Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2022 06 06, 16:46)
Kada pietų Europoj prinoksta vynuogės?
Papildyta:
O kas yra jupelė? )))

Ui neee, šito aš nesakiau )) aš aplamai konservatorių nemylėtoja.

Tai šitą čmilsen sakė biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Seniau man apskritai visos partijos, visi politikai buvo vienodi, visi dzin - aš jiems buvau abejinga. Nei mylėjau, nei nekenčiau. Bet štai aCitiko pastaroji kadencija... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 06, 16:20)
Maltoje liepos mėnesį renka , nuo 5 iki 11 ryto ... Kitu laiku mirtis nuo karščio .
Prancūzijoje  - rugpjūtis , rugsėjis.
Čekijoje rugsėjis -spalis.


Rinkt nesiruošiu )) galvojam apie pasivažinėjimą iki kokios Italijos rudeniop. MB sakė, vyno užsipirktų jauno )) bet anas negeria, tai nžn kam jam ))
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 06 06, 18:26)
Rinkt nesiruošiu )) galvojam apie pasivažinėjimą iki kokios Italijos rudeniop. MB sakė, vyno užsipirktų jauno )) bet anas negeria, tai nžn kam jam ))


Nuo jauno vyno tik galvą skauda ...
https://day.lt/svent...uno_vyno_svente

vartotojo įkelta nuotrauka

Vynuogynai ir vyno parduotuvės .
Italija visada gerai 4u.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Persikraustėme jau į seną namą.Nes namuke +35 vakar buvo.Neįmanoma koks karštis,galima kondicioniriumi vėsintis.Be kam?Taip vėsiai išmiegojome. ax.gif O ir svečiams atvažiuojant nebe reikės nešiotis patalynės pirmyn atgal. mirksiukas.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Ingrida, o senajame name nėra patogumų? Jis rąstinis?

Man seni namai visuomet turi savo gerumo. Nelakstyčiau aš, na nebent žiemą šalta, nepatogus šildymas, langai kiauri.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 07, 07:22)
<p>Labas rytas,</p><p></p><p>Ingrida, o senajame name nėra patogumų? Jis rąstinis?</p><p>Man seni namai visuomet turi savo gerumo. Nelakstyčiau aš, na nebent žiemą šalta, nepatogus šildymas, langai kiauri.</p>

Mūsų namui 2025 metais bus šimtas metų.MB vis gviešyjasi nugriauti nugriauti vis rėkia.O man toks stebuklingas tas namas. wub.gif Su savo istorija.Nėra patogumų.Galvojame priebutį šiemet griauti naują statyti,įsivesti bent vandenį ir tualetą.Kitą galą namo tvarkyti,keisti langus,versti pečių,lupti grindis.Bet žmogus planuoji,dievas juokiasi.Na daržai apsodinti,galime pradėti.Šią žiemą pražiemavojome kažkaip.Reikia dar pabaigti tvarkyti butą,paleisti nuomai.Kažką daryti su servizu,užrakintas stovi,geriau būtų išnuomoti,bet vėl žinome tuos nuomininkus.Parduoti?MB verkia kur savas mašinas tvarkysi? blink.gif
Mastau miestan.Susizgrybome,kad medui neturime indelių pakankamai.Dusiuk,vakar mb dar vieną spiečių prijungė. ax.gif
Atsakyti
Labos,
Ingrida Tavo MB jau profesionalus bitininkas patampa 4u.gif

Su tuo senu namu remontu ax.gif tikrai pigiau naują pasistatyti . Tik tiek , kad gražu tie senoviniai ...
Muka, radai kur tyrimą pasidaryti greičiau negu po pusės metų ?
Vakar visą dieną prie kompo ir dar ne pabaiga ax.gif O aš į kaimą noriu . Bet už darbus kaime niekas pinigų nemoka biggrin.gif
PS Ingrida , aš medų pilstau tik į stilinę tarą . Kaip chemiko mama pasakysiu - negalima medaus laikyti plasmasinėje taroje, nebet trumpai .

Gražios dienos 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 07, 10:04)
Labos,
Ingrida Tavo MB  jau profesionalus bitininkas patampa  4u.gif

Su tuo senu namu remontu  ax.gif  tikrai pigiau naują pasistatyti . Tik tiek , kad  gražu  tie senoviniai ...
Muka, radai kur tyrimą pasidaryti greičiau negu po pusės metų ?
Vakar visą dieną prie kompo ir dar ne pabaiga  ax.gif  O aš į kaimą noriu .  Bet už darbus kaime niekas pinigų nemoka biggrin.gif
PS Ingrida , aš medų pilstau tik į stilinę tarą .  Kaip chemiko mama pasakysiu - negalima  medaus laikyti  plasmasinėje taroje, nebet trumpai  .

Gražios dienos  4u.gif

neieškojau .... manau kardiolita
Atsakyti

Ingrida, jei rąstai nesupuvę, grybo nėra, tai palikit... Nugriaut visuomet galima. Aišku, patogumų jau norisi, sunku su tuo vandens tampymu, lakstymu į tupyklą. Jei įmanoma, gal galima įsivest. 

