Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta ir gyvenamosios vietos pakeitimas

Su vyru esam kartu nuo mokyklos laikų (virš 14 metu), santuokoje 6 metus, turim darzelinuke ir 6 mėnesių berniuką. Pradžioje pradėjom gyventi pas jo mama, vėliau jo mociute padovanojo namą, todėl susiremontavom dalį namo ir išėjome ten gyvent (vienoje dalyje gyvena mociute, kitoje mes, bendrai tik tualetas ir vonia).
Kol gyvenome pas vyro mama, ji pas močiutę (savo mama) atvažiuodavo tik šeštadieniais ir sekmadieniais. Kai su vyru atsikraustėme pas močiutę gyvent, buvo likę iki gimdymo 3 mėnesiai. Kai pagimdžiau anyta pasiėmė atostogas ir pradėjo lankytis kiekvieną dieną. Gavosi trintis, eidavau maitinti, tai ji eidavo kartu, mokino koki vandenį duoti, kaip rengti, kai pirmagimei dar nebuvo nei mėnesio ji vyrui prie jo draugo pasakė, kad jis blogas tėvas, vyro sesėms, kad mes blogi tėvai, nes vaiko neaprengiam. Atvažiavus pirmagime pasiimdavo už rankų ir vesdavosi į miegama, kad ja aprengtu, kai pasakydavau kad nedarykit čia nesamoniu, nes mes esam jos tėvai tai tam kartui suprasdavo.
Dabar turim 6 mėnesių berniuką, taip nesikiša kaip su pirmagime, bet tik pamatau, kad ji ateina iš karto prisimenu viską. Atvažiuoja kiekvieną dieną nuo gegužės mėnesio iki rugsėjo pabaigos, kitų metų laiku atvažiuoja penktadienį, šeštadienį, sekmadienį. Pirmagime net klausė manęs ar ji neturi savo namų, kad čia kiekvieną dieną būna. Jos dukros pas ją retai atvažiuoja, viena nebuvus gal 3 metus, nors gyvena 170 km nuo jos, kita į metus kokius 4 kartus, gyvena apie 120 km nuo jos. Kartais net galvoju, kad reikia man psichologes, gal pavyktų pamilti ją ir nebūt tokiai bjauriai.
Jeigu būna svečių irgi užeina pažiūret kas svečiuose. Kai iš kurs nors grįžtam pirmagimes klausinėja visko.
Vyro močiutė nesikiša į vaikų auginimą, tik šiaip viskas idomu, jeigu negirdi kada grįžom iš kur nors namo ar kada išvažiavom tai visada klausia, pirmagimes visko klausinėja kur buvom, kodėl vėliau namo po darželio parvaziavom.
Gyvenam nedideliame name, turim 2 nedidelius kambarius, mums keturiems jau ankšta, dukrytei nėra vietos kur lovyte pastatyt, ji miega su tėčiu, o aš su kūdikiu. Kai atėjom čia gyvent močiutės sveikata buvo ne įspūdinga, visi sakė kiek ji čia gyvens, eikit gyvent, liks jums namai. Suprantu čia jos namai, ištikruju jeigu būčiau zinojus, kad vyro mama čia taip dažnai lankysis nebūčiau čia ejus gyvent. Nesijaučiu čia kaip savo namuose, nes daryt ko norim irgi negalim, pvz mociute neleidžia nupjaut medžio, anyta planuoja kur ką sodint iš augalų. Vyras kur nors išvažiavęs su traktorium dirba, tai iš vien klausinėja kur dirba, ka dirba ir pan.

