Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Tai čia taip ir veda tuos statistinius vidurkius ))

Dėl mašinų - taip, senos jos. Bet ką aš žinau.. tos senos patikimesnės už naujas skarbonkes :)  gamintos tuomet, kai gamino ilgam. Dabar gi tik garantiniam laikotarpiui :)

Ale taip, kai valdžia pradeda pezėt, kaip čia žmonės piktybiškai elektromobilių neperka, tai ir man pikta klausyt.

Mes svarstėm ir nu...už identiško dydžio ir komplektacijos auto mokėt dvigubai...nu ačiū.

Atsakyti

Luety.. tai jei jau pas jus nesaugu, kur bėga tada? Į Rusiją? Nes kuo arčiau į rytus, tuo blogiau.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 03 29, 14:54)
<p>Kava, tai tu įdėjai skelbimą trobos, kuri prie pat kelio, griūnanti. Bet jei paieškoti normalesnės sodybos, su patogumais name, ne prie pat gatvės, nėra arba kainos tikrai didelės.</p></p>

Nu čia pagal poreikius. Tavo poreikiai ne minimalios algos poreikiai, o tie minimalkiniai negali turėti tokių poreikių, tai gal čia jiems ir visai tinkamas variantas smile.gif
Mano trioba su patogumais ir ne prie gatvės. Net įdomu, kiek gautume pardavę, jaučiu, kokį 20 tūkst., bet ir tai kažin.
Atsakyti

Mes svarstėm ir nu...už identiško dydžio ir komplektacijos auto mokėt dvigubai...nu ačiū.

Tai va. Ir aš taip manau :)

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 03 29, 12:54)
<p>Kava, tai tu įdėjai skelbimą trobos, kuri prie pat kelio, griūnanti. Bet jei paieškoti normalesnės sodybos, su patogumais name, ne prie pat gatvės, nėra arba kainos tikrai didelės.</p><p>Aš į Vilnių važinėjau 100 km., man tai taip pat kainavo. Pasirenki ar nuomotis būstą tam pačiam mieste, ar važinėt. Man pigiau būtų persikelt buvę, bet šeima buvo Kaune. Bet jei rinktis migravimą šaly ar emigraciją iš šalies - aš rinkausi šaly. Man keista, kad žmonės neieško išeičių toj pačioj šaly, bet va kitur - dar ir kaip. Sako, kad UK uždirba daug, pasižiūri kiek jie dirba, kaip dirba - na ir Lietuvoje panašiai uždirbtų. Įperkamumas - tai ne vien maistas. Kai suplotų už nuomą bezbožnus pinigus, už elektrą, internetą ir t.t. - panaši kokybė būtų kaip čia, tik pliusas, kad sava šalis, savi žmonės.</p><p></p><p>Nebūtina, kad mūsų nuomonės sutaptų.</p>


Nereikia sakyt,kad UK zmones dirba daugiau nei LT.Dirba visur,jei nori turet.LT zinau irgi labai daug dirbanciu zmoniu,nes nori turet,O UK keli darbai ne labai apsimoka,izauga atskaitymo procentas ryskiai.Palygint nesunku- 40 val po £10,45 yra minimali alga.Menesis 1672£.LT minimumas per menesi 567 eurais,tai svarais dar maziau iseis.Masina bustas niekur nera pigus islaikymas,bet yra daug niusansu.Ta suzinai,tik gyvendamas cia.O atvaziaves keliom dienom,ir pavaiksciojes,pasiklauses ka sneka kiti,vaizdo nesusidarysi.
Isvaziavau budama 50 metu,2002m,kai jokio darbo musu mieste uz normalu atlyginima nebuvo galima gaut.Ir dar daug niuansu,kodel rinkausi emigracija.Isvaziuojant negalvojau visam,tik 6 menesiam,tada visi ant tiek laiko planavo vaziuot ir dauguma pasiliko.
Sunku pradzioj-taip.Niekada nesijausi savas_taip.Visada ilgieses Lietuvos-taip.Kuo senyn tuo labyn,bet cia vaikai,gimine didesne dalis.Ir dar daug niuansu,kurie cia laiko.Ypratau,vistik 22 metai.


