi gali bėgioti ar sportuoti sporto klubuose.

Atsakyti

 O dar toks klausimas, ar labai bloga įtaką darys jeigu mano valgymo langas keisis kas savaitę, nes dirbu naktį savaitę, kitą savaitę laisva...  Bandyčiau darbo savaitę valgyti nuo 22:00 iki 6:00 ryto, o laisva savaitę nuo 13:00 iki 22:00....? Ar būtinai reikia tuo metu visada???

Ne, skirtumo nėra dėl laiko keitimo. Aš iš visos perskaitytos informacijos dar daryčiau prielaidą, kad toks kaitaliojimas netgi padėtų greičiau numesti svorio dėl to, kad organizmas nespėja priprasti prie vieno režimo. Aš ir pati norėjau keitalioti laiką, bet man atsisakyti vakarienės buvo tiesiog sunku.Taip, svarbiausia, kad tarp paskutinio valgymo ir kito butų išlaikytas 13-16 ar daugiau  valandų laiko tarpas

Atsakyti