Kai vyrui ką nors pasakau apie mama tai jis tyli, sako jeigu tau kažkas netinka tai sakyk jai. Bet aš galiu savo tevam pasakyt, bet ne jo mamai (vyro tėvas miręs). Prašiau, kad pakalbėtu gražiai ir pasakytų, kad mes suauge esam, kad nereikia kiekvieną dieną važiuot, jis sake nesakys. Klausiu kaip bus kai nebus močiutės, nes anyta dabar ale pas ją atvažiuoja, ar irgi nieko nesakys jai, tai sakė, kad nesakysiu, nenoriu pyktis.
Vyras siūlo imti paskolą ir statyti namą arba pirkti butą, bet vistiek jis čia turės važiuot kiekvieną dieną (ūkininkauja) ir kurens pečių. Jeigu išeisim iš čia tai gal net jo mama ateitu cia gyvent. Gaila investuotų pinigų į šį namą, plius dar labai daug reikia investuot (stogą keist, nama apšildyti, griaut sienas ir pan). Bet žinau, kad jeigu išeisim į butą, čia bus mano daržas ir šiltnamis, reiks vyrui prie ūkio padėt, žole pjaut, tai reiks dažnai vistiek atvažiuot ir ja matyti. Jeigu pasistatysim nama taip pat vyrui reiks padėt atvažiuot, plius savaitgaliais pagamint valgyt atvezt tai taip pat ją matysiu pastoviai jeigu čia gyvens. Plius vyras labai daug dirba, jeigu išeisim kitur gyvent dar mažiau matys, nes dabar kartais pamato kad ir porai minučių kol kazka tvarko kieme, bet iš kitos pusės turėtumėm savo nuosavus namus ir niekas negalėtų kištis.
Vyras užsiminė savo mamai, kad gal statysime namą, tai ji pasakė kam jums statyt, juk mociute ilgai negyvens ir jums liks. Kartais atrodo ji galėtų pasiimti pas save ja, ji gyvena 3 kambarių bute viena, bet suprantu, kad cia jos namai.
Norėčiau, kad vyras labiau mane palaikytų, bet suprantu kad jam viskas gerai.
Ačiū kas perskaitėt, reikėjo išsikalbėti kažkam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo theater: 26 rugsėjo 2019 - 16:12

Aišku, kad reikia gyventi savo gyvenimą ir neleisti anytai (bei vyro močiutei taip pat) lipti ant galvos. Nebūtina tam išsikraustyti, ir dabartinėmis sąlygomis įmanoma pastatyti anytą į vietą. Vyras nedrįsta tai padaryti, teks Jums. Aiškiai ir konkrečiai nubrėžkite ribas. Pvz:

*į svečius priimat tik kas antrą savaitgalį

*kategoriškai nenorit girdėti jokių patarimų apie vaikų auginimą ir auklėjimą

*norite žindyti tik privačioje aplinkoje

ir tt  :4u: 

Atsakyti
O del ko jus taip nemegstat anytos? nu suprantu kisasi, negerai, bet tai pasakyti galima, kad i vaiku auklejima nesikistu, o kas dar netinka? Jie padeda su vaikais tai hjuk gerai ar blogai, nu aprengti norejo pirma vaikeli, kas tame blogo? mano kad padeti jums reikia smile.gif

Visada uz viska sava kaina, turit busta uz dyka, bet ne savo tai turit taikytis, arba statykites savo su daug zemes, kur gales vyras vietoje ukininkauti, jums rinktis, kokia kaina norit moketi, kas jums svarbiau.

O kodel jus vyras taip nori likti visiem geras, tik ne jum? gal cia didziausia problema, ne jo mamoje?

ps O kodel norit medi nupjauti?
Atsakyti
QUOTE(theater @ 2019 09 26, 17:08)
Gyvenam nedideliame name, turim 2 nedidelius kambarius, mums keturiems jau ankšta, dukrytei nėra vietos kur lovyte pastatyt, ji miega su tėčiu, o aš su kūdikiu.


Svarbu zinot, kokios finansines galimybes. Rinkoje yra tikrai nemazai pigiu namu su 4 kambariais. Jei jau noresit dideliu tai bus kitos kainos. Bet vis tiek kokia suma jums atrodo reali kad ir isipareigot bankams?

Praleidau jau pusmeti ieskant sau tai truputi zinau situacija
Atsakyti
Garantuoju, kai mociute numirs, anyta atsikraustys i ta nama visam...
Jei jos nelanko dukros, tai reiskias nekazka charakteris. O demesio ir vadovavimo jai norisi.
Jusu vietoj imciau paskola ir pirkciau ar tai nama ar tai buta. Tai nors pati busit seimininke. Jau nusispjaukit i tai ka investavot. Vistiek teisiskai to namo dalis turbut priklauso vyrui?
Atsakyti

Jusu vietoj imciau paskola ir pirkciau ar tai nama ar tai buta. 

Nebent kažkur teritoriškai toliau.. nes kitaip ir naujam name/bute gyvenant anyta užterorizuos vizitais ir patarimais... 