QUOTE(Amadėja* @ 2024 03 29, 12:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dusia37" data-cid="73141807" data-time="1711707790"><div><p>Kaimui Labai pakenkė pašalpos.
Žolia aš matau kitą pusę - nenori žmonės dirbti .
Nepasakosiu liūdnų istorijų , bet taip yra.

Buvau UK 2019 Londėj ir 2020 Velse metais. Tai Londone kainos kosmosas. 2020 metais Velse kavinėse brangiau, parduotuvėje kai kas ...</p></div></blockquote><p>Pernai brolis Londone buvo. Sakė labai brangu, o jis pakeliaujantis žmogus.</p>

Atsakyti

Kas nori dirbti, susiras darbo ir Lietuvoje. Kalbat apie provinciją. Tai išvažiuot į didmiestį ir dirbti Lietuvoje yra blogiau nei važiuot į Londę?

Pabandykit jūs toj provincijoj sodybą nusipirkti...

Tas kuris tingi dirbti Lietuvoje, tingi dirbti ir už sienos, ir atvirkščiai.

Aš virš 20 metų pravažinėjau kasdien į darbą už 100 km ir kažkaip nenumiriau, nes norėjau dirbti man patinkantį darbą. Kas trukdo tą patį padaryti, gyvenančiam priemiesčiuose, rajonuose tokiu spinduliu? Nenorintis dirbti visada ras priežasčių nedirbt.

Pusbrolis gyvena Trakų rajone. Ūkininkauja, važiuoja dirbti į Trakus, Vilnių. Ir dar komandą sudarę vasaromis stogus dengia. Bet galėtų bambą išvertęs sakyt, kad nėra darbo. Nėra darbo kaime, važiuoji, kur yra. 

Provincijose yra aplinkos tvarkymo darbų per akis. Labiau bėda, kad nėr norinčiu dirbt 😃

Atsakyti

Luety, mano Sesers šeima JK ne vienerius metus gyveno, Krikštasūnis ir dabar gyvena, tai tikrai netolima ta patirtis ir ne tik vaikščiojant kaip turistui.

Ne visai supratai, ką norėjau parašyt. Čia žmogus dirba 8 valandas, gauna minimumą, išvažiuoja JK ir sako, kad uždirba x pinigą. Na tikrai daugiau. Įsigilini, matai, kad ir viršvalandžius, ir savaitgaliais, po darbo dirba, kai tarifas didesnis. Lietuvoj, sako mažai, bet dirbt daugiau nenori. O kas dirba Lietuvoj, tikrai gali užsidirbt ne tik minimumą. Iš pradžių, emigracijoj visi linkę plėšytis, kol įsitvirtina.

Bet jau užsivėlė diskusija, sukasi tas pats ratu. Nebūtina prieiti vieningos nuomonės.

Atsakyti

Mano viena sesutė ūkininkauja ir gyvena kaime. Buvo visokių laikų , kaip ir mums visiems ...
Dirbk ir dievas padės. Dabar puikiai.
Kaime 300 gyventojų . Kiek iš jų pašalpinių ? 200 ? Negali rasti pagalbininko darbymečio metu. Arba su žalingais įpročiais arba tinginiai. Baisūs tinginiai , kurie kaip Jemelė guli ant krosnies ir valdžią keikia. Kastuvą pasiimtų , bulbų pasisodintų . O tai visus medžius aplink triobą išsipjovė ( lapaus reikia grėbti ), jokios lysvės ir...
Čia ES pašalpos. Auga visa pašalpinių karta.
Bandžiau savo sodyboje surasti žmogelį kuriam galėčiau patikėti raktus... Artimiausias kaimas 2 km. 190 gyventojų . Žole nupjautų pvz. kažką patvarkytų , paremontuotų kaip kaime. Patikėkit - šviesiai tiesiai visi kurių klausinėjau pasakė - NĖRA tokių .
Yra tų galimybių uždirbti ir kaime... Bet reikia labai labai dirbti . Kaip ir UK viščiukų fabrike ... Daug , ir sunkiai .
Papildyta:
Ir paskutinis dalykas...
Gyvendamas kitoje šalyje visada būsi antrarūšis.
Vienas dalykas būti turtingu pensininku Ispanijoje, kitas dalykas atimti darbą iš vietinio UK.
Lietuvoje vis tik pigiau yra gyventi . Dar kol kas negu UK. Skaičiavome , ką gali UK už 2 000 ir Lietuvoj tiek pat gaudamas.

Būtent aš irgi apie tą patį. 

Malkas kas suskaldytų neina rast.

Mano tėvai kažkiek patvarko tas aplinkas kaimynams, bet poreikis yra n kartų didesnis, negu jie gali. 

Atsakyti

O apskritai net ir su minimalke žmogus turėtų išgyventi oriai ir padoriai. Nes ne visi gali būti baisiai išsilavinę, arti po kelis etatus ar lakstyti paskui didesnes algas šimtus km. Dėl įvairių priežasčių.

O kodėl turėtų? Šiaip pinigai tiek versluose, tiek valstybėj iš dangaus gi nekrenta. Kažkas juos turi uždirbti

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 03 29, 15:06)
<p><p>Provincijose yra aplinkos tvarkymo darbų per akis. Labiau bėda, kad nėr norinčiu dirbt 😃</p>

Nu jau. Nemačiau jokių skelbimų ir negirdėjau, kad tokių darbuotojų reikia. Viešąsias erdves paprastai viešadarbiai tvarko, o kur dar gali reikėt? Neįsivaizduoju.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2024 03 29, 15:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="73141819" data-time="1711710531"><div><p>O apskritai net ir su minimalke žmogus turėtų išgyventi oriai ir padoriai. Nes ne visi gali būti baisiai išsilavinę, arti po kelis etatus ar lakstyti paskui didesnes algas šimtus km. Dėl įvairių priežasčių.</p></div></blockquote><p>O kodėl turėtų? Šiaip pinigai tiek versluose, tiek valstybėj iš dangaus gi nekrenta. Kažkas juos turi uždirbti</p>

Nu todėl, kad žmogus dirbdamas 8 val. per dieną, dažniausiai nelabai lengvą darbą, gal vis tik turėtų minimaliems poreikiams užsidirbt? Nes o ką tai reiškia minimali alga? Nustatydama minimalią algą kaip ir valdžia garantuoja pragyvenimą už ją. Ar aš čia kažką ne taip suprantu?
Atsakyti
https://www.lamaista...Deb1M3-vmfl_S8L
Gal kam įdomu bus?
Jaučiu bandysiu kaip tik turiu grietinėlės,galvojau panakotą gaminti.Dažysiu kiaušinius,labai švelni spalva gaunasi. ax.gif
Visur gerai.Gyvenome mieste buvo gerai ten,gyvename kaime tikrai nesiskundžiame. mirksiukas.gif
Aš dabar,kai paskaičiuoju,pensija nebe toli,mano bus minimali,bet jei nuoma buto mieste,čia namukas,mb pensija pilna su tremtinio priedu,tikrai badu nemirsime,kad tik sveikata leistų.
Pas mus kaime irgi neprisišauksi padėjėjų ir už pinigus. ax.gif
Kur ta šiluma,vėjas siaubingas laukuose. blink.gif
Atsakyti

Nu jau. Nemačiau jokių skelbimų ir negirdėjau, kad tokių darbuotojų reikia. Viešąsias erdves paprastai viešadarbiai tvarko, o kur dar gali reikėt? Neįsivaizduoju.
Papildyta:
Nu todėl, kad žmogus dirbdamas 8 val. per dieną, dažniausiai nelabai lengvą darbą, gal vis tik turėtų minimaliems poreikiams užsidirbt? Nes o ką tai reiškia minimali alga? Nustatydama minimalią algą kaip ir valdžia garantuoja pragyvenimą už ją. Ar aš čia kažką ne taip suprantu?

Tai nustatyt galima kokią nori, bet klausimas kiek verslų išgalės ją sumokėti 😃

Atsakyti