Manau ,kad tos kur mini septynias kartas atgal,galvoja,kad jei proteviu gyvenimas butu kitaip susiklostes,gal ju gyvenimas butu kitoks.
Z\mogiska ir suprantama.
Čia be jokio piktumo, jūs rimtai galvojat, kad nereikia galvot apie prosenelius, senelius, tėvus, o tik apie savo sėdynę? Lyg jų gyvenimas neįtakotų manojo? Galų gale, kaip jūs galvot jei karta iš kartos dalyvavo pasipriešinime, kokia dvasia auginami vaikai, kokios vertybės diegiamos anūkams?
Ar galvojat, kad mano jokio skirtumo buvo, kai Diedukams apie namus rėžis buvo paliktas ir kai po kažkurio laiko žemę atgavo? Kad turėjo kolūkyje už keliasdešimt rublių dirbt, kai būtų galėję puoselėt savo ūkį, augint kiek norėję gyvulių.
Ar aš negalvoju, kad jei mano Senelis nebūtų ištremtas, Tėtis nebūtų sėdėjęs jaunuoliu būdamas už disidentavimą, būčiau ilgiau turėjus savo Senelį savo gyvenime ir daug kitų faktorių. Tėtis taip pat negalėjo stoti, kur norėjo.
Ar aš neatsimenu eilių, jose nestovėjau, prie grietinės, batų, drabužių, ar kad TV gavo pagal kažkokį taloną tėvai, ar kad baldų komplekto negalėjom pasikeisti į patogesnį, nes jo be paskyrimo nebuvo galima įsigyt?
Aš džiaugiuosi, kad aš galėjau mokintis ten, kur norėjau, dirbti, ten kur, norėjau. Nes jei sovietai būtų buvę ir toliau, greičiausiai nebūčiau galėjus.
Aš džiaugiuosi, kad galiu aplankyt kad ir visą pasaulį dėl to, kad noriu, o ne todėl, kad partija leido.
Pou ,bet tai kaip galim pakeist savo proteviu dalia?Kaip mano anukas gali pakeist tai kas man nutiko.Negali.
Ilgai sedz\iu prie kompiuterio siandien,einu prie televiz\oriaus,lauksiu nauju.
AA, anūkas negali pakeist, bet tai kas tau nutiko, įtakojo tavo vaikų gyvenimus, o per jų gyvenimus - tavo anūko.
Neigti tai, kas buvo praeity, neišeina, nes viskas turi pasekmes ateičiai. Praeitis padeda mums pamatus, formuoja mūsų pasaulėžiūrą.
Brangiosios, man praeitis svarbi, brangi ir miela dėl mano šeimos, artimųjų, draugų, bet tikrai ne dėl santvarkos.
Saintlina, 😘
Ir man išties gerai gyvent dabar, nepaisant visko. Nes jei ką turiu, tai turiu uždirbtą savo rankomis ir savo galva.
Sveikų metų, kad viskas lengviau, geriau šviesiau. Bučkis visoms!