Įkraunama...
Įkraunama...

Dirbtinsi intelektas: chatGPT, Gemini, Copilot kt.

Nu va , bent vis kazka atsiminet 😂

Gyvenime , gyveni ir mokais.O sakyt ir noret, kad baigiau ir dirbu pagal specialybe -retenybe😊 taip nebuna nes ,laikai keiciasi ir reikia keistis,mokytis tobulet .

O dar geriausia,kai darbdaviai iesko valytoju su aukstuoju 

Tikrai taip : kartais grįštu į praeityje užfiksuotus momentus - tai vadinama, atrodo, sielos fragmentacija - kaip į karminį mazgą, rebusą - kurį reikia išspręsti.
Reikia labai "pataikyti" su profesija - joje rasti save ir savyje rasti ją... Gal dar planetų konsteliacija turi būti palanki  :D 

Gal žmonės  nori duoti šansą būtent tokiems žmonėms..? Sunkus darbas geriau nei jokio darbo... nauja galimybė ne visada atrodo kaip deimantas, vis tiek ji vertinga.

Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2025 04 26, 12:32)
taip nebuna nes ,laikai keiciasi ir reikia keistis,mokytis tobulet .</p>
<p>O dar geriausia,kai darbdaviai iesko valytoju su aukstuoju </p>

būna, pas mane taip
Atsakyti

būna, pas mane taip

Jo nu nezinau,kam valytojai aukstasis .Mano manymu ,svarbu gerai valytu .O koks tas isilavinimas nesvarbu.Vieni ieskojo kazkokio inzinieriaus  smaluotis su visokiais mazgais. ir niekaip neranda ,as jiem pasiuliau paprastesni varijanta be aukstojo isilavinimo ...ir rado.  Jie uzkelia kartele iki negaliu ,ir galvoja ,kad tas zmogus turi buti toks.O tas ,,toks,, i meslinus darbus neziuri 😁

Dabar ,jei moki kalbas ,sveikas- geriau isvaziuoti i uzsieni. Nei, kad cia atitikti kazkokius perdetus reikalavimus. Reikia savo laika irgi skaiciuoti . pvz . susirgus,atejus senatvei -tampi niekam neidomus .

Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2025 04 26, 16:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="73185823" data-time="1745664127"><div><p>būna, pas mane taip</p></div></blockquote><p>Jo nu nezinau,kam valytojai aukstasis .Mano manymu ,svarbu gerai valytu .O koks tas isilavinimas nesvarbu.Vieni ieskojo kazkokio inzinieriaus  smaluotis su visokiais mazgais. ir niekaip neranda ,as jiem pasiuliau paprastesni varijanta be aukstojo isilavinimo ...ir rado.  Jie uzkelia kartele iki negaliu ,ir galvoja ,kad tas zmogus turi buti toks.O tas ,,toks,, i meslinus darbus neziuri 😁</p><p>Dabar ,jei moki kalbas ,sveikas- geriau isvaziuoti i uzsieni. Nei, kad cia atitikti kazkokius perdetus reikalavimus. Reikia savo laika irgi skaiciuoti . pvz . susirgus,atejus senatvei -tampi niekam neidomus .</p>

čia jau darosi neįmanoma gyvent. Viena, dėl karo grėsmės, o kita, kad aplink sostinę kasmet bliac dega. Arba tik į pajūrį tada
Atsakyti

čia jau darosi neįmanoma gyvent. Viena, dėl karo grėsmės, o kita, kad aplink sostinę kasmet bliac dega. Arba tik į pajūrį tada

Nu sostine perpildyta 😁   Idomu ,kuom baigsis tas gaisras,Panasiai kaip Alytuje 😁  

Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2025 04 27, 18:38)
Nu sostine perpildyta 😁 

Zhiurkes sulindo i nedideli slojka ir verkia. Vilnius tiesiog baisus, net priemiesciai kraupus, primena filmus apie kokia Lotynu Amerika.

Gyvenu nuo Vilniaus 40+km tai reikia i kokia parduotuve kartais, tai jauciuosi kaip zhiurke imesta i slojka, baisu ten viskas... Centre buvau gal pries 3 metus. Kaunas gimtasis irgi yra padaryta kazkoks suspaustas getas zhiurkems. Uzhaugau Zhaliakalnyje tai ten buvo kaip kaimas, dabar ten viskas taip sugrusta.

