tai va,iskilo klausimelis-kaip pasigaminti saldainiu..nu kazko panasaus i tas,pardavinejamas per atlaidus,sventes ir pan.
Tikrai nežinau, kaip gaminami tie cukriniai, kur pardavinėja per atlaidus, bet žinau kitokius labai skanius. Reikia išvirti indelį kondensuoto pieno, atvesinti, pridėti negailint kokoso drožlių, šiek tiek džiūvėsėlių ir minkyti rutuliukus. Šeimyna pirštus apsilaižys.
QUOTE(Ieva S @ 2005 08 05, 15:50)
Tikrai nežinau, kaip gaminami tie cukriniai, kur pardavinėja per atlaidus, bet žinau kitokius labai skanius. Reikia išvirti indelį kondensuoto pieno, atvesinti, pridėti negailint kokoso drožlių, šiek tiek džiūvėsėlių ir minkyti rutuliukus. Šeimyna pirštus apsilaižys.
mmm...skamba labai skaniai..butinai reikes pabandyt...
QUOTE(Ieva S @ 2005 08 05, 16:50)
Tikrai nežinau, kaip gaminami tie cukriniai, kur pardavinėja per atlaidus, bet žinau kitokius labai skanius. Reikia išvirti indelį kondensuoto pieno, atvesinti, pridėti negailint kokoso drožlių, šiek tiek džiūvėsėlių ir minkyti rutuliukus. Šeimyna pirštus apsilaižys.
O paskui tų rutuliukų nereikia atšaldyti, ar dar ką nors padaryti? Jie bus kieti? Nelips vienas prie kito? Sorry, už tokius klausimus, bet virtuvėje man ne kaip sekasi
QUOTE(seima @ 2005 08 03, 20:03)
tai va,iskilo klausimelis-kaip pasigaminti saldainiu..nu kazko panasaus i tas,pardavinejamas per atlaidus,sventes ir pan.
Tai vadinami karameliniai saldainiai.Jiems pagaminti reikia kantrybes, patyrimo ir termometro.Prie 186° cukrus lydosi ir pradeda degti, tada viska tik ismest belieka.Is skirtingu temp, mases gaminami skirtingi saldainiai.Lydymuisi suletinti cukrus kaitinamas su skysciu - vandeniu ar grietinele.Saldamas jis kristalizuojasi.Tam isvengti dedama gliukozes sirupo, medaus,citrinos rugsties, sviesto, grietines.Skoniui pagerinti dedama vaniles, kakavos, kavos.Trumpai nesurasysi, cia gi visas mokslas.Gal tiek :
is 118-121° mases formuojamos grietinines bobbonkes,121-130 - putu saldainiai, turkiskas medus,132-142 - satino pagalveles,149-154 - kietos bobbonkes ir lolipop, 160 -177 - karamele.Pradeda ruduoti.Sis procesas negriztamas.Temp. sumazinti galima puoda laiks nuo laiko panardint saltan vandenin ar ipilti skyscio.Kadangi mase labai karsta, dirbama su spec.pirstinem.Vienas receptas - 250g cukraus, 250 grietineles,, 80g gliukozes.Ant mazos ugnies uzvirti, 25 min. virint, kol temp.125°c pasieks (! taskosi!)- ilasinus saltan vandenin galima pirstais susukti rutuliuka.Tada isaliejuoton formon ispilti, sustanginti.Jei pasieksi 155° - formuoti dar karstus, veliau nebeiseis.Jei 170° - gaunasi luztantys, juos saldo ant marmuro.Sekmes peckiojantis ir nenusidegink pirstu!
QUOTE(Amalia @ 2005 08 08, 11:49)
Tai vadinami karameliniai saldainiai.Jiems pagaminti reikia kantrybes, patyrimo ir termometro.Prie 186° cukrus lydosi ir pradeda degti, tada viska tik ismest belieka.Is skirtingu temp, mases gaminami skirtingi saldainiai.Lydymuisi suletinti cukrus kaitinamas su skysciu - vandeniu ar grietinele.Saldamas jis kristalizuojasi.Tam isvengti dedama gliukozes sirupo, medaus,citrinos rugsties, sviesto, grietines.Skoniui pagerinti dedama vaniles, kakavos, kavos.Trumpai nesurasysi, cia gi visas mokslas.Gal tiek :
is 118-121° mases formuojamos grietinines bobbonkes,121-130 - putu saldainiai, turkiskas medus,132-142 - satino pagalveles,149-154 - kietos bobbonkes ir lolipop, 160 -177 - karamele.Pradeda ruduoti.Sis procesas negriztamas.Temp. sumazinti galima puoda laiks nuo laiko panardint saltan vandenin ar ipilti skyscio.Kadangi mase labai karsta, dirbama su spec.pirstinem.Vienas receptas - 250g cukraus, 250 grietineles,, 80g gliukozes.Ant mazos ugnies uzvirti, 25 min. virint, kol temp.125°c pasieks (! taskosi!)- ilasinus saltan vandenin galima pirstais susukti rutuliuka.Tada isaliejuoton formon ispilti, sustanginti.Jei pasieksi 155° - formuoti dar karstus, veliau nebeiseis.Jei 170° - gaunasi luztantys, juos saldo ant marmuro.Sekmes peckiojantis ir nenusidegink pirstu!
