Kokius gerimus geriate vasaros karsciams atejus? Kokius kokteilius siulote savo vaikams? Maniskiu megstamiausias
PIENISKAS SU CITRINA KOKTEILIS
Tam reikes citrinos, cukraus ir butinai salto pieno.
Isspaudziame vienos citrinos sultis, padaliname i tris stiklinaites, tada i kiekviena stikline dedame po du saukstelius cukraus, pamaise pilame plona srovele piena ir butinai greitai maisome pildami piena, nes kitaip sutrauks ir gausis kefyras. Skanaus!
Na, vaikuciams, net neziau ka siulyciau. :
Bet patys su vyru, tai labiausiai karsta vasaros diena,megstam gerti salta gazuoto mineralinio stikline su citrinos grezineliu ir ledukais. ;D ;D ;D
Bet patys su vyru, tai labiausiai karsta vasaros diena,megstam gerti salta gazuoto mineralinio stikline su citrinos grezineliu ir ledukais. ;D ;D ;D
Pas mus žiemą vasarą stovi bambalis Žaliagirio šaltinio vandens 19litrų, tai ir pumpuojam jį... visa kita laaabai retai, na neskaitant tėvelių ir ypač mamos geriamo alaus : Dar kartais giros nusiperkam arba mineralinio... bet tai labai jau retai....
O as dar vaikams maisau piena su plombyru ir uogomis. Labai skanus kokteiliukas gaunasi gaunasi.
O va pati niekaip neprisiverciu tu rekomenduojamu 2 litru skysciu isgerti, na jau labai stengtis reikia.
O va pati niekaip neprisiverciu tu rekomenduojamu 2 litru skysciu isgerti, na jau labai stengtis reikia.
QUOTE |
Cia gal tiks "teveliskiems" gerimams... Kas zino (apytiksliai, o gal ir visai tikslu) labai saunaus vasarinio gaivinancio gerimo, vardu SANGRIJA, receptuka?? Lyg kazka pamenu, lyg ir ne... |
Gerai tu cia priminei toki teveliu "kompotuka"!!!!!Truputi pamenu jo recepta , bandau atgaminti: supjaustome apelsinus , citrina , mandarinus, vynuoges (be kauliuku), kivius , galim akonservuotu persiku ir ananasu ir uzpilame saldziu lengvu vynu. Ismaisome , palaikome apie valanda vis pamaisant , po to daug ledo ir skanaus! Kiek pamenu tai kuo daugiau kvapniu vaisiu , tuo skaniau!
Sangrija
10 porciju reikes: 3 apelsinu supjaustytu riekelemis, t.p. 2 citrinu, 1 obuolio supjaustyto ziedeliais, 4 kubeliais supjaustytu persiku, 50g cukraus, 250 apelsinu sulciu, 1 citrinos sulciu, 2 cinamono lazdeles, 40ml apelsinu likerio, 60ml konjako, 125ml mineralinio vandens ir 4 buteliu raudonojo vyno.
Viska (isskyrus vyna ir vandeni) sumaisyti ir 3-4 valandas palaikyti saldytuve, tada isimti cinamono lazdeles, ipilti vyna ir vandeni, dar karta ismaisyti.
10 porciju reikes: 3 apelsinu supjaustytu riekelemis, t.p. 2 citrinu, 1 obuolio supjaustyto ziedeliais, 4 kubeliais supjaustytu persiku, 50g cukraus, 250 apelsinu sulciu, 1 citrinos sulciu, 2 cinamono lazdeles, 40ml apelsinu likerio, 60ml konjako, 125ml mineralinio vandens ir 4 buteliu raudonojo vyno.
Viska (isskyrus vyna ir vandeni) sumaisyti ir 3-4 valandas palaikyti saldytuve, tada isimti cinamono lazdeles, ipilti vyna ir vandeni, dar karta ismaisyti.
Pats tikriausias SANGRIJOS receptukas, kurį aš parsivežiau iš saulėtosios Ispanijos, kur man teko laimė šiek tiek pagyventi. Taigi sudėtinės dalys:
1 taurė saldaus likerio
1 taurė geriausiai džino (romo ar vodkos. Geriau koks "sausas" gėrimas)
1 stiklinė apelsinų sulčių (Ispanijoje šiaip jau dabar naudoja apelsininę "Fantą")
1 litras p.saldaus šampano ar saldaus (p.saldaus) raudonojo vyno
daug vaisių ir ledukų.
Ledukai labai svarbūs, jų turi daug, kad sugebėtų per 30 min. sangriją atšaldyti. Geriama palaikius 30 