Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2022 05 26, 14:14)
labai panaši į obuolinę mėtą. Bet man tai ji nelabai. Džiovinta net į mėtą nebaisiai panaši.

Ayjk... biggrin.gif Nu panaši man į mėtą ir džiovinta biggrin.gif. Tai gal ne obuolinė?
QUOTE(Ex @ 2022 05 26, 14:27)
Man panašu į pūkuotąją mėtą. Lapų spalva tokia žaliai mėlyna. Obuolinė mėta grublėtais lapais, žaliai žalia. Šaltmėtės koteliai bordo spalvos, lapai lygūs, blizgūs.

Na, sakyčiau tokie į pilkšvumą lapai.
O google vaizduose ta obuolinė vienur žalia, kitur - pilkšva, labai į mano panaši. Taip ir neaišku smile.gif

Dėl to pigu-brangu tai taip - visada yra ne vienas pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE
2 05 26, 15:02-->
QUOTE(kavasucitrina @ 202
QUOTE
2 05 26, 15:02)

Ayjk... biggrin.gif Nu panaši man į mėtą ir džiovinta biggrin.gif. Tai gal ne obuolinė?

Na, sakyčiau tokie į pilkšvumą lapai.
O google vaizduose ta obuolinė vienur žalia, kitur - pilkšva, labai į mano panaši. Taip ir neaišku smile.gif



pas mane į pilkumą labiau. Man džiovinta ne mėtiška ji, ir viskas. Arba per mažai mėta išreikšta smile.gif palyginus su kokia šaltmėte, pvz smile.gif Arba pindėju, kai visokių yra smile.gif na, šiaip ar taip, ne mano skonio.
Atsakyti
Vaziavau,Dusia,i soda,nes labai norejau.Tik ryte tas oras atrodo siurpus,o idienoja ir nieko,16 silumos,o ir vejas pietvakariu.Pasiliejau,isroviau turnipus,tiksliau isretinau,nes jau labai tankiai,paburnojau ant kurmio,balandziu,urviniu,kas jie bebutu,patvarkiau viska,dar isrovem abu,kaip rope kokia 5metu senumo zieminius narcizalapius cesnakus ir tuos smulkius svoguniukus.Miegojo juose kazkoks katinas ar lape,o dabar nuejo juodais taskais,amarais kazkokiais.Ismeciau lauk,dabar liko tuscias plotas,reik kazka pasodint ten.Pasiliejau paprikutes,agurkus,pomidorus ryt atidejom,nusiskynem dezute braskiu,pasidziaugem dideliu ryzu,kaip tigras katinu,kuris kaimynu braskiu lysvej kuite,dabojo,gaude,kol sugavo pele ir nuejo isdidziai isikandes i dantis.Vat ,jei kas toki katina padovanotu,atsiduociau be meiles ir abejoniu. biggrin.gif biggrin.gif grozis neispasakytas,didelis,savarankiskas,peles,kurmius gaudo,cia tai katinas.Pelynu prisiskyniau ,pasidziovint truputi,kelia jau ziedus,turiu du krumus,saugau,kaip savo aki.Smagu gamtoj,kaip bebutu vesoka ar ka,gamta tiesiog nuotaika pataiso.
Mukute,niekas nespaudzia,tik nepataikau i muzikos takta. biggrin.gif Paskaitau,nera ka sakyt ir einu toliau megzt.
Va,apie metas nieko neismanau.Zinau tik pagal kvapa ir skoni,kad tai meta.
Tiesa pupu prisiskyniau,ka su jom darot?Mes virdavom su visom ankstim ir valgydavom su spirgais,nu man uztektu ir virtu keliu prie pietu baltymams padidint. ax.gif
Atsakyti

Luety, šparagines?

Man būdavo skaniausia čiut apvirt ir svieste apkept padruskinus, dar galima džiuvėsėlių pabarstyt.

Šiandien kalafiorą ir briuselio kopūsčiukus taip dariau. Sviesto čiut čiut įdėjau. Netiko pilvui. Ot. Bus gerai višta su ryžiais. Įsimandravojo vėl tas pilvas.

Kad prisodinau balkone surfinijų, pelargonijų, šilokų, dar pomidorų. Žodžiu, kažkaip užsimaniau šiemet žydinčio balkono.

Vyras rūkyt eina į lauką. Gal mažiau rūkyt pradės...

Atsakyti
ne,Pou,ne sparagines,o pupos,tikros pupos ,kur Lietuvoj sodindavom su bulvem kartu.Cia sodina is rudens,arba anksti pavasari.As turejau du daigus is rudens,vargo jie man palinko,sukrito,bet vistiek zydejo,issisakojo,turejo nemazai anksciu su pupom.
https://lietuvai.lt/...cia_faba_02.jpg
Atsakyti

Luety, supratau dabar. Aplink sodą ūkininkas šiemet pasėjo pupas.

