Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros tiekėjo pasirinkimas

QUOTE(mintas @ 2021 02 19, 17:12)
O vat čia tai man labai nepatinka. Kas per lentelė? Savas/svetimas? Ne čia jau kažkas neskaidraus.


Tipo,tą lentelę sudarė ESO, pagal ilgalaikius klientų suvartojimus, išvedė kiekvienos valandos suvartojimo vidurkį ir kiekvienas el. tiekėjas ją naudojasi. Tiesa, tos lentelės man nerodė.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 20, 10:57)
sudarė ESO, pagal ilgalaikius klientų suvartojimus, išvedė kiekvienos valandos suvartojimo vidurkį


Zašybis, ir jei dabar negali fiksuoti realaus valandinio suvartojimo, kaip tai sugebėjo padaryti ankščiau?

Kuo daugiau info pateiki, tuo labiau man paišosi vaizdas savas/svetimas. Jei klientas igničio tuomet būsi savas, jei pabėgai pas kitus, žiūrėk jau svetimas patapsi, ar gal giminystės ryšių su ESO reikia turėti, nu vienu žodžiu, bet kokie bandymai paaiškinti, kiek aš energijos suvartojau konkrečiomis valandomis, be konkrečių skaitliuko rodmenų yra nesąžininga manipuliacija skaičiais. To tikrai neturėtų būti.

Na neskaidru čia konkrečiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 vasario 2021 - 17:01

Paskaitykit sutartyse, koks vidutines kainos apskaiciavimo algoritmas. Ar bukas visu valandu vidurkis, ar svertinis vidurkis pagal eso pateikiamus valandos suvartojimu koeficientus ( durniem skaitikliam). Google galite rasti "vartojimo netolygumo koeficientai (likutinis grafikas)". Pagal situos koeficientus elektra perka ir tiekejas ir visai nesvarbu, kad jo klientas vartoja tik nakti :) elektros turi buti tiek kiek reikia ir kada reika :)

Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2021 02 22, 22:39)
<p>Paskaitykit sutartyse, koks vidutines kainos apskaiciavimo algoritmas. Ar bukas visu valandu vidurkis, ar svertinis vidurkis pagal eso pateikiamus valandos suvartojimu koeficientus ( durniem skaitikliam). Google galite rasti "vartojimo netolygumo koeficientai (likutinis grafikas)". Pagal situos koeficientus elektra perka ir tiekejas ir visai nesvarbu, kad jo klientas vartoja tik nakti smile.gif elektros turi buti tiek kiek reikia ir kada reika smile.gif</p>


Ok, o tai kodėl ne kiekvienam tiekėjui, bet kiekvienam vartotojui tas koeficientas skiriasi. Kokiais objektyviais būdais tą suvartojimo vidurkį gali išskirti atskiram vartotojui, neturinčiam „išmaniojo“ skaitiklio ir individualiai pritaikyti?

Dėl manęs tegul kaip nori jie tą vidurkį pavadina. Akivaizdu, kad pagal suvartojimo dydį kiekvieną valandą jis turi būti apskaičiuotas ir kadangi nežinoma, kiek konkrečią valandą suvartojau aš, turėtų imti absoliučiai visus vartotojus ir proporcingai atriekti dalį ir man. Proporcingai atriekus, visiems vartotojams biržos kaina gautųsi IDENTIŠKA.

Esmė ne tame, kokį apskaičiavimo algoritmą pritaikysi. Esmė tame, kad biržos kainos dydį apskaičiuoja individualiai kiekvienam žmogui, kai individualiai apskaičiuoti neturi fizinės galimybės.
Atsakyti

Bingo, skaitykit sutarties salygas. As dar tiekejo nesirinkau, ikritau i garantini :) Paziuresiu kas darysis toliau.

Ar niekam nekilo klausimu, kad nebeturit sutarties su ESO? Tik su nepriklausomu tiekeju...

Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2021 02 22, 23:34)
As dar tiekejo nesirinkau, ikritau i garantini smile.gif


Super, tai tau jau pats ESO sąskaitas išrašo? Kokius įkainius tau pateikė? Kokią biržos kainą paskaičiavo? Gal apsimoka į garantinius smile.gif.
Atsakyti

ESO saskaitu niekam neraso, garantini atlieka Ignitis. Tingiu dabar kompa atsidarineti, kazkur 14 su biskiu diena ir nepilni 10 naktis, jeigu neklystu. Apie 130 uz sausi.

Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2021 02 23, 00:04)
<p>ESO saskaitu niekam neraso, garantini atlieka Ignitis. Tingiu dabar kompa atsidarineti, kazkur 14 su biskiu diena ir nepilni 10 naktis, jeigu neklystu. Apie 130 uz sausi.</p>


Būk geras, patikslink, kai prisijungsi. Afigenai geri tarifai tuomet, jei tavęs atmintis nepaveda.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 02 22, 23:49)
Būk geras, patikslink, kai prisijungsi. Afigenai geri tarifai tuomet, jei tavęs atmintis nepaveda.


Chebra, jūs nepainiojat garantinio su visuomeniniu tarifu? Garantinis - ESO teikia tiems, kas suvartoja >5000 kwh/metai, bet pernai nepasirinko tiekėjo (tarifas rišamas prie biržos kainos). Visuomeninis - Ignitis tiems, kas nepakliuvo į pirmą liberalizacijos etapą ir vis dar nereikėjo pasirinkti tiekėjo (suvartoja mažiau 5000 kwh/metams), tarifas reguliuojamas VERT. Pastarasis po naujako ir yra ~14 ct/khw diena bei ~10ct kwh/naktis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 23 vasario 2021 - 06:07
Informacija elektrikams.
Atsakyti
paskaičiau delfio tiekimo kainų palyginimą. Biliatristikos pakankamai daug, kad pamestum mintį apie ką kalba ir susikoncentruotum ties lentelėmis, kur absoliučiai neaišku, kaip toks rezultatas gautas smile.gif. Kai pats skaičiavau ir mačiau kitų žmonių skaičiavimus, ir tie skaičiavimai kardinaliai skiriasi, nuo pateiktų tose lentelėse, pradedi galvoti, kad čia kažkas negerai, bet kai visose lentelėse nurodoma, kad visais atvejais (išskyrus mažiausiai pelno nešantį variantą su mažiausiu suvartojimu) geriausią pasiūlymą teikia vienas ir tas pats tiekėjas, viskas atsistoja į savo vietas smile.gif.
Atsakyti
Man asmeniškai pritaikyta biržos kaina už 2021 vasario mėn, kai ESO neturėjo jokios objektyvios galimybės šios kainos man individualizuoti:

0.0758 €/kWh
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 kovo 2021 - 19:56