Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Klausimas ar ne dėl pakeistos sistemos, nes ar ne.popierines algas skaičiuoja ten 🤔

Būtent. O mokesčiai tai pas mus didžiausi es

Atsakyti

Nežinau, Saintlina, kas turėtų gelbėt... unsure.gifMes patys kažkaip... 

Žinoma, kad tik patys. Kas gi daugiau?

Atsakyti

Klausimas ar ne dėl pakeistos sistemos, nes ar ne.popierines algas skaičiuoja ten 🤔

Aišku nuo popierinės :) tam ir pakeitė sistemą, kad gražiau atrodytų.

Atsakyti

 Jei tu pasidairytum ne tik po Kauną, Vilnių, Klaipėdą, o po provinciją, pamatytum, kokiais automobiliais žmonės važinėja, kokiose seniai remonto reikalaujančiose trobelėse gyvena, ką perka prekybos centruose, tai pamatytum ir kitą Lietuvos pusę. 

Aš sutinku, kad kaimuose nėr darbų, nėr pajamų, tikrai yra skurstančių. Bet visumoj žmonės gyvena tikrai neblogai. Gal net geriau nei kada anksčiau. Ir toj pačioj provincijoj dabar gražu ir tvarkinga.

Atsakyti

Nežinau, Saintlina, kas turėtų gelbėt... unsure.gifMes patys kažkaip... Bet kad Valstybė išvaginėjama, tai faktas... Priš buldozerį sunku šokinėt. Bet daugelis net nesupranta, kad naikinama... Lietuva vistik buvo žemės ūkio kraštas, kažkokių kitų resursų ne prūdais. O smulkiuosius žemdirbius jau baigia nusijot visai. . Net didesni ūkiai jau pasiduoda ... Provincijoje darbų nėra. Nežinau, kur Amadėja tuos darbus laukiančius mato ? Vilnius ir Kaunas dar ne visa Lietuva.
Anidanda, drinks_cheers.gif, jokiam mes ne viduryje su tom algom.

Aš ne apie laukiančius darbus su darbo sutartimis, o galimybes užsidirbti norint ir netingint. Jų galima rasti.

Atsakyti
Saintlina,luety jau jaucia grazu ir tvarkinga,be visokiu smulkiu ukiu ir kitu bardako keleju nauda- nebera bent kiek normalesnes mesos.
Kazi kiek laiko uztruks kol ateis kitas grazios lazdos galas .
Beje nepaklusnus ir linke i vandalizma europieciu fermeriai beigi kiti pilieciai kaunasi uz teise but biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 03 29, 10:31)
<p><p>Aš sutinku, kad kaimuose nėr darbų, nėr pajamų, tikrai yra skurstančių. Bet visumoj žmonės gyvena tikrai neblogai. Gal net geriau nei kada anksčiau. Ir toj pačioj provincijoj dabar gražu ir tvarkinga.</p>

Visumoj, kai sudedi pajamas kelis tūkstančius gaunančių ir duok D. minimalkę ant kokių 3 šeimos narių ir išvedi vidurkį, gal ir neblogai gyvena.
O dėl gražu ir tvarkinga tai gal tuo 20 metų senumo opelio pavyzdžiu pasinaudosiu. Tegul ir nuplautas, išblizgintas, salonas be dulkelės - nu gražus ir tvarkingas, bet vis tik 20 metų senumo opelis. Taip ir su namais, su aplinka. Būna ir tvarkinga, ir prižiūrėta, bet skurdu...
Atsakyti

Saintlina,luety jau jaucia grazu ir tvarkinga,be visokiu smulkiu ukiu ir kitu bardako keleju nauda- nebera bent kiek normalesnes mesos. Kazi kiek laiko uztruks kol ateis kitas grazios lazdos galas . Beje nepaklusnus ir linke i vandalizma europieciu fermeriai beigi kiti pilieciai kaunasi uz teise but biggrin.gif
Tiesos yra...kas rimčiau ūkininkauja, neturi laiko čiustint tos aplinkos ir skust tobulos žolytės kieme...