Na ko ten spraustis? Juk galima kokia mazhiau apmokama darba susirasti, kad ir uzhsienyje nutoliniu, bet gyventi kaip zhmogui, o ne kaip zhiurkei slojke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 27 balandžio 2025 - 21:23
QUOTE(IDOMUCIA @ 2025 04 27, 22:23)
Zhiurkes sulindo i nedideli slojka ir verkia. Vilnius tiesiog baisus, net priemiesciai kraupus, primena filmus apie kokia Lotynu Amerika.

Gyvenu nuo Vilniaus 40+km tai reikia i kokia parduotuve kartais, tai jauciuosi kaip zhiurke imesta i slojka, baisu ten viskas... Centre buvau gal pries 3 metus. Kaunas gimtasis  irgi yra padaryta kazkoks suspaustas getas zhiurkems. Uzhaugau Zhaliakalnyje tai ten buvo kaip kaimas, dabar ten viskas taip sugrusta.

Na ko ten spraustis? Juk galima kokia mazhiau apmokama darba susirasti, kad ir uzhsienyje nutoliniu, bet gyventi kaip zhmogui, o ne kaip zhiurkei slojke

nu žinai tas mažiau...
norisi gi žmogui daugiau ir daugiau, žmogus yra drakonas
be to, Vilnius sutraukia visus vargetas, nes čia jie išgyvena. Čia valytojos gali užsidirbti ir išgyvent, o provincijoje nelabai. Skurde visiškam būtų. Sostinėj daug darbų 8-17, o provincijoje pagrindas 10-20. Kada gyventi tada? Iš ryto 5 val. keltis? Gultis visada pirmą nakties?
Nėra viskas taip paprasta. Sekasi tik išrinktiems žmonėms, o visa likusi masė vargsta.
Bet be abejo, laimingiausi yra tie, kurie yra gerbiami ir turi dideles pajamas provincijoje. Gal tik blogai, jei turi vaikų ir jie nori iš tėvų pabėgti į visus ten Vilnius. Tada nesukontroliuosi jų, visko būna. Bet jei perima tėvų verslą ar paskui tėvus įkišami kur į savivaldybes, tai tokie žmonės laimingiausi yra
Atsakyti

Gal galima būtų NEŠIUKŠLINTI TEMOJE?

Negi nėra kitų - bendro pobūdžio temų atidarytą kasdieniam plepalam?

Atsakyti
QUOTE(balta/juoda @ 2025 04 28, 10:01)
<p>Gal galima būtų NEŠIUKŠLINTI TEMOJE?</p><p>Negi nėra kitų - bendro pobūdžio temų atidarytą kasdieniam plepalam?</p><p></p>

Vien pavadinimas "Dirbtinis intelektas" jau yra AFERA, nes tai skirta zhmonems APGAUTI.

Todel tema naturaliai krypsta i politines tokios aferos priezhastis.

Kol kas nera jokio dirbtinio intelekto, o tai kas yra - vadinkite kaip norit, bet tik ne intelektu. Nes tokio pavadinimo pasekmes bus kad toliau dides debilu procentas ir tai tures tragisku padariniu.

CIa tas pats kaip koki prezidenta vadinti Dievo atstovu. Ilgai vadinant po to atsiranda ir diktaturos ir masines zhudynes, nes visi itiki melagingais teiginiais kas turi blogas pasekmes.

Jau tradiciniai kompiuteriai nors riboti, bet ten programos buvo rashytos ne kvailiausiu zhmoniu, vadovaujantis logika ir desniais.
Nuroniniu tinklu programavimas yra loginiu ryshiu ir salygu nustatymas pagal pateiktus duomenis. Patikekit, jau shuo ar kate cia parodys geresni intelekta nes gyvunai dar turi igimtus per milijonus metu suformuotus plius igytus instinktus, kai dabartiniai neuroniniai tinklai yra visihko protinio invalido lygyje. Taip greiti, galintis aprepti daug duomenu, bet NESUGEBANTYS PROTAUTI auksciau labai nedideliu ribu.

