Įkraunama...
Įkraunama...

Pakalbėkim apei mirtį

QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 09, 09:15)
as va to irgi nesuprantu, na susikuria savo dievus ir religijas, pvz tevyne,  Nors siaip gyvenime nesutikau nei vieno, kuris tvirtai teigtu, kad dievo nera.


o kaip airiai? airija pal tradicijas - katalikų kraštas. o vat idomu jaunimas? toks hipsterinis? ateistai?
ar šiaip yra daug ieškančių...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 10, 09:43)
o kaip airiai? airija pal tradicijas - katalikų kraštas. o vat idomu jaunimas? toks hipsterinis? ateistai?
ar šiaip yra daug ieškančių...

ivairiai, nemanau kad skiriasi pagla tautybes is esmes, vis aeuropa duag maz krikscionys. Su airisku jaunimu nesu daug bendravusi tom temom, jie nelabai atsiveria, tai skaitoma zmogaus aseniniu reikalu.

bet va cia per laidotuves zmones gana laisvai elgiasi, ta parasme irdaiuoa linkasmia kartais, groja su gitara pvz, net nustebau pirma karta, tiipo gedulingi pietus, o ten vso ne kaip vestuves, jei ten aiskino , tipo reikai svesti gyvenima ir atisminti ta zmogu linksmai, per tai, ka jis gero padare, ka jis mego, kokias jis dainas klausesi ir t.t.
aisku artimiausiaim liudna ir t.t. bet jie ten nesoka i kapu duobe, nesirauna pluaku, bando rasti prasme, kazkaip paerbti ta mirusi, kazka grazaus padaryti jo garbei ir t.t.
Atsakyti
ar skirtingas jausmas, kai miršta jaunas žmogus, ir kai senas? kodėl taip?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 12:34)
ar skirtingas jausmas, kai miršta jaunas žmogus, ir kai senas? kodėl taip?

tu kalbai ape ijausmus pacio zmogaus ar aplinkiniu?

na, manau, visi zinom, kad mirsim, ir norisi bent daugumai ilgiau pagyenti, tai senatve kaip ir normalus laikas iseiti, tai gal iki to laiko zmogus kaip ir apsipranta su ta mintim, o gal jau ir pats nori, kaip kai kurie seni, esu girdejusi...
Atsakyti
Miršti senas...miršti jaunas...jei realiai, mūsų gyvenimai tik taškas amžinybėje, kodėl toks jausmas, kad mes - arba labai ilgaaaai gyvenam, arba per trumpai.

Atsakyti

Aš visada galvojau, kad kiekvienas turim savo laiką. Juk nuo mirties nepabėgsi ir nuspėti jos negali, telieka susitaikyti su tuo, kas yra duota. O dėl kitų mirčių mąstau labai panašiai. Sakyčiau, kad sunkiau ne tam, kuris mirė, o tiems, kurie liko. Todėl daugiau dėmesio mano nuomone turėtų būti skiriama numirėlio šeimai, nes jam jau ir taip gerai

Atsakyti
QUOTE(Ramunė... @ 2023 04 26, 23:03)
<p>Aš visada galvojau, kad kiekvienas turim savo laiką. Juk nuo mirties nepabėgsi ir nuspėti jos negali, telieka susitaikyti su tuo, kas yra duota. O dėl kitų mirčių mąstau labai panašiai. Sakyčiau, kad sunkiau ne tam, kuris mirė, o tiems, kurie liko. Todėl daugiau dėmesio mano nuomone turėtų būti skiriama numirėlio šeimai, nes jam jau ir taip gerai</p>

Kad priešingai smile.gif Nu kas ten gero jums atrodo būti tiesiog energija, dvasele? Su vėju prasilėkti, su lietum palyti... Matyti kaip gyvena jūsų paliktia šeima ir negalėti prisiglausti prie jų gyvai... Labai jau tai jums gera ir įdomu? Nemanau. Labai norėtumėte kuo greičiau vėl atgimti ir gauti kūną bei justi visus kūno teikiamus malonumus, nepaisant to, kad ir skausmo daug su juo, bet visgi.
Atsakyti