 

Kas džiugina, tai, kad tapo madinga užsiauginti savų daržovių net ir tuose iščiustytuose kiemuose.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 29 kovo 2024 - 10:52
Lietuva istiko kazkoks pilietinio karo palikimas.Kaip Amerikoje ,po pilietinio karo.
Gana turtingi buve intensyvaus zemes ukio rajonai buvo nuskurdinti ir isvaikyti ,tiesa sakant.
Trinkelizacijos as nelaikau liaudies ukio pasiekimu. biggrin.gif
Keliai tose vietovese nebuvo tiesiami ar bent tvarkomi po sovietmecio.
Atsakyti

Labos :)

Tik įstojus į ES jau buvo aiškus planas apie smulkiuosius ūkius, taip ir vykdoma....duok die tam planui nepavykti P.S. tarp vienų iš profesijų ęsu įgijus magistro laipsnį žemės ūkio konsultanto ir gėda pripažinti buvome iš dalies ruošiami, kaip pradžioje pakonsultuoti senus ūkininkus atiduoti ūkius jauniems o paskui jaunimą pakonsutuoti , kad juos panaikinti. Akys atsivėrė kaip europiniai pinigai vaikščioti pradėjo šia linkme :( Žole suprantu tavo pasipiktinimą  :4u: 

O dėl rodiklių DU ir pajamų teisios taip ir pakilome iš su..ės tik pakeisdami skaičiavimo metodiką.

Už ką balsuosiu nežinau, bet tikrai žinau už ką ne tai panelelę I. Iki kaulo smegenų įgryso konservų gąsdinimai, naktinės reformos ir toliau dar kurpiami planai, kaip atimti tai kas jiem nepriklauso. Kalbu apie pensijų pakopas, puikiai atsimenu kaip viliotinius šoko, kaip žadėjo paveldimumą ir tik py..t vos ne nacionalizuosime...hienos ir daugiau nieko.

Geros dienos,  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2024 03 29, 06:32)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Pou" data-cid="73141740" data-time="1711690968"><div><p>Labas rytas,</p><p>Luety, Brangioji, gi aš neklausiu taip, kad ataskaitą pateiktum. čia retorinis klausimas. Jei ką, tai ir mes, kai Sesuo gyveno UK, mes prikraudavom krepšių krepšius dovanų, lauktuvių į UK ir ne vienąkart siųsdavom. Ir pagal tai, kaip pervežėjai klesti, tai darė ne vien mūsų šeimos. Tokie mainai vyko ir vyks. </p><p>Aš tą ir norėjau pasakyt, kad jau nebėra kam siųst - kitose šalyse jau pasikeitė gyvenančių karta. Jie patys įsitvirtino - vaikai ir Lietuvoj tikrai gerai uždirba, arba jie užsieny gyvena, studijuoja. Tos pagalvos reikia vis mažiau. </p><p></p><p>Jei kaip Žolia sako, lietuviai perka namus užsieny, anksčiau taip pirkdavo Lietuvoje emigrantai, nes daug kas tikėjosi grįžti į Lietuvą - jei ai argumentas.</p><p></p><p>Merginos, mūsų minimali alga jau tikrai didelė ir tikrai gerbūvis ne toks, kaip kad buvo prieš dešimt metų, jau nekalbu apie dar ankstesnį laiką.</p><p></p><p>Tiesiog, gyvenimas yra geras. Kad jis geras parodo, kiek mes jau turime atvykėlių dirbti čia ir ne tik karo kontekste, tai buvo jau ir anksčiau.</p><p>Nereikia įsivaizduoti, kad Lietuva pašalpinių ir blogai gyvenančių šalis. Taip nėra. Kas gali dirbti ir nori - tikrai sėkmingai daro tą ir Lietuvoj. Daug kas Lietuvą įvardiną kaip galimybių šalį.</p><p></p><p>Tikėkimės, kad bus taika ir mes tik dar labiau klestėsime.</p><p></p><p>Gražios dienos!</p></div></blockquote><p>Minimali alga į rankas yra 569. € per mėnesį. Mano manymu čia lb mažai. Ir tiek uždirbanciu yra daug. Apie pensijų dydį tai iš vis tyliu. Tad tikrai daug Lietuvoj gyvenančių skurdžiai. Aišku, ne badas, bet nepasakyčiau kad geras gyvenimas </p>