Va ziurekit kas ivyksta, kai ateina i rinka bukas jaunimas ir daro projektus.
Stalino laikais Berija tokius vadovus nuvezhtu ir sushaudytu. Ateitu gal maziau naujovems bet ATSARGESNI ir numatantys problemas, o ne high tech durneliai nevaldantys procesu

Dabar atjungineja sistemas nuo tu durnu komp tinklu. Tai jau sudetinga nes low level sistemos turi veikti.

https://www.bbc.com/...ve/c9wpq8xrvd9t
https://www.bbc.com/...ve/c9wpq8xrvd9t
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2025 04 28, 16:49)
Patikekit, jau shuo ar kate cia parodys geresni intelekta nes gyvunai dar turi igimtus per milijonus metu suformuotus plius igytus instinktus, kai dabartiniai neuroniniai tinklai yra visihko protinio invalido lygyje.

kaip tik šiandien perskaičiau, jei tai tiesa, tai stulbinanti istorija. Katė, kuri gyveno Titanike kaip pelių gaudytoja, prieš jam dar tik išplaukiant, išsinešė iš laivo savo kačiukus ir nenorėjo grįžti į laivą. Paskui ją tada išėjo ir vienas laivo darbuotojas, kuris tą katę protegavo. Jie liko gyvi. Gaila, kad filme to neparodė. Graži istorija būtų.
Mano šuo supranta kada mašina bus grėsmė, o kada ne. Kai einam gatve, būna neįmanoma jos nutraukti nuo gatvės, nenori pasiduoti. Paaiškėja, kad mašina užsuks dar prieš mus ir netrukdys mums. Prieš porą dienų iš viso mašina buvo labai arti, žiūriu šuo nestoja. Griebiau paskutinę minutę ant rankų, o pasirodė, kad mašina visiškai prieš mus užsuko į garažą ir būtų mūsų nekliudžius. Nerealu. Va kur žinojimas, nuojauta ir intelektas.
Atsakyti

Mazai vaikstau mieste pestute.Bet kazkaip pastaciau masina toli ,tai reikejo eiti pestute. Einu saligatvis siauras ,ateina matau studente .Uzsidejus ausines ir visa laika i telefona ilindus .Priesais medis ir as ateinu ,galvoju: pamatys ji mane,ar prasilenksim 😁

Nieko,net nepakele akiu, apejo medi ,prasilenke su manim ir nuejo 😂   

o taip   ...

Jo ir su tuo dirbtiniu bus taip,kad dingus elektrai nezinosim ka toliau daryti 😉

Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2025 04 29, 14:24)
<p>Mazai vaikstau mieste pestute.Bet kazkaip pastaciau masina toli ,tai reikejo eiti pestute. Einu saligatvis siauras ,ateina matau studente .Uzsidejus ausines ir visa laika i telefona ilindus .Priesais medis ir as ateinu ,galvoju: pamatys ji mane,ar prasilenksim 😁</p><p>Nieko,net nepakele akiu, apejo medi ,prasilenke su manim ir nuejo 😂   </p><p>o taip   ...</p><p>Jo ir su tuo dirbtiniu bus taip,kad dingus elektrai nezinosim ka toliau daryti 😉</p>

jo, baisu. Mano net anyta neišlenda iš juokingų vaizdelių, gisi taip nuo depresijos po motinos mirties. Aš džiaugiuosi kad tą suvaldžiau ir galiu būti tiesiog gamtoje ir absoliučiai nelįsti į netą. Savaitgaliais galiu nelįsti. Tai gal jau nemirčiau be neto smile.gif Nes aš dar dabar prieš savo vieną šunį kaltės jausmą jaučiu, nes ji buvo mažutė, po to jaunutė, jai reikėjo labai daug judesio, lakstymo, o mes labai daug laiko praleidom internete, kai jis tik prasidėjinėjo. Vargšas tas mano vaikas 2005 gimimo... turėsiu tai jai kompensuoti, kai atgims ir grįš pas mane, būsiu jau boba 55+ ir turėsiu lakstyti kaip didelė biggrin.gif klaidas būtina išpirkti, nesinešti jų į kt Pasaulį
Atsakyti