Pupas aš tik sriuboj valgau, tad nepatarsiu...

Atsakyti
Esam vire ankstisn suram vandeny ir valge ,mirkydami i druska.Zinau,kad man vaikui ne labai patiko,o tevai skaniai valge.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 05 26, 16:48)
Esam vire ankstisn suram vandeny ir valge ,mirkydami i druska.Zinau,kad man vaikui ne labai patiko,o tevai skaniai valge.

Žemaičiai labai mėgsta taip valgyti pupas. ax.gif
Grįžom namo,šalta,lietus. ax.gif
Ex,mes jau pusę šešių pusryčiavome. mirksiukas.gif Važiavome ryte anksti į aeruostą,ant žiedo na tikrai 20 ožkų nuo kalno nusileido.Vakarieniaudavome,per kelią kalnas,sėdi terasoje,valgai ir žiūri kaip ganosi laisvėje avys,ožkos.Jos nusileidžia vakarais,kai atvėsta. wub.gif Man tie visokie muziejai,akropoliai tiek įspūdžių nepalieka kiek gamta. wub.gif
Dar spėjome užsukti sodybon,pomidorai pasodinti sutvirtėję,gyvens.Keli melionai nuvytę vazonuose,Bet jau žolė,žolė,tik savaitę nepjauta. bigsmile.gif O ravėjimo jau,o pažastis skabyti pomidorams......o svečiai išvažiuos tik sekmadienį,dar prižels. bigsmile.gif Pailsėjome,laukia daug darbų. bigsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Lab

O, Ingrida jau namie su lauktuvėmis bigsmile.gif Nagi, nešk ko skanaus parsivežei, rodyk kasryt nors po vieną vaizdelį ką gražaus matei.
Taip, per savaitę žolė stipriai paauga, nereik niekur net išvažiuot, kad tai pastebėtum. Turėsi darbelio, dabar pailsėjus, bus smagu pasikuist žemėje. Jei dviese, tai, manau, per pora dienų normaliai apsitvarkysit, be streso. Na, jei su pincetu eisit, tada ilgiau uztruks smile.gif Svarbiausia visi augalai sulaukė tavęs, nepabėgo, niekas nepavogė.

Rytas vėsus, truputį vėjas, tai sėdėt lauke ir kavą gert nYlabai faina. Saulė šviečia, gražu, bet namie šilčiau šįkart.
Galvojau vis apie tas mėtas, tai man atrodo, kad kai kurios turi panašumų ir mėta vienur tokia pati įvardinta kaip obuolinė, kitur jau pavadinimas kitas. Žiežmarių šiltnamiai mėtas pardavinėja. Pirkau kažkada obuolinę vien dėl gražių lapų rašto. Gražiai suraižyti. Graži, sodri, žalia lapų spalva. Ir džiovinta visai panaši į mėtą smile.gif Internete tai bardakas, nesuprasi pagal paveiksliuką nieko. Net aprašymai nieko verti, neatpažinsi pagal juos.
Atsakyti
Labos smile.gif

Reikai palaukti žiedo nes obuolinės toks:
vartotojo įkelta nuotrauka
Šalta jklmn vėjas neišpasakinis brr... aha dyyyyrbu žinoma apskaitos darbo nulis neurologų konferencija tai sakiau pabūsiu įsileisiu ir sodan darbų iki kaklo, agurkai nesėti, pomidorai jau virsta, paprikos nurudusios reikai karbamidu nulieti mažu atgausiu o jau ir ravėti reikia daržiuką o kur gėlynai aplipę garšva... ir nieko naujo jums nepasakiau biggrin.gif Kažkokia suvelta ta mano savaitė ... mislinu paimti atostogų, bet nežinau nei kada nei į kur... nes jeigu su nauju darbu pradėsiu tai vėl nelabai na žodž verkiant reikia dviejų dienų nors sodą pasitvarkyti.
Ex būtų sudygę tai tikrai nepirkčiau aš mėgstu savo ale va išėjo kaip išėjo nupirkau duok die prigytų.
Jamu kavos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 27 gegužės 2022 - 06:14
https://www.part.lt/...ae27688f848.jpg
Muka,rinkis poilsį,atsigausi.Nepabėgs sodas.Kasdien animatorius pravesdavo aerobiką vandenyje.Grįžųsi pasisvėriau,galvojau tiek valgyta kasdien pagal laiką tvarkingai,bus priaugta svorio,nė velnio,kiek išsivežiau,tiek parsivežiau. ax.gif
Atsakyti