is 118-121° mases formuojamos grietinines bobbonkes,121-130 - putu saldainiai, turkiskas medus,132-142 - satino pagalveles,149-154 - kietos bobbonkes ir lolipop, 160 -177 - karamele.Pradeda ruduoti.Sis procesas negriztamas.Temp. sumazinti galima puoda laiks nuo laiko panardint saltan vandenin ar ipilti skyscio.Kadangi mase labai karsta, dirbama su spec.pirstinem.Vienas receptas - 250g cukraus, 250 grietineles,, 80g gliukozes.Ant mazos ugnies uzvirti, 25 min. virint, kol temp.125°c pasieks (! taskosi!)- ilasinus saltan vandenin galima pirstais susukti rutuliuka.Tada isaliejuoton formon ispilti, sustanginti.Jei pasieksi 155° - formuoti dar karstus, veliau nebeiseis.Jei 170° - gaunasi luztantys, juos saldo ant marmuro.Sekmes peckiojantis ir nenusidegink pirstu!
ojei,nemaniau kad taip sudetinga...net ir noras praejo gamintis..nu bet gal kada nors
QUOTE(Amalia @ 2005 08 08, 11:49)
Tai vadinami karameliniai saldainiai.Jiems pagaminti reikia kantrybes, patyrimo ir termometro.Prie 186° cukrus lydosi ir pradeda degti, tada viska tik ismest belieka.Is skirtingu temp, mases gaminami skirtingi saldainiai.Lydymuisi suletinti cukrus kaitinamas su skysciu - vandeniu ar grietinele.Saldamas jis kristalizuojasi.Tam isvengti dedama gliukozes sirupo, medaus,citrinos rugsties, sviesto, grietines.Skoniui pagerinti dedama vaniles, kakavos, kavos.Trumpai nesurasysi, cia gi visas mokslas.Gal tiek :
is 118-121° mases formuojamos grietinines bobbonkes,121-130 - putu saldainiai, turkiskas medus,132-142 - satino pagalveles,149-154 - kietos bobbonkes ir lolipop, 160 -177 - karamele.Pradeda ruduoti.Sis procesas negriztamas.Temp. sumazinti galima puoda laiks nuo laiko panardint saltan vandenin ar ipilti skyscio.Kadangi mase labai karsta, dirbama su spec.pirstinem.Vienas receptas - 250g cukraus, 250 grietineles,, 80g gliukozes.Ant mazos ugnies uzvirti, 25 min. virint, kol temp.125°c pasieks (! taskosi!)- ilasinus saltan vandenin galima pirstais susukti rutuliuka.Tada isaliejuoton formon ispilti, sustanginti.Jei pasieksi 155° - formuoti dar karstus, veliau nebeiseis.Jei 170° - gaunasi luztantys, juos saldo ant marmuro.Sekmes peckiojantis ir nenusidegink pirstu!
is 118-121° mases formuojamos grietinines bobbonkes,121-130 - putu saldainiai, turkiskas medus,132-142 - satino pagalveles,149-154 - kietos bobbonkes ir lolipop, 160 -177 - karamele.Pradeda ruduoti.Sis procesas negriztamas.Temp. sumazinti galima puoda laiks nuo laiko panardint saltan vandenin ar ipilti skyscio.Kadangi mase labai karsta, dirbama su spec.pirstinem.Vienas receptas - 250g cukraus, 250 grietineles,, 80g gliukozes.Ant mazos ugnies uzvirti, 25 min. virint, kol temp.125°c pasieks (! taskosi!)- ilasinus saltan vandenin galima pirstais susukti rutuliuka.Tada isaliejuoton formon ispilti, sustanginti.Jei pasieksi 155° - formuoti dar karstus, veliau nebeiseis.Jei 170° - gaunasi luztantys, juos saldo ant marmuro.Sekmes peckiojantis ir nenusidegink pirstu!
ojei,nemaniau kad taip sudetinga...net ir noras praejo gamintis..nu bet gal kada nors bet dekui vistiek
QUOTE(Jurgitutė @ 2005 08 08, 11:48)
O paskui tų rutuliukų nereikia atšaldyti, ar dar ką nors padaryti? Jie bus kieti? Nelips vienas prie kito? Sorry, už tokius klausimus, bet virtuvėje man ne kaip sekasi
Nereikia šaldyti, tik reikia nepagailėti kokoso drožlių ir džiūvėsėlių, kad galima būtų minkyti. Po to dar galima apvolioti tose drožlėse.
pamenu vaikystėj virdavom kažkokius panašius į irisus, bet dabar viskas jau iš galvos išgaravę, būtų visai smagu namie pasigamint.
Labai norėčiau sužinoti guminukų receptų, nes net neišmanau kaip juos gaminti. Taigi, pasidalinkite, mielosios namų šeimininkės, savo patirtimi