Įkraunama...
Įkraunama...

1 metų vaiko elgesys

Sveiki, esu naujokė, auginu 1 metukų sūnelį, prieš porą dienelių atšventėme gimtadienį. 

Labai neramina vaiko ignoravimas kaip šaukiu vardu. Ar turėčiau sunerimti? Apskritai vaikas yra labai savarankiškas, bet mėgsta žaisti ir su mumis, ypatingai susidraugavęs su šuniu, visur vaikšto kartu.  :wub:

 Berniukas jau pradėjo vaikščioti, linksmas, guvus, besidomintis viskui vaikas, bet bet bet... nesvarbu ar aš šaukiu, ar tėtis jis tiesiog neatsisuka ir daro ką daręs... Tenka šaukti 10-20-30 kartų kol pagaliau atsisuka trumpam ir daro savo reikalus toliau. Ar visi vaikai taip daro, ar man jau reikia sunerimti? 

Mano mama dirba darželyje ir žinoma ji man pasakė kad labai keista kai jis toks savarankiškas ir neatsisuka šaukiamas. Žinoma aš iškart į paniką ir kelias dienas tiesiog skaitinėju apie autizmą ir panašiai  :hmm:  :(

Prašau nuraminkit ir pasakykit kad taip vaikai daro  :cry2:  :cry2:  :cry2:

Atsakyti

Sveikos, norejau pasiklasuti nes labai neramina :huh2:

 Mano berniukui katik suejo 1 metukai, pastebejome kad jis ignoruoja saukiamas vardu.

ar tai butinai iskart autizmas, o gal normalus elgesys? kartais tenka saukti 10,20 kartu kol pagaliau trumpam atsisuka. Vaikutis labai savarankiskas, randa kuo uzsiimti, ypatingai draugauja su suniu, abu zaidzia, laksto, apsikabina ji ir panasiai  :wub:  

Jau beveik vaiksto ( na tiksliau vaiksto tik kaip isgeres vyrukas  :D ),  vis dazniau prieina apsikabinti, prisiglausti, kasdien skaitau knygutes tai rodo pirstuku i gyvunelius ir panasiai, juokiasi jei darau ju garsus, valgo gerai, nu bet tas ignoravimas..... 

tiesiog eina savo reikalais... kaip matau kad kazka negero daro tarkim lupa lipduka koki nors as sakau "Nojukai ka darai? Nojau? negalima lupti, nu nu nu" tai uzsisukes ir buna tik sustoja ir rankute mosikuoja nu nu nu. Idomu gal toks etapas? gal tai isaugama? ar jau tureciau kur nors kreiptis? tarkime susirinko visa seima ir padejome torta prie jo gimtadienio proga, tai jis iskart ta torta puolesi ir i burna dejo, o visi su fotikais stovejo ir sauke ji, tai jis nei karto neatsisuko i nieka, tiesiog visas demesys tortui  :hmm:  :)

Atsakyti

Labas rytas,

vaikų neturiu, todėl negaliu kalbėti iš asmeninės patirties, bet su autizmu esu daug susidūrusi. Iš to, ką parašėte, tikrai sunku sakyti, kad vaikutis turi autizmą. Paparastai matomos ir kitos problemos pvz. vengia akių kontakto, neatpažįsta balso tono (nėra skirtumo ar pikčiau subarate, ar juokinate), gąsdina garsai ir pan. Svarbu stebėti ar nėra repetitive behaviors (supimosi, lingavimo ir pan.). Iš to, kad su vaikučiu žaidžiate ir jis į žaidimą įsitraukia galima spręsti, kad viskas gerai. Jei labai nerimaujate - parodykite vaikų specialistui, sunku situaciją vertinti nematant vaiko, be to ir jums pačiai bus ramiau.

O dėl autizmo - jis kiekvienu atveju reiškiasi labai skirtingai. Tai nereiškia, kad vaikas, net jį turėdamas, negalės gyventi ,,normalaus" gyvenimo, yra labai lengvų formų, yra sunkių, bet tėvų meilė ir pastangos, gali labai daug :)

Atsakyti
Stebekit,domekites. Gali buti lengva forma. Su tevais ir gyvunais autistuku santykis kitoks, nei su kitais zmonemis, todel tevai kartais buna paskutiniai,kurie pastebi, kad kazkas ne taip. Lengva forma nera joks baubas. Reikes uzsiimti,ismokyti kai kuriu dalyku, laiku pradejus, iki mokyklos issilygins su bendraamziais. Be to, jie paprastai buna gabus.
Atsakyti

Ne, cia ne autizmo pozymiai, nusiraminkite.

Atsakyti

Sveikute, naujai prisijungusi! Malonu susipažinti:)

Turim 9men vaikutį, tai jis taip domisi viskuo, ypač batais, skalbimo mašinos langų, brolio žaidimų, kad ji reikia kartais patraukti toliau.Tada supyksta, surenka,suverenia ir vėl nurimsta,vėl ten pat eina arba randa kita įdomų dalyką.Gali 15min žiūrėti į skambėjimą,beveik nemirksedamas, nes viskas įdomu tokio amžiaus vaikams.. Ir aš manau, jog sveikas vaikas pas jus,domisi , masto kažką, tyrinėja savo pasauleli ir tiek:) Duokite maisiuką paciuzinti, popierių paplesti, tik tuo metu stebekite jog neisidetu burnoj.Tokie žaidimai, ypač kur dirba jo pirstukai-lavina vaiko motorinius įgūdžius:)

Atsakyti