Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 29, 18:08)
As Lietuvoje zinau tik viena toki atveji. Ir pagal statistika (skaiciu neprisimenu tiksliai), i tevystes atostogas einanciu vyru skaicius yra labai labai mazas.

Dar man labai keista stebeti kur socialiniuose tinkluose nuotraukas ir straipsnius "Tetis su dukra zaide restorana". Stebuklas, ***. Mamos su vaikais zaidzia, piesia, kapstosi. Vyras pirstelejo - straipsnis.


Aš vieną artimoj aplinkoj turiu, kur buvo išėjęs. Dar vieną tik pažįstu, tas pusei metų ėjo, bet po berods trijų ar mažiau mėnesių suprato, kad jam būtinai reikia į darbą grįžt ir auklę nusamdė... neatsparus tas buvo... Vieną žinau, kur tik mėnesį ištempė biggrin.gif Dar vienas po dviejų savaičių pasidavė, bet ten situacija buvo su visai mažu maitinamu kūdikiu, tiesiog suprato kad nesąmonė mamai į darbą kūdikį maitint pirmyn atgal kas kelias valandas vežiot ir atsisakė tos "progresyvios" idėjos kol vaikas paaugs. Nebesutikau aš jų vėliau, tai nežinau kaip ten vėliau jiems klostėsi.

Jo. Didvyriai... Bet matyt daug ką pasako apie visuomenės požiūrį ir realią situaciją, kiek daug tėvai su savo vaikais laiko praleidžia.

QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 29, 18:10)
Tai gal labiau vyrai bijotu prisidirbt, jeigu nuolatos butu kalama, kad IR JIE augins, IR JIE kazko tures atsisakyti, o ne tik susimokes alimentus ir ciau viso gero.


Dėl šito tai tikrai pritariu ir aš. Gaila tik kad kol kas teorija su praktika neretai prasilenkia. Nepaisant to aš pvz. tikrai matau realų progresą šitoj vietoj. Net jei palyginus su laiku, kai auginau pvz. savo vyresnį.

QUOTE(Montekrista.back @ 2020 05 29, 18:26)
gli, ir dalijasi, bet dažniausiai kas yra - moterys mažiau uždirba, tad... unsure.gif


Taip. Bet aš dabar galvoju, kad kai pirmą auginau pvz. man net į galvą nebuvo šovę, kad vyras galėtų eiti vaiko priežiūros. Nu rimtai. Net negalėčiau pasakyti kodėl, tiesiog net nekilo mintis. Su antru jau svarstėm tą galimybę, bet kažkaip paprasčiau buvo nieko nekeist... o gal pabijojom.. nežinau. Ir tik jau mano vaikai kai paaugę pradėjo girdėtis, kad vyrai išėjo vaiko priežiūros nors ir trumpam laikui, bet bent kažkiek. Tai viskas keičiasi po truputį. Mūsų vaikai jau vėl kitaip galvos ir elgsis tikiuosi.
Atsakyti
Tikrai keisis situacija smile.gif
Atsakyti
Tai vat, po biski situacijos keiciasi, tikiu, kad su laiku zmones vis maziau tokiu nemaloniu situaciju tures spresti.

Keiciam tema i linksmesne biggrin.gif

Istraukiau viena orchideja laukan, bet turbut per sausa pas mane, po savaites lapai apsiraukslejo, saknys sudziuvo, bors kisu i vandeni kasdien. g.gif
Na ir siaip jokio estetinio grozio ax.gif
Atsakyti

Tikrai keisis situacija smile.gif

bet jus taip optimistiskai. Lietuva pagal lyciu lygybes indeksa ES krenta. Atotrukis tarp moteru ur vyru atlyginimu Lietuvoje dideja nuo 2008 m. Speju, dabartine krize tik pagilins problema. Atlyginimu skirtumas yra viena is priezasciu, kodel moterys butent eina tevystes atostogu ir atostogos nera dalinamos. Nesitikiu, kad per artimiausius metus situacija kazkaip ryskiai pasikeis. Vezlio zingsniu geriausiu atveju.

Atsakyti

Tai vat, po biski situacijos keiciasi, tikiu, kad su laiku zmones vis maziau tokiu nemaloniu situaciju tures spresti.

Keiciam tema i linksmesne biggrin.gif

Istraukiau viena orchideja laukan, bet turbut per sausa pas mane, po savaites lapai apsiraukslejo, saknys sudziuvo, bors kisu i vandeni kasdien. g.gif
Na ir siaip jokio estetinio grozio ax.gif

eikit peklon su savo gelem. Sia savaite cia kazkuria diena kokius 3 puslapius apie darzus privaret, nebegaliu. Jau tada geriau apie maista. :D

Tu isvis geriau pasakok apie ta savo knyga, tai bent naudos kazkokios. :D

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 29, 20:45)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72665130" data-time="1590773747"><div><p>Tikrai keisis situacija vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>bet jus taip optimistiskai. Lietuva pagal lyciu lygybes indeksa ES krenta. Atotrukis tarp moteru ur vyru atlyginimu Lietuvoje dideja nuo 2008 m. Speju, dabartine krize tik pagilins problema. Atlyginimu skirtumas yra viena is priezasciu, kodel moterys butent eina tevystes atostogu ir atostogos nera dalinamos. Nesitikiu, kad per artimiausius metus situacija kazkaip ryskiai pasikeis. Vezlio zingsniu geriausiu atveju.
</p>

Vėžlio žingsniu, bet keisis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 05 29, 15:08)
o tu, aišku, ŽINAi, kam ir kiek atsakingai duos dukra smile.gif

Neturiu dukters.
Pato nk nedaviau...
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 29, 20:46)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72665152" data-time="1590776817"><div><p>Tai vat, po biski situacijos keiciasi, tikiu, kad su laiku zmones vis maziau tokiu nemaloniu situaciju tures spresti.

Keiciam tema i linksmesne vartotojo įkelta nuotrauka

Istraukiau viena orchideja laukan, bet turbut per sausa pas mane, po savaites lapai apsiraukslejo, saknys sudziuvo, bors kisu i vandeni kasdien. vartotojo įkelta nuotrauka
Na ir siaip jokio estetinio grozio vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>eikit peklon su savo gelem. Sia savaite cia kazkuria diena kokius 3 puslapius apie darzus privaret, nebegaliu. Jau tada geriau apie maista. biggrin.gif
</p><p></p><p>Tu isvis geriau pasakok apie ta savo knyga, tai bent naudos kazkokios. biggrin.gif
</p>

Neskaiciau.
Pati eik. Geles wub.gif
Atsakyti

Neskaiciau.
Pati eik. Geles wub.gif

Mylimuke skaito knyga apie sekso evoliucija (ar ne?) ir vis paraso naudingos informacijos. :P

Siais metais as greiciausiai negalesiu nieko auginti, tai man tie darzai ir geles tik sirdi drasko. Anais metais jau buvau uzsivedusi, idomu pasidare ir patiko rozmarino pasikarpyti is balkono. :)

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 30, 01:04)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72665186" data-time="1590784394"><div><p>Neskaiciau.
Pati eik. Geles vartotojo įkelta nuotrauka
</p></div></blockquote><p>Mylimuke skaito knyga apie sekso evoliucija (ar ne?) ir vis paraso naudingos informacijos. tongue.gif
</p><p></p><p>Siais metais as greiciausiai negalesiu nieko auginti, tai man tie darzai ir geles tik sirdi drasko. Anais metais jau buvau uzsivedusi, idomu pasidare ir patiko rozmarino pasikarpyti is balkono. smile.gif
</p>

Jei turi bent balkona ar palange visada zoleles gali augint.

As skaiciau Sekso ausra, buvau uzmetus vidury, dabar damusiau.paskaityk,idomu. Man berods given uzrode.
Pagalvojus, ji taip ir gyvena kaip pirmykstej bendruomenej : dalinasi tarpusavy partneriais, o vaikus augina visa bendruomene kartu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 30, 06:40)
Jei turi bent balkona ar palange visada zoleles gali augint.

As skaiciau Sekso ausra, buvau uzmetus vidury, dabar damusiau.paskaityk,idomu. Man berods given uzrode.
Pagalvojus, ji taip ir gyvena kaip pirmykstej bendruomenej : dalinasi tarpusavy partneriais, o vaikus augina visa bendruomene kartu.  biggrin.gif

Nu panašu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 29, 18:20)
O tai kai tevas trali vali, tai normalu? smile.gif
As kalbejau apie PASIDALINIMA kiek imanoma lygiau priklausomai nuo galimybiu. O tu apie ka?
Na o jei ir į trasa mamyte, tai ką? N tevu tokiu, ir ju niekas nesmerkia smile.gif
Papildyta:



Ka reiskia tevas trali vali?
Tai kaba buvo apue merginos nestuma ir gimdyma. Tai jei noras i trasa, gal tada geriau abortas , nei ta vaika gimdyt. Nes ir taip aisku, kad is nepilnameciu santykiu seimos nebus.
O siaip, reziumuojat sia diskusija man dabar svarbu merginu tevu poziuris i dukters partneri. Jei ta vaikina skaito kazkokiu parazitu , lochu, nieksu, kuris tik pridirbo, bet turi jis ar jo tevai tik padet viskame, nu tai sorrykvepia savanaudiskumu.

Atsakyti
Prisiminiau savo klasiokes mama. Sutikau po poros metu po mokyklos baigimo, pradejo pasakot kaip jos vaikam sekasi. Sunus vedes, tai uosviai pasake, kad kol nebus nupurktos skalbykles( tais laikais tos naujoviskos), jie pas duora su zentu i namus neuzeis.
Sake nupirko jie ta skalbykle jaunimui, bet ka as zinau, man taip keista pasirode toks santazas biggrin.gif .
Atsakyti