Įkraunama...
Įkraunama...

Kruties abscesai

..kadangi neradau tokios temukes niekur interneto platybese, todel nusprendziau ja atidaryti cia , su savo mistiska istorija. Pernai 2019.kovo men beviesint Italijoje, pradejo stipriai skaudet kruti. Per kelias dienas ji stipriai paraudo, patino. Ypatingai ties speneliu.Pargryzau i Lt, tiesiai nuvykau pas seimos gydytoja. Diagnoze-pulinys. Per speneli ( greiciausiai pateko infekcija.Jis likias ytrukias nuo maitinimo.Maitinau pries 10 metu).Gaunu antibu.4 ta antib.gerimo diena puliai prasimusa pro speneli ir aureole..palengveja..pabaigiu gert antibiotikus, uzdegimas baigiasi.Po jo pasidarau ultragarsa, man 36 metai, viskas tvarkoje. Po 5 men.veeeel skausmas toj pacioj vietoj, vel uzdegimas. Sy kart praeina be puliu, su antib. Nu kagi, vel pasidarau echo, dar i tarpa apsilankau pas onkologe momologe, viskas ok. Po 5 men sausi siu metu uzdegimas sugryzta...paguldo i chirurgini. Pulius nutraukia pora k adata. Stibrus antib.i vena. Po savaites isleidzia namo. Dar savaite geriu antibiotikus. Praeina dvi savaites po antubiotiku gerimo ir vel tas pats..jau prasideda asaros...neviltis. Padaro echo, tai puliniai daugiakameriniai, keliose vietose....nusprendzia operuoti. Isoperavo, db 4 ta d ligoninej. Kasdien praplauna... ir vis nesuvokiu kame reikalas...ar cia ta pirma k praeita kova tie puliai neissivale ir uzdegimas vis budavo nuslopinamas antibiotikais bet ruseno...suprasciau jei buciau maitinanti. Bet db unsure.gif gal kas turejote panasia beduke? Kaip sveikote po operacijos??? Ar kartojosi apskritai ir kaip greit kartojosi po operacijos??
Atsakyti

Prieš porą metu irgi turėjau pūlinį krūtyje, kuris atsirado tarsi iš niekur. Nu tikra mistika. Tiesiog vieną dieną ėmė skaudėt krūtį, užkilo temperatūra ir vakare kai nusirengiau praustis pastebėjau, kad krūtis paraudus. Čia buvo penktadienis, tas mamologą pakliuvau pirmadienį, ištraukė pūlius, apžiūrėjo echoskopu, išrašė antibiotikų ir paleido namo. Priežastis taip ir nebuvo nustatyta - aš nesu nei maitinusi nei gimdžiusi, o pasėlyje nieko neišaugo. Krūtis gijo ilgokai, bent 6 mėnesius buvo jautri pūlinio vietoje ir temperatūra vis užkildavo. Dėdavau kopūsto lapą (durnaigal skamba, bet tikrai nuramindavo krūtį). O po to po truputį nurimo ir pūliavimas nepasikartojo. Ėjau pakartotinai pas gydytojus, bet nieko nepešiau. Kiek kankinau google, apie tokius nepaaiškinamus pūlinius irgi nieko neradau.

Po  pirmos apžiūros mamologas rekomendavo išsitirti pas endokrinologą. Taip ir padariau, rado skydliaukės piktybinį augliuką, o išoperavus skydliaukę paaiškėjo, kad man autoimuninis tiroiditas (nors simptomų nejaučiau). Nežinau kiek tai susiję, bet spėju, kad mano kūnas tiesiog linkęs save pulti, o stresas ir gyvenimo skuba sveikatos irgi neprideda.

Beje, mano mamos bedradarbė irgi turėjo pasikartojančius krūties abscesus kaip ir jūs. Operavosi berods 3 kartus. Mano mama laikėsi nuomonės, kad čia chirurgo "kaltė". Bet gal kai kurie žmonės tiesiog turi polinkį.

Atsakyti