Labas rytas,

diskusija tesiasi bigsmile.gif bigsmile.gif
Jei ka,nuo balandzio 1d.minimali alga kyla i valanda £10,45.Dirbantis 40 val i savaite gauna ant popietiaus 418.Reiskia per menesi apie 1672.Zinoma dar taxus nuims .pajamu mokestis,jei neuzdirbi 4500 i menesi yra 20%.Tai apie koki minimumo sulyginima mes kalbam.Zinoma,viskas kainuoja,kaip ir Lietuvelej.Bet maistas pigesnis,nors jo kokybe vis prasteja ir prasteja.Bet kiek lietuviu,dirbdami ant to minimumo nusipirko namus,jauni sveiki dviese dirbdami,tai Lietuvoj vargu bau,kad is minimumo ka sutaupysi.
Zinoma,cia tik palyginimui minimalaus atlyginimo.
O Lietuva galejo but panasiam issivystymo lygi,jei politika butu buvus kita.Pasuko ne tuo keliu ir man labai gaila.
Beje,palyginimji dar.Pensija mano Lietuvoj uz 27 darbo stazo metus yra apie 50 euru mazesne,nei UK pensija uz 12 metu darbo stazo metus.
Uztai ir bega jaunimas.Mes jau neturim kam siust,bet kiek jaunu isvaziavo ir jie dabar siuncia?Mase.Bandyk prisimust ,kad issiust tase pas vezejus,turi stot i eile.Zinoma,lietuviai teveliai atsidekodami ideda lasiniu,destu,iprasto lietuvio skoniui maisto,kokio nera UK.Bet tai nepalyginamai,kiek siunciama i LT.Todel manau,kad nereikia kelt to klausimo,kad dirba kitur,mokescius moka kitur,ko jie dar nori,cia?As nenoriu sumenkint Lietuvos ekonomikos,as nezinau nieko apie ja apciuopiamai,tik is spaudos is artimuju kalbu.As tik parasiau skaiciukus,nuomonei susidaryt.Kiek lietuvis gauna minimumo per menesi,tiek uk gauna per 1,5 savaites.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 03 29, 11:01)
<p>Labos smile.gif</p><p></p><p>Tik įstojus į ES jau buvo aiškus planas apie smulkiuosius ūkius, taip ir vykdoma....duok die tam planui nepavykti P.S. tarp vienų iš profesijų ęsu įgijus magistro laipsnį žemės ūkio konsultanto ir gėda pripažinti buvome iš dalies ruošiami, kaip pradžioje pakonsultuoti senus ūkininkus atiduoti ūkius jauniems o paskui jaunimą pakonsutuoti , kad juos panaikinti. Akys atsivėrė kaip europiniai pinigai vaikščioti pradėjo šia linkme verysad.gif Žole suprantu tavo pasipiktinimą  4u.gif </p><p>O dėl rodiklių DU ir pajamų teisios taip ir pakilome iš su..ės tik pakeisdami skaičiavimo metodiką.</p><p>Už ką balsuosiu nežinau, bet tikrai žinau už ką ne tai panelelę I. Iki kaulo smegenų įgryso konservų gąsdinimai, naktinės reformos ir toliau dar kurpiami planai, kaip atimti tai kas jiem nepriklauso. Kalbu apie pensijų pakopas, puikiai atsimenu kaip viliotinius šoko, kaip žadėjo paveldimumą ir tik py..t vos ne nacionalizuosime...hienos ir daugiau nieko.</p><p>Geros dienos,  4u.gif​ </p>

Tai kad jau pavyko tas planas ,smulkiuju jau nera ,dabar tarptautines korporacijos imsis stambiuju ukiu. biggrin.gif
Atsakyti