Mačiau reklamą, kad stiklainiukai su dangteliais kažkur pigiau jau. Gal Moki veži. Apie judvi pagalvojau.

Muka, nosių aukštyn.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 07, 10:22)
<p>Ingrida, jei rąstai nesupuvę, grybo nėra, tai palikit... Nugriaut visuomet galima. Aišku, patogumų jau norisi, sunku su tuo vandens tampymu, lakstymu į tupyklą. Jei įmanoma, gal galima įsivest. </p><p></p><p>Mačiau reklamą, kad stiklainiukai su dangteliais kažkur pigiau jau. Gal Moki veži. Apie judvi pagalvojau.</p><p></p><p>Muka, nosių aukštyn.</p>
[right][snapback]72968837[/snapback][/right]

Jo dar papus in priekį ir garbanas papurčiau biggrin.gif
Atsakyti
kur ex? Po kaz\okiskiu atlaidu neatsigauna? O kokie atlaidai buvo ten kavasucitrina kermoshino?Sekminiu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 07 birželio 2022 - 08:51
Pou , fermentuotos daržovės.
Kalba netaisyta.
Cukraus nereikia bijoti , jis rūgimo procese dingsta :

Šiandien papasakosiu, kaip labai paprastai ir gana greitai pasigaminti ypač naudingą produktą – fermentuotas daržoves. Svarbiausia, kad įmanomos įvairios variacijos, tad, kiekvienas galės pasireikšti pagal savo fantaziją ir gabumus.Svarbu suvokti principą.Beje, priminsiu, kad fermentuotas maistas, tame tarpe ir daržovės, labai teigiamai veikia sveikatą ir, tuo pačiu, yra labai skanus priedas prie bet kurio “rimtesnio” patiekalo ir, nesikuklinsiu – nuostabi užkanda prie kažko stipresnio.
Visam linksmumui mums reiks:
daržovių;
užpilo (marinato);
išsišiepusių iš malonumo veidelių smile.gif.
Taigi, imame tas daržoves, kurias turime po ranka. Tai gali būti agurkai, paprikos, cukinijos, morkos, ropės, burokėliai, moliūgai, netgi ankštinės pupelės. Šį kartą aš pasitenkinau cukinija, paprika ir morkomis.
Daržoves supjaustome: morkas išilgai, cukiniją su paprika – riekutėmis (ko gero, tai ne esmė, o tik dėl estetikos) ir mūsų daržovės paruoštos. Sudedame jas į indą, skirtą fermentavimui.
Pasigaminame užpilą (marinatą). Elektriniu smulkintuvu sukapojame vieną svogūną, kelias česnako skilteles, morką. Gautą tyrelę užkrečiame ant mūsų daržovių. Imame litrą paprasto vandens, įberiame 1,5 valgomo šaukšto cukraus, 2 šaukštus druskos. Užpilui naudojame ir prieskonius – kalendos grūdelius, vyšnių ar trešnių lapus. Tikrai tinka ir krieno lapas, kmynai.
Taigi, daržoves užpilame marinatu, sudedame prieskonines žoleles bei lapus, viską prislegiame (kaip rauginant kopūstus) ir pastatome šiltoje vietoje. Kuo kambaryje šilčiau, tuo greičiau daržovės fermentuojasi. Man, gyvenančiam šiltuose kraštuose, daržovės fermentuojasi jau tos pačios dienos vakare (jei sudedu jas iš ryto), atvėsus orams fermentacija gali trukti 2 – 3 dienas.
Kaip pastebėjote, gaminu nedidelį kiekį ir tuoj paaiškinsiu, kodėl tai darau. Daržovės fermentuojasi gana greitai ir jei šeimoje nėra daug burnų, jos pradeda be saiko rūgštėti, todėl visada geriau gamintis tiek, kad suvalgytumėte per porą, trejetą kartų.
Tačiau turiu jums gerą žinią – jei skystis dar neperrūgo, į jį drąsiai dėkite sekančią daržovių porciją. Štai, sekantį kartą sudėjau agurkus (juos taip pat reikia supjaustyti riekelėmis) ir po dviejų dienų kirtau nuostabaus skonio daržoves.
Nespjaukite į šį patiekalą, jis tikrai labai skanus, skanesnis ir už raugintus kopūstus, ir už agurkus. Į svečius atėję kaimynai iš pradžių raukė nosis, tačiau paragavę cukinijų ir agurkų, iš karto užsiprašė recepto, kuriuo aš noriai pasidalinau.
Daržovėse yra visko, ko reikia mūsų žarnyno mikroflorai – probiotikų ir prebiotikų. Šių daržovių pagalba, karts nuo karto jas keičiant šviežiomis, per kelis mėnesius galima pilnai atstatyti antibiotikų ar kokios nors ligos nualintą žarnyną. Galima drąsiai sakyti, kad fermentuotos daržovės tuo pačiu yra ir maistas, ir vaistas.
Tad, skanaus!
Atsakyti