Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglės mitybos sutrikimai,psichologiniu pagrindu

Mano dukrai 16 m. Bėgant laikui vis labiau pastebiu ryškėjančius jos mitybos sutrikimus, kurių pagrindas psichologija. Per ganėtinai trumpą laiką ji labai suliesėjo (numetė 23 kilogramus), šie rezultatai stulbinantys, nors aš visam tam labai prieštaravau. Viskas, rodos, būtų idealu, bet po šio pagražėjimo man nerimą kelia jos nevalgumas... Pastaroji sakanti, kad pasiekusi savo tikslą ir daugiau nenorinti suliesėti, bet aš matau, kad maisto porcijos nedidėja, o retkarčiais net sumažėja. Po ilgo pokalbio su ja supratau tai, kad ji paniškai bijo valgyti normalias porcijas, nes mano jog labai greitai priaugs papildomų kilogramų unsure.gif .. Norėdama jai padėti labai domėjausi apie kuno masės mažinimą ir pasiektų lieknėjimo rezultatų palaikymą. Po to ilgą laiką ją stebėjau ir stengiausi dukrai patarti... Ji laikosi griežtos dienos mitybos (pusryčiai, pietūs, vakarienė ) be užkandžiavimų ir papildomų valgymų... Tačiau mano nuomone ji valgo per mažai..Tokiam amžiuje organizmas formuojasi, jis rekalauja daugybės medžiagų rekalingų jo vystymuisi. Po šio ilgo maisto apribojimo ciklo, manau, kad dukros medžiagų apykaita yra labai sulėtėjusi...Kaip galėčiau jai padėti?? Kokį maistą ji turėtų valgyti,kad nepriaugtų papildomų kilogramų (nes kaip minėjau tai jau psichologinė problema)? Kaip ją įtikinti,kad pradėtų daugiau maitintis ir atsikratytų tos nepagrįstos baimės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Remualda: 03 rugpjūčio 2006 - 18:11
Galbūt pravers:
VALGYMO SUTRIKIMAI
Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
O koks kuno mases indeksas? svori reikia padalinti is ugio kvadratu.Turetu buti daugiau negu 17,5. Ar neisnyko menesines? Jums reiktu pasikonsultuoti su seimos gydytoju, turbut istirtu krauja. Pagal tai, kaip aprasete problema, nepanasu kad butu anoreksija, nes Jusu dukra patenkinta savo kunu, nenori dar labiau sulieseti.
Jus minite psichologine problema,o kokia ji? Ar Jusu dukra turejo virssvori ir jo atsikrate?
Jeigu jos sveikata gera (ka pasakytu gydytojas), Jus jai padetumete, jei nesiimtumete kontroliuoti ka ji valgo, kiek. Kartais grieztos dietos (o taip pat ir anoreksijos) viena is prieasciu yra kova pries tevu kontroliavima. O gal jai padetu, jei Jus nueitumete pas dietologe ir pasitartumete del mitybos, kuri netukintu.
Kad dukra atsikratytu baimiu, jai reiktu individualiu psichologo konsultaciju, bet tik tuo atveju, jei ji pati to nori.
Atsakyti
QUOTE(Remualda @ 2006 08 03, 19:10)
Mano dukrai 16 m. Bėgant laikui vis labiau pastebiu ryškėjančius jos mitybos sutrikimus, kurių pagrindas psichologija. Per ganėtinai trumpą laiką ji labai suliesėjo (numetė 23 kilogramus), šie rezultatai stulbinantys, nors aš visam tam labai prieštaravau. Viskas, rodos, būtų idealu, bet po šio pagražėjimo man nerimą kelia jos nevalgumas... Pastaroji sakanti, kad pasiekusi savo tikslą ir daugiau nenorinti suliesėti, bet aš matau, kad maisto porcijos nedidėja, o retkarčiais net sumažėja. Po ilgo pokalbio su ja supratau tai, kad ji paniškai bijo valgyti normalias porcijas, nes mano jog labai greitai priaugs papildomų kilogramų  unsure.gif  .. Norėdama jai padėti labai domėjausi apie kuno masės mažinimą ir pasiektų lieknėjimo rezultatų palaikymą. Po to ilgą laiką ją stebėjau ir stengiausi dukrai patarti... Ji laikosi griežtos dienos mitybos (pusryčiai, pietūs, vakarienė ) be užkandžiavimų ir papildomų valgymų... Tačiau mano nuomone ji valgo per mažai..Tokiam amžiuje organizmas formuojasi, jis rekalauja daugybės medžiagų rekalingų jo vystymuisi. Po šio ilgo maisto apribojimo ciklo, manau, kad dukros medžiagų apykaita yra labai sulėtėjusi...Kaip galėčiau jai padėti?? Kokį maistą ji turėtų valgyti,kad nepriaugtų papildomų kilogramų (nes kaip minėjau tai jau psichologinė problema)? Kaip ją įtikinti,kad pradėtų daugiau maitintis ir atsikratytų tos nepagrįstos baimės?



Romualda, butu idomu suzinoti jusu istorijos tesini po tiek metu... ax.gif

Atsakyti