Skaiciau, skaiciau, ir dabar noriu pasidalinti savo
ZUVIES UZKEPELES recepteliu.
Proporciju nerasysiu, nes kas karta darau vis kitaip - kai kuriu produktu namuose buna daugiau, kai kuriu maziau. Kaip padarysit, taip nepagadinsit. Taigi:
Produktai.
Bulves(zalios),
Svogunai,
Zuvis - juros lydeka, menke,starkis, tilapija,pangasija ar bet kuri neasakuota zuvele.
Obuoliai - 1, 2, 3 priklausomai koki kieki gaminsite.
Suris.
Grietine(galima maisyti su majonezu).
Prieskoniai pagal pasirinkima.
Pasiruosiame inda i kuri sluoksniuosim uzkepele. Tai gali buti skardele, stiklinis atsparus karsciui ar keramikinis ingas, arba keli vienos porcijos indeliai uzkepams.
Nuskustas bulves supjaustome 0.5 cm storio griezineliais, sudedame i ikaitinta su aliejumi keptuve ir apkepame abi puses. Bulviu prisikepti tiek, kad uztektu dviem sluoksniams pagal jusu kepimo inda. Vienas sluoksnio storis apie 2-3 cm. jei patinka galima daryti storiau. Taigi sudedame pirmaji sluoksni bulviu.
Iskepame zuvi. Jei kepate ne file, o su kaulu - nuimti minkstima. Sugnaibyti gabaliukais ir sudeti antra sluoksni ant bulviu.
Prisikepame svogunu. Galvutes perpjauti pusiau ir toliau griezineliais. Jei patinka svogunai - nepagailekite. Sudeti trecia sluoksni ant zuvies.
Supjaustome obuoli 0.5 cm. skiltelemis, sudeliojame ketvirta sluoksni. Ant obuoliuku galima dar uzdeti viena sluoksniuka svogunu.
Dabar vel plonai uzdedame keptu bulviu, uzpilame grietine, arba grietine maisyta su majonezu.
Suberiame tarkuota suri, negailime.
Visus ingredientus kuriuos kepame is karto barstyti druska ir prieskoniais.
Sauname i orkaite ir kepame tol kol prasils ir issilydys suris.
Darbo labai daug nera, bet laiko siek tiek uzims. Tikiuosi, kad patiks ir jums.