Tokių aš nemačius..
Nu netilpėliai, o kaip kitaip 😁 Seseidaviau daug, vis tiek atliko. Anyta užaugino didumą, nes gi buvau tik su kaire padabna ranka palikus. Paskui dar aš žiūptelėjau Mildos, corason ir atliko. Tai lauke dotnuviškius ir Mildą auginau. Nuostabiausi. Tik "peršikau" pamačius kelis maro pačiupintus lapus ir vienq puvėką radus po atostogų. Tai nuskyniau visus, sunoko dėžutėse ir žaliuokės. O maži bumbuliokai gražiai lauke augo iki šalnų. Įtartinus lapus išskyniau, vieną daigą išroviau, likę bujojo. Po kojomis dar ir krapus gražius užaugino.
Saintlina, va apie Kmicis ir aš galvoju. Pamenu, kad pomidorienių temoje viaos dėl jų buvo pakvaišusios.
O vokiški gal Heinz su kažkokiais skaičiukais? Tipo išvesti tam garsiam pomidorų padažui gaminti.
Dwarfų neauginau, jie tiktų turbūt, bet tingiu cackintis, anksčiau reikėjo.
Heinz nežinau. Ir nerandu googlindama. Bet gerai būtų, kad 'laukiniai' atsparūs marui būtų. Arba bent kuo ankstyvesni, kad spėtų užderėt iki rugpjūčio vidurio.
Viskas buvo labai seniai,dukrai 39,kai sodą gavome metukai buvo,tada prasidėjo mano sodininkavimas.Daigus pomidorų pirkau turguje ir jokio šiltnamio,pomidorai buvo auginami lauke.Bet jie užaugdavo tikrai labai gerai,kaip pradedančiam sodininkui.
Dieve kokia aš sena jau sodininkė.

Labas rytas.
Ingrida, labai greitai laikas bėga ![]()
Tomato Heinz 1350 - Premier Seeds Direct Va, radau ![]()
Saintlina, skauda, kad naktinėji? Pažiūrėjau, kokioj ankstybėj parašei ![]()
Dar pagalvojau. Žinai, pas mus juk sodas pamiškėj, bet ne prie pat, o šiaip laukai tokie. Tai aš šiltnamyje dažnai darau antrą šiltnamį, tik ne dėžutes, o per visą perimetrą pristepleriuoju metrinę celofano juostą. Ji gaunasi su 10 cm. oro tarpu. Tikrai ir per dideles šalnas atlaikė, ir gražūs daigeliai gaunasi, o namuose suvargsta, nes prieš balkoną medis, kuris jau suveši ir meta šešėlį pavasarį.
Pou, ne, neskauda dabar. Bet mažai judu, nepavargstu visai, atsibundu anksti.
Pas mane namuose gražūs daigai būna, bet kad po geros savaitės teks išvažiuot kaiman. Vaikeliukas tikrai daigais man neužsiims. Kaime ant palangės blogai, nes ten šildymas kitoks. Tai karšta,.tai vėsu. Be to, mama pritempus visokių gėlių, amarų atsiranda.
Šiltnamy kasmet padarom daigams iš putplasčio namuką be stogo ir priekinės sienos, nakčiai užmetant agroplėvelę.
Papildomos juostos kaip tu pasakoji nelabai gausis padaryt. Ten rožių pilnas šiltnamis )))
Tai pas tave ir šiaip polikarbonatinis. Pas mus mediniu karkasu namiokas
, plėvele apdengtas, tai galiu su stepleriu ir pasidarbuoti
Aš tik sakau, kad gera mintis šiltnamis, šiltnamyje ![]()