Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas kramto nagus

sveikos mamos.
turim problemele. mano trimete mergyte kramto savo nagucius.bet matau,kad vaikas tai daro nepiktybiskai,kartais net pati pastebejusi susigesta,ir save bara:tai vel nagus Lija grauzi? lotuliukas.gif
as bandau aiskinti,kad taip negrazu,ir negraziu naguciu mamyte tau nelakuos. ax.gif bet tai ne visada padeda.
ir gal kuri esat skaiciusios,kodel vaikai sitaip daro? del kazko pergyvena ar dar kas?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 08 07, 22:30)
sveikos mamos.
turim problemele. mano trimete mergyte kramto savo nagucius.bet matau,kad vaikas tai daro nepiktybiskai,kartais net pati pastebejusi susigesta,ir save bara:tai vel nagus Lija grauzi?  lotuliukas.gif
as bandau aiskinti,kad taip negrazu,ir negraziu naguciu mamyte tau nelakuos.  ax.gif  bet tai ne visada padeda.
ir gal kuri esat skaiciusios,kodel vaikai sitaip daro? del kazko pergyvena ar dar kas?
g.gif

labux! ir as susiduriau su sia problema:dukryte kramte nagus ir net nesusigesdavo...Emem lakuoti spec.laku(vaistinese buna,tik teko gerai paieskoti) Jis pipirinis,neskanus,tai kramtyti nustojo(mazdaug por savaiciu lakavom). Deja, negaliu pasidziaugti,kad viskas tvarkoj:dabar grauzia zaislus:leles beveik be pedu liko cool.gif Itariu,kad cia jau kazkokios psichologines problemos...
Atsakyti
QUOTE(persila @ 2006 08 08, 19:10)
labux! ir as susiduriau su sia problema:dukryte kramte nagus ir net nesusigesdavo...Emem lakuoti spec.laku(vaistinese buna,tik teko gerai paieskoti) Jis pipirinis,neskanus,tai kramtyti nustojo(mazdaug por savaiciu lakavom). Deja, negaliu pasidziaugti,kad viskas tvarkoj:dabar grauzia zaislus:leles beveik be pedu liko  cool.gif Itariu,kad cia jau kazkokios psichologines problemos...

va va...ir as manau kad cia kazkokios priezastys turi but,o ne is neturejimo ka veikt kramto doh.gif

o tai dabar su tuo laku lelem galunes lakuot pabandyk g.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif aciu! ideja butu nebloga,bet turi viena trukuma:jai tinka ne tik leles-grauzia visus imanomus zaislus. taigi:1.pazaliuociau kol visus nutepciau biggrin.gif biggrin.gif 2.subankrutuociau,nes lako velniskai daug reiktu. o tau rekomenduoju pamegint,gal jusu beda neprogresuos. lakas vadinasi"daumexol"
Atsakyti
Sveikos,

As taip pat turiu didele problema su svaja dukra. Ji ne tik kramto, bet ir lupineja mesytes aplink nagucius. Net juokas pro asaras paeme, kai ji atsisedo ant lovos nusimove batukus ir kojinaites ir pradejo krapstyti koju nagucius. Pasiuliau jau juos pakramtyti. Nebande... Dar...
Manau cia tikrai psicholigines problemos. Bandysiu palakuoti tuo laku, jei rasiu pirkti. Ir zinoma nestresuoti, raminti vaika. Ji be to pradejo ir i kelnaites sysalioti. Vienas vargas verysad.gif
Atsakyti
mano dukra irgi graužė nagus, kai buvo kokių 3-4 metų. tai aš taip pat pirkau nagų laką specialų, palaižiau pati, mikroskopinį plotelį, vaje, kartumas nenusakomas, išgraužė visą burną. O ji... nulakavau nagučius tuo laku, graužia ir džiaugiasi: kokie jūgstūs biggrin.gif (atseit, rūgštūs). jai nebuvo labai neskanu. bet! vis tiek atprato per mėnesį gal, kažkaip nepastebimai ir galutinai, daugiau niekada prie to negrįžo, tfu tfu tfu.

nežinau, ar čia yra kokios psichologinės problemos, bet aš pati maža labai labai grauždavau nagus, pamenu, net iki visų "mėsų", ir stipriai, ir ilgai, jau mokyklon ėjau. Mama visokiais būdais bandė (pamenu, net darželyje per naujus metų senis šaltis, teikdamas dovaną, man liepė nebegraužt nagų blush2.gif ), bet niekas nepadėjo. su laiku išaugau, ir tiek. ir neprisimenu, ar turėjau maža kokių psichologinių problemų g.gif bent jau kažkokių ryškių tai tikrai ne.
Atsakyti
g.gif Justais tai daro ir neveikia mano draudimas tai daryt. Pirksiu LT lak nuo nagu kramtymo, nes nusigrauzia iki kraujo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vysniuke @ 2006 08 09, 12:23)
Sveikos,

As taip pat turiu didele problema su svaja dukra. Ji ne tik kramto, bet ir lupineja mesytes aplink nagucius. Net juokas pro asaras paeme, kai ji atsisedo ant lovos nusimove batukus ir kojinaites ir pradejo krapstyti koju nagucius. Pasiuliau jau juos pakramtyti. Nebande... Dar...
Manau cia tikrai psicholigines problemos. Bandysiu palakuoti tuo laku, jei rasiu pirkti. Ir zinoma nestresuoti, raminti vaika. Ji be to pradejo ir i kelnaites sysalioti. Vienas vargas  verysad.gif

cia menki juokai, mano panele gryzo is darzelio ir koju nagus nusikramcius... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeine @ 2006 08 12, 16:36)
cia menki juokai, mano panele gryzo is darzelio ir koju nagus nusikramcius... doh.gif  doh.gif

nemanau, kad tai kažkokia liga. Pati kramčiau nagus iki 15m., tai tiesiog blogas įprotis. Atprasti reikia labai daug pastangų. Barimas ir draudimas čia nepadės
Atsakyti
Taip nagučių kramtymas buvo ir mūsų problemytė, atrodo kad jau praėjo, bet jis nebuvo toks kad iki mėsų ar kraujų. Manau kad toks kokį turėjo mano dukrelė, tiesiog refleksinis, juk žmonės anksčiau žirklių neturėjo tai reikėdavo kažkaip nagus pašalinti, ypač kai atplyšdavo ir trukdydavo (bet čia tik mano išmąstymai), o jau stiprus nagų kramtymas kaip kai kurios rašo manau tikrai su psichologija surištas. Juk vaikai tiek visko patiria ir džiaugsmų ir stresų.
Beje norėjau parašyti, kad nagučių problema išėjo atsirado kita, dabar nuolat krapštoma nosis, taigi vieną pakeitė kitas, tik nosies krapštymui dar nesugalvojau paaiškinimo bigsmile.gif
Atsakyti
Kai metė žinduką, pradėjo čiulpti nykštį - irgi velniava, reikėjo net specialias pirštines siūti, šiaip taip atpratinau, tai dabar ėmė kramtyti nagus, jau du metus niekas nepadeda, mėginom ir laką ir garstyčiom tepėme, vistiek graužia. Nusivedžiau pas psichologę, tai ta pradėjo aiškinti esą tai dėl šeimyninių problemų, pradėjo klausinėti apie vyrą, apie kažkokias keliones, vienžo naudos kaip iš ožio pieno... Iki kraujų negraužia, bet atrodo negražiai.
Atsakyti
QUOTE(Ritulka @ 2006 08 17, 19:36)
Taip nagučių kramtymas buvo ir mūsų problemytė, atrodo kad jau praėjo, bet jis nebuvo toks kad iki mėsų ar kraujų. Manau kad toks kokį turėjo mano dukrelė, tiesiog refleksinis, juk žmonės anksčiau žirklių neturėjo tai reikėdavo kažkaip nagus pašalinti, ypač kai atplyšdavo ir trukdydavo (bet čia tik mano išmąstymai), o jau stiprus nagų kramtymas kaip kai kurios rašo manau tikrai su psichologija surištas. Juk vaikai tiek visko patiria ir džiaugsmų ir stresų.
Beje norėjau parašyti, kad nagučių problema išėjo atsirado kita, dabar nuolat krapštoma nosis, taigi vieną pakeitė kitas, tik nosies krapštymui dar nesugalvojau paaiškinimo  bigsmile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tai tau gerai...
o pas mus pirsciukas arba burnytej arba nosytej.... o kai nei to nei to neleidziu ,maze eina bambedama- negalima,negalima.....ar ka nors man siuos namuose galima....?
doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti