Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Pas mane labai gražūs lauke buvo. Vakar, grįžtant iš pajūrio, užsukom į sodą kirsdami kampą. Na ką, radau 3 supuvusius vaisius ir kelis daigus su keliais pajuodusiais lapais. Kabojo geras pajuodęs lietaus debesiokas. Nusprendžiau nerizikuot. Nuskyniau didelius vaisius. Dvi dėžės  gavosi. Sunoks, tikiuosi. Labai gražūs. Dotnuvos geltonieji ir Milda. Dar šiltnamį apskyniau, kibirioks neblogas. Jei dėžėse sunoks, tai padažą išvirsiu, nebus tokie skanos, kaip sunokę ant augalo.

Dar staigiai vieną lysvę svogūnų nupešėm, užkėlė į pastogę džiūt. Nes jau tie lietūs užkniso. Šiandien dalį sutvarkysiu anksčiau padžiautų. Dar dalis kitos lysvės liko, statūs. Po savaitės rausiu.

Atsakyti

Tai kad šiemet rugpjūtis kaip rugsėjis. Pas mane tai praktiškai ne noksta jau, pusiau rausvi stovi jau savaitę. Dalį nuskyniau, nokinu bliude su bananu uždarius 😁

bet saulė gi išlenda, tai šiltnamy tikrai šilčiau nei bliūde :) 

Pas mane normaliai noksta. Viriau padažą vėl.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2025 08 18, 08:40)
<p>Ingrida, kaip tavo pomidorai? Prie maro juoduoja lapai ir stiebai. </p>

Tai lapai apskabyti.Jau nuskinu kasdien ir po kelis pomdorus,su juodomis dėmėmis.
Nebe sodinsiu didelių vaisių-pomidorų.Jei ilgai noksta,geriau tie mažesni ir vagyti man skanu ir greitai sunoksta.
Taip gerai konservavimams nelieka labai užvažiuoja kuris nors vaikas,sudedu ir kitiems.Valio,rankos laisvos.
Va DI paklausiau kaip pastarnokus konservuoti.Bijau,kad pasiterliosiu ir niekas nevalgys? ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti

Labu,

Ingrida, tavo įkelta nuotrauka priminė, kad reik baltą, su raudonom kruopytėm senovinį bijūną susirast. Dabar persodinimo metas, greičiausiai, kas nors dalina didelius krūmus. Reiktų ir man persodint didelį krūmą, jau gal 8 metai vienoj vietoj, pernai žydėjo nepaprastai gražiai, šįmet mažiau žiedų buvo.

Bet vis galvoju, jei persikelsim į kitą vietą, tai ir bijūnai man su manim kelsis. Šiąnakt sapnavau ežiuoles. Viena maniškių nykt pradėjo, kelios (balta ir lašišos spalvos) labai gražiai išbujojo. Pavasarį pirkta tamsiai rožinė jau parodė žiedus, o žalsva išnyko. Šįmet daug gėlių pirkau, ne visos prigijo, negalėjau skirti daug dėmesio su savo ranka, kiek ten su kaire pakapstyt gali. 

Ingrida, kaip tavo naujo namuko statyba? Jau prasidėjo?

Saintlina, kada Mažėliui mokslai prasideda?

Nesugalvoju, ką valgyt skanaus pagamint, visų skirtingi poreikiai. Tik agurkus užraugt pasisekė, MB nemėgsta, bet ir tas į puodą įsisuko :)

Atsakyti
Labas rytas.
Pou,dar iki statymo toli.Ilgai langus gamina.Nors kiek skambina namuką gamina spėriai.Juokiausi,kad ant mano gimtadienio gerai būtų,kad stovėtų. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: [b!]Šiandien[/b!], 07:45

Labu 🌷

Pasirodyk, Ingrida, kai jau pastatys. O pamatus darot ar polius?

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2025 08 21, 08:46)
<p>Labu 🌷</p><p>Pasirodyk, Ingrida, kai jau pastatys. O pamatus darot ar polius?</p>

Na jau dėsime reklamą.
Polius subetonavo.
Vienai moteriškei patiko mūsų senasis namukas,skambinėjo,kur statėme.Nebėra tos įmonės,bankrutavo.Tai pasiūliau naujo kontaktus.Nori statytis prie Vilniaus kaip sodybą,atvažiuoti,pasimaudyti,pernakvoti. mirksiukas.gif Tai irgi kilo klausimų,ar graužikai per polius neateina.Na per ketverius metus nėra buvę.MB kaip tik sako kaip jie per polius susikraustys.O kad ateina žvėrys įsitikinome,tik nupjovė žolę,kitą dieną žiūrime krūva išmatų.Jaučiu lapė,ar janotas koks. bigsmile.gif Šunų giminės.
Atsakyti

Betoniniai? Galvojau, kad sraigtinius dažniausiai deda. Dėl graužikų, tai tikriausiai deda specialų tinklą.

Atsakyti

Sveikos. Ką veikiat? Kaip pomidorai? Pas mane tai praktiškai nenoksta jau. Ryte tik 7 šilumos šiandien buvo.

Isnuomavau vienai įmonei savo butą nuo rugsėjo, tai antra savaitė kraustom daiktus. Siaubas kažkoks, kiek šlamšto prisikaupė per 23 metus, visokių nesąmonių, jauciu jau toną visko išmečiau ir dar 2 tonas persivezem I namą. Galvoju, kam? Pilna daiktų, kurių praktiškai nenaudojam, bet vat atrodo gal prireiks, gal dar neišmest 😁. O dar išvalyti viską reikia, visas lentynas, stalčius ir spinteles. Žodžiu dirbam kasdien po darbo visi trys ir pabaigos dar nesimato, vargas.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2025 08 21, 10:13)
<p>Betoniniai? Galvojau, kad sraigtinius dažniausiai deda. Dėl graužikų, tai tikriausiai deda specialų tinklą.</p>

Pirmame namuke gręžė įmonė atvažiavo su įrengimais sausio mėnesį,prie -30.Čia senoviškai betonavo patys,na ir kaina pigiau. ax.gif Na pirmame namuke tikrai nedėjo jokio tinklo,antrame žada dėti.
Atsakyti