Atsakyti
Geriau paprasciau, bet turet savo ir kas niekas nevadovautu.
Vyras tai kai jau veda, tai turi stoveti uz savo seima, kuria sukuria, o ne sokineti apie visas babces. Bet cia ne jo, jo mamos auklejimo (vadovavimo) klaida.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 09 26, 16:48)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72508198" data-time="1569508650"><div><p>Jusu vietoj imciau paskola ir pirkciau ar tai nama ar tai buta. </p></div></blockquote><p>Nebent kažkur teritoriškai toliau.. nes kitaip ir naujam name/bute gyvenant anyta užterorizuos vizitais ir patarimais... </p>

Tai aisku.
Svarbu vyras ta siulo.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 09 26, 17:48)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72508198" data-time="1569508650"><div><p>Jusu vietoj imciau paskola ir pirkciau ar tai nama ar tai buta. </p></div></blockquote><p>Nebent kažkur teritoriškai toliau.. nes kitaip ir naujam name/bute gyvenant anyta užterorizuos vizitais ir patarimais... </p>


Jauni, vaziuokit i uzsieni. Tik ne i UK. Normaliai gyvensit ir jokios anytos neatvyks.

Arba i kita Lietuvos krasta. Prie Joniskio pasvalio nemazai namu iki 20000,
Va vienas uz Rokiskio atiduos uz 20000 manau
https://www.alio.lt/...ID59765983.html
Apie Skuoda yra, Jurbarko Silales rajonuose.

nepirkit labai gero nes atsikraustys...
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 09 26, 17:56)
.

nepirkit labai gero nes atsikraustys...

lotuliukas.gif
Siandienos medalis uz humoro jausma first.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 09 26, 17:56)
Jauni, vaziuokit i uzsieni. Tik ne i UK. Normaliai gyvensit ir jokios anytos neatvyks.

Arba i kita Lietuvos krasta. Prie Joniskio pasvalio nemazai namu iki 20000,
Va vienas uz Rokiskio atiduos uz 20000 manau
https://www.alio.lt/...ID59765983.html
Apie Skuoda yra, Jurbarko Silales rajonuose.

nepirkit labai gero nes atsikraustys...

ir is ko gyventi ten nusikrauscius? unsure.gif

siap nu osaves nepabegsi, jei vyras nemoka mamai pasakyti,kad atsiknistu, tai niekru su juo nebus gerai, bus kokia ikyri kaimyne, mokytoja, dar kas nors....
Atsakyti

Nesuprantu iš kur jūs tokias anytas paraunat... Maniškė tai auksinis žmogus, ne vieno blogo žodžio, vaikštom ir giriam vienas kitą. Tik manau padarėm su vyru gerai, kad gyvenam atskirai, atvažiuojam kartą ar du per savaitę, jinai turi vyrą, darbą neseniai suradom gerą jai, kadangi kaime gyvena tai pardavėja dirbo, dabar laiminga, kad isdryso ir aš ją drąsinau sakiau kad jai pavyks ir t.t. Ir pavyko. Turi savo kiemą kur vadovauja tik ji, aš nelendu į jos valdas, ji pas man buvo tik vieną kartą. Kai atvažiuojam, nuperkam visokių skanumynų, po sodą pavaikstok, aišku aš jai padedu ir gėlynus nuravet, daržus prižiūrėt ir šiltnamį... Į mišką nueinam kartu, va neseniai ir kaimo šventėj dalyvavo, pavakarojom linksmai... :D galbūt kai su vyru turėsim vaikų ir keisis situacija, bet aš nepyksiu, kadangi anyta yra antra mama, ir jai lygiai taip pat rūpi anūkų ir tavo gerovė. Ji daro tai iš visos širdies, kaip moka taip myli.

Iš mano pavyzdžio gali pastebėt, kad maniškei anytai netrūksta veiklos.. Tai ir jus saviškei galit sugalvot kažką...

Vis tik reiktu galbūt nuoširdžiau su ja elgtis, visos mes būsimos anytos ar uošvės, nežinom kokio žiežulom gali paversti gyvenimas, tad elkimes su jomis taip, kaip norėtume, kad elgtųsi mūsų marčios... Kaip faina būtų, jei senatvėj turėtumėm iš ko pasijuokti kartu, paverkti ir tiesiog sulaukti nuoširdaus dėmesio... :) 

Atsakyti