QUOTE(daliukas11111 @ 2008 07 28, 19:42)
sveikutes mergelikes...paskaitinejau cia jusu receptukus nu tikrai visi agurkeliai turetu skanus but...bet niekur neuzmaciau kad receptukas butu isvis be acto...nes acto seimyna negalim vartot

nu kad rauginti uzkoncervuojami butu

gal kuri zinot pasidalinkit
Man ir butu idomu tikslu recepta raugintu-marinuotu agurkeliu suzinot. Kiek atsimenu, tai mano mama taip darydavo (dabar jau pati neatsimena

): i sloikus reikia deti krapu, vysniu bei juoduju serbentu lapu, krienu arba azuolo lapu, cesnaku; tada sudeti agurkus ir uzpilti saltinio vandeniu, kuriame istirpinta druska (1 ltr. vadens 1 kaupinas saukstas druskos). Agurkus pridengti ir palaikyti kelias dienas, kol vanduo pasidarys drumzlinas ir prades putos i virsu kilt. Tada ta vandeni reikia nupilti ir uzvirinti, vel uzpilti ant agurku. Tik va neprisimenu kiek kartu reikia taip uzpilti
Va koki recepta ka tik radau:
Parauginti saldžiarūgščiai agurkai
2 kg agurkų
2 l vandens
40 g druskos
15 g cukraus
120-150 g prieskonių (vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, krienų lapkočių, česnako)
Paruoštus agurkus, nupjausčius galiukus, sudėti į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užpilti ant agurku ir paslėgti.
Laikyti kambario temperatūroje. Kai indo paviršiuje atsiras putų, o sūrymas pasidarys drumzlinas, agurkus perdėti į stiklainius ir įdėti šviežių prieskonių.
Sūrymą, kuriame rūgo agurkai, užvirinti ir karštą užpilti ant agurkų. Po 6-8 min. jį nupilti, vėl užvirinti ir užpilti ant agurkų.
Jei agurkai sudėti į 3 l talpos stiklainius, juos sandariai uždaryti, jei į 1 l stiklainius -sūrymą dar karta nupilti, užvirinti ir užpilti ant agurkų.