Įkraunama...
Įkraunama...

Uogienės, vaisių-uogų košės

Obuolių košė

5 kg vasarinių gerai prinokusių obuolių,
1 kg cukraus.


Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklas, supjaustome skiltelėmis. Dėdami į puodą obuolius susluoksniuojame su cukrumi. Uždengtame puode obuolius laikome per naktį (10-12 val.). Obuolių košę galima virti ant silpnos ugnies, troškinti orkaitėje arba krosnyje. Verdant obuolių košę ant silpnos ugnies nereikia atidengti puodo (tada nereikia maišyti). Gerai pavirę, puodą atidengiame, nugariname skystį ir supilstę į paruoštus stiklainius sandariai uždarome.
Jeigu puodą atidengiame, maišyti reikia visą virimo laiką.
Atsakyti
Obuolių, slyvų ir kriaušių tyrė

2 kg obuolių,
1 kg kriaušių,
1 kg slyvų,
4 stiklinės cukraus.


Gerai sunokusius vaisius nuplauname, nulupame, išimame sėklas, kauliukus, stambiai supjaustome. Į puodą įpilame apie 1 l vandens, užverdame, sudedame kriaušes, o po 10 min. – obuolius ir slyvas. Pamažu verdame uždengtame puode, kol visi vaisiai suminkštėja. Kiek atvėsusius vaisius sutriname elektriniu trintuvu ar per tinklelį, sudedame cukrų, vėl verdame 10-12 min. ir sudėję į stiklainius sandariai uždarome.
Atsakyti
Rabarbarų uogienė

3 kg rabarbarų lapkočių,
2,5 kg cukraus.


Rabarbarų lapkočius nuplauname, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. Kubelius suberiame į puodą ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti. Susidariusias sultis nupilame ir užverdame. Į jas suberiame rabarbarų gabalėlius ir verdame pamaišydami mediniu šaukštu.
Uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
Atsakyti
Gervuogių uogienė su žemuogėmis ir citrinų žievelėmis

1 kg gervuogių,
700 g žemuogių,
2 stiklinės vandens,
1,3 kg cukraus,
2 citrinų nutarkuotos žievelės.


Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogės ima blizgėti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 minutę.
Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Atsakyti
Iš mamos gavau šį šermukšnių uogienės receptą. Tai pasidalinsiu ir su jumis wink.gif.

Gal dar kuri turit šermukšnių receptėlį ???


Šermukšnių uogienė

1 kg šermukšnių (rinktų po pirmųjų šalčių arba kuo vėliau rudenį),
1,5 kg cukraus,
2 stiklinės vandens.

Paruošimas:

Šermukšnius perrenkame, nuplauname ir suberiame į iš cukraus ir vandens išvirtą sirupą. Paverdame apie 10 min., po to paliekame per naktį. Antrą kartą verdame, kol uogienė išverda, supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.
Atsakyti
Nevirta mėlynių ir žemuogių uogienė

2 kg mėlynių,
2 kg žemuogių,
6 kg cukraus.


Uogas perrenkame, nuplauname ir perliejame šaltu virintu vandeniu. Suberiame į tinklelį ir pertriname mediniu šaukštu. Į pertrintas uogas suberiame cukrų ir maišome, kol šis ištirpsta. Taip paruoštas uogas supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais. Laikome šaltai, geriausia šaldytuvo apatinėse lentynose.
Atsakyti
Slyvų uogienė su razinomis ir riešutais  

3 kg slyvų,
2 apelsinai,
2 citrinų sultys,
1 stiklinė razinų,
1 stiklinė susmulkintų riešutų,
1,2-1,5 kg cukraus.


Slyvas nuplauname, išimame kauliukus, stambiai supjaustome. Apelsinus nuplauname, nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustome vieno apelsino žievelę.
Į puodą sudedame visas uogienės dalis ir ant mažos ugnies nuolat maišydami išverdame. Supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Atsakyti
Trintų braškių  uogienė

1 l sutrintų uogų,
1,5 l cukraus.


Uogas perrenkame, pašaliname lapelius ir nuplauname po tekančio vandens srove. Tuomet perplauname šaltu virintu vandeniu. Nuvarviname vandenį. Uogas suberiame į emaliuotą puodą ir sutriname mediniu grūstuvu. Cukrų beriame porcijomis ir maišome mediniu šaukštu, kol cukrus ištirpsta. Geriausia visąlaik maišyti į vieną pusę! Taip paruoštas trintas braškes supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais plastmasiniais ar užsukame metaliniais dangteliais. Laikome šaltai.
Atsakyti
Mergaitės kur man gauti aviečių uogienės, ne džemo, bet uogienės kokius 2,5-3 kg?
Atsakyti
Gervuogių uogienė

1 kg gervuogių.

Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių.

Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į užvirusį vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite ir pakaitinkite dar 2-3 kartus.
Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir užsukite paruoštais dangteliais.
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
gal kas zino ka gero galeciau pasidaryti is abrikosu? Jau priviriau koses,prisisaldziau,dar kompotu darysiu,o ka dar padaryti? Galeciau net parduoti,nes jau nebesudoroju blush2.gif
Atsakyti