QUOTE(Ašaka @ 2020 07 10, 22:04)
Niekada nebandžiau su krienais, kuriuos šiap jau mėgstu:4u: Kiek jų dėti?
Šiaip visokias ūmėdes ir grūzdus išvedu, pasūdau, sumaišau su smulkintais česnakais ir krapais, kietai sukemšu į mažus stiklainiukus ir laikau tam atvejui, kai norėsis "kažko-labai-skanaus-tik-nežinau-ko". Vyrui prie jų būtinai reikia virtų bulvių, o aš galiu ryti tiesiog vienus, man labai skanu.
Nereikia gruzdu virti. Sluoksniuoju 5 - 10l talpoj - nuvalyti plauti gruzdai ( juk koteliu beveik nera). Krienu lapai( geriau smulkinti) , cesnakai be zemiu su zievem. krapai, pipirai/ druska. Ant pacio virsaus aliejus( tada nepelija).Pastovi saldytuve prispausti, pasimarinave, lb skanu. Dar dedu juod serbentu lapu( sluoksniuose).
Stiklainius i saldytuva. Kovo men baigem anu metu gruzdus.
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 07 10, 22:16)
Dar rudmėsės skanios pakeptos
Tos ryzos? Tiksliai nzn ryzu pavadinimo, bet ziauriai skanu . Irgi kuimeles megsta.
Papildyta:
Ai, pries sluokasniuojant zalius gruzdus i talpas, reikia juos pamirkyti sudytame vandenyje. Prigers druskos , ir zemes / smelis lengvai nusiplaus pries paruosiant ilgensniam laikotarpiui.