
amileta, ar pabandei tą apkepą???Įdomu koks skonis-ir aš norėčiau pabandyti..

oi mergytes, kiek cia skanumynu priraset!!!! jau nusiziurejau varskes apkepa, lekiu kept, beskaitant net seile istyso
Aciu visoms, prisirasiau daugybe receptuku, tai dabar galesiu stebint savo vyra


ir as varskes apkepa jau maisau

QUOTE(tiponeva @ 2007 12 11, 23:10)
ir as noriu, bet jau parduotuve salia esanti nebedirba, o varskes namie ner

QUOTE(*Marija* @ 2007 11 05, 00:00)
O bulviu apkepa darau toki ale kugeli, tik sutarkuoju stambesne tarka. Kartais tiesiog vienas bulves kepu, kartais darau sluoksniuota apkepa. Sluoksniai: grybu, svogunu, mesos. Labai skanu ir kaskart naujas skonis 

o asa darau taip bulves nuluptas supjaustau riekelemis, sudedu i inda atsparu karsciui. dedu sluoksniais bulves druskos, cesnaku pabarstau arba sultinio kubeli, idedu ir tai sluoksniuoju, o ant virsaus sviesto dedu, grietines 2 - 3 gerus saukstus, truputi vandens ir kepu orkaiteje apie val. , labai skanu
O MANO VYRUI LBIAU PATINKA SU SVOGUNAIS


Papildyta:
QUOTE(*Marija* @ 2007 12 12, 00:13)
O APIE KOKI TU CIA APKEPA KALBI

QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 12 12, 10:36)
aj, apie bet koki varskini, labai jau megstu varskes apkepus

QUOTE(KAROLE2000 @ 2005 04 25, 09:59)
Sveiki,
Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni
)
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau
). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni

Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni

1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti

Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau

Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!

Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni

Nius, apkepiukas jau orkaitej


Bulviu ir ryziu apkepas (ismokau is uosvienes)
reikes:
bulviu
ryziu
mozzarelos surio
tarkuoto surio
cesnako
plonai supjaustyto virto kumpio
dziuveseliu
sviesto arba alyvuogiu aliejaus
Nulupti bulves, supjaustyti griezineliais ir apvirti. Isgriebti is vandens.
Tame paciame bulviu virimo vandenyje isvirti ryzius (gali buti dar siek tiek kietoki)...
I kepimo inda (as naudoju stiklini) ipliti aliejaus arba istepti dugna sviestu, tada deti bulviu griezinelius, ryzius, supajaustyta mozzarella, pabarstyti tarkuotu suriu, deti kumpio sluoksni. Taip sluoksniuoti kol baigsis visos turimos medziagos. Paskutinis sluoksnis turetu buti bulviu griezineliu. Ant ju pilti siek tiek aliejaus ir pabarstyti dziuveseliais.
pamirsau parasyti, kad smulkiai supjaustyta cesnaka reikia deti i vidurini sluoksni ant bulviu.
pasauti i orkaite ir uzkepti. Kepimo laikas priklausys, ar dejote visiskai isvirtus, ar tik apvirtus ryzius. As dazniausiai visiskai isverdu, kad butu greiciau, tuo tarpu mano uosviene ir bulviu ir ryziu pilnai neisverda, o tik apverda.
Ivairoves delei galima sluoksniuoti ir su apvirtomis cukinijomis arba moliugu.
tai vienas megiamiausiu musu seimos patiekalu, megsta ir mazi ir dideli!
reikes:
bulviu
ryziu
mozzarelos surio
tarkuoto surio
cesnako
plonai supjaustyto virto kumpio
dziuveseliu
sviesto arba alyvuogiu aliejaus
Nulupti bulves, supjaustyti griezineliais ir apvirti. Isgriebti is vandens.
Tame paciame bulviu virimo vandenyje isvirti ryzius (gali buti dar siek tiek kietoki)...
I kepimo inda (as naudoju stiklini) ipliti aliejaus arba istepti dugna sviestu, tada deti bulviu griezinelius, ryzius, supajaustyta mozzarella, pabarstyti tarkuotu suriu, deti kumpio sluoksni. Taip sluoksniuoti kol baigsis visos turimos medziagos. Paskutinis sluoksnis turetu buti bulviu griezineliu. Ant ju pilti siek tiek aliejaus ir pabarstyti dziuveseliais.
pamirsau parasyti, kad smulkiai supjaustyta cesnaka reikia deti i vidurini sluoksni ant bulviu.
pasauti i orkaite ir uzkepti. Kepimo laikas priklausys, ar dejote visiskai isvirtus, ar tik apvirtus ryzius. As dazniausiai visiskai isverdu, kad butu greiciau, tuo tarpu mano uosviene ir bulviu ir ryziu pilnai neisverda, o tik apverda.
Ivairoves delei galima sluoksniuoti ir su apvirtomis cukinijomis arba moliugu.
tai vienas megiamiausiu musu seimos patiekalu, megsta ir mazi ir dideli!
QUOTE(Morepink @ 2008 01 12, 14:49)
Gavosi tikrai labai skanus ir viskas gerai iskepe

Sveikos mergytes uogytes,,, as su tokiu klausimeliu,,, virtuve man nesvetima, bet bandydama kazka naujo, susiduriu su mazytemis smulkmenelemis, kuriu viena isspresti nesugebu,,,
tai kreipiuosi i jus,,,
kepiau orkaiteje varskes apkepa, kai istraukiau - sukrito
Receptas:
400g 9proc varskes
0.5 stikl manu
0.5 stikl pieno
4 kiausiniai (kaimiski
)
6 saukstai cukraus
80g sviesto
druska, vanile
Technologija:
sviesta istryniau su cukrum, sudejau trynius, issukau, suberiau varske, isbrinkintus piene manus, sumaisiau. Baltyma isplakiau iki standziu putu, atsargiai supylus prie visko ismaisiau, suverciau i forma. kepiau ikaitintoj orkaitej iki 200 laipsniu apie 40 min.
Tei va, gal kas gali pakomentuoti recepta ir procesa, del ko galejo sukristi? Gal kas turi siaip kokiu patarimu??
p.s gavosi labai skanus, nors ir sukrito:)
p.p.s cia mb taip parase
bet skonis is tikruju geras.

kepiau orkaiteje varskes apkepa, kai istraukiau - sukrito

Receptas:
400g 9proc varskes
0.5 stikl manu
0.5 stikl pieno
4 kiausiniai (kaimiski

6 saukstai cukraus
80g sviesto
druska, vanile
Technologija:
sviesta istryniau su cukrum, sudejau trynius, issukau, suberiau varske, isbrinkintus piene manus, sumaisiau. Baltyma isplakiau iki standziu putu, atsargiai supylus prie visko ismaisiau, suverciau i forma. kepiau ikaitintoj orkaitej iki 200 laipsniu apie 40 min.
Tei va, gal kas gali pakomentuoti recepta ir procesa, del ko galejo sukristi? Gal kas turi siaip kokiu patarimu??
p.s gavosi labai skanus, nors ir sukrito:)
p.p.s cia mb taip parase

QUOTE(SANI26 @ 2004 01 30, 18:29)
Labai paprastas varskes apkepas:
500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.
500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.
pasakiskas skonis mmmm....


QUOTE(ugniukas @ 2008 05 20, 17:02)
pasakiskas skonis mmmm....
ir tox purus ... niam niam MB nemegejas saldumynu, bet gabala didziausia i darba atsipjoves issinese 


O kas tau pasake, kad tai saldumynai, tai tik varske su trupuciuku cukrum
