Sveikos, mielosios,

 

Ar dažnai susimąstote, kaip jūsų vaikai leidžia savo laiką? Ar galvos nekvaršinat, svarbu, vaikas laimingas ir palieka jus ramybėje?

Naujom technologijom vis labiau okupuojant mūsų laiką bei mintis, nejučiomis ir mes pasiduodame jų įtakai, bei neretai, sutinkame su vaikų prašymais paduoti jiems telefoną ar planšetę mainais į šventą savo ramybę. Motyvuojame save, jog vaikai pripras prie technologijų, adaptuosis prie šių laikų realybės ir net tokie žaidimai kaip „Candy Crush“ ar „Zombie Wars“ vis tiek duoda „kažkokios“ naudos. Tiesa, jūs galite būti iš dalies teisios, tačiau neigiamų faktorių apstu su tokiu elgesiu – vystoma priklausomybė nuo žaidimų, vaikai nebepasitenkina paprastais dalykais, nes dopaminas, išskiriamas žaidimo metu, yra kur kas didesnis, nei betkuri kita veikla jiems suteikia.

Turime išeitį, ir norėtume jūsų atsiklausti, ką galvojate apie naujos kartos piešimo lentelę, kurios pieštukas yra šviesa?

Žaislas unikalus tuo, jog vienu mietu skatina kūrybiškumą, savarankiškumą ir tuo pačiu džiugina vaikučius, subrandina juos siekti pasiekimų, o ne ieškoti lengvo būdo, kaip „pamalšinti“ savo dopaminą, praktiškai, be jokios naudos.

Piešiniai išnyksta po 10-15 minučių, tad jūsų mažyliai ir paaugę vaikučiai, gali vėl kibti į kūrybinius procesus.

Moksliškai įrodyta, jog kūrybingumas skatina ne tik meninę žmogaus prigimtį, tačiau ir loginę-kairiąją smegenų-pusę, tad jei nuo mažens skatinsite savo vaikučius džiaugtis kūryba, tikėtina, ateityje turėsite inteligentišką atžalą, o juk visi tėveliai to ir nori.

 

Neklausčiau jūsų ir neagituočiau, jei pats nebūčiau išbandęs su savo mažaisiais giminaičiais. Tiesa, dėl kūrybingumo ir inteligencijos dar teks šiek tiek palaukti, tačiau, kas liečia, vaikų džiaugsmą ir susidomėjimą, galiu drąsiai teigti, jog vaikučiai nepaleido iš rankų lentelės tris dienas. Juoko bei džiaugsmo pripildyti kambariai, besididžiuojantys tėveliai ir mažieji, pradedantys kaupti pirmuosius pasiekimus savo kraitelėje – tokia atmosfera tvyrojo kurį laiką. Kartais vaikų laimė brangiai kainuoja, tačiau ne šiuo atveju.

Priedas  182632603_136356988509348_6614181387492035296_n.jpg   107,7KB   0 Parsiųsta kartų

Lauksiu jūsų atsiliepimų.