Kokosinis varškės apkepas 

Reikės:* ~1,3 - 1,4 kg varškės (9 % riebumo)
* 6 kiaušiniai
* 4 valg. š. sviesto (minkšto)
* 7 valg. š. cukraus
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 5 valg. š. manų kruopų
* 100 ml pieno ( ~ 1/2 stiklinės)
* druskos
+
* 100 gr kokoso drožlių
* gabaliuko sviesto +maltų džiūvėsių kepimo skardai
Gaminimo eiga: Manų kruopas užpilti pienu ir palikti ~ 30 min, kad išbrinktų.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Sudėti minkštą sviestą ir vėl išplakti.
Sudėti minkytas manų kruopas bei varškę ir viską gerai išmaišyti/ištrinti.
Atskirame inde kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų ir jas atsargiai išmaišyti į varškės masę.
Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti maltais džiūvėsiais (o galima ir kokoso drožlėmis, bus dar kokosiškesnis apkepas) , sukrėsti paruoštą apkepo masę, paviršių išlyginti.
Kepti ~ 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
Patiekti dar šiltą su grietine, kisieliumi, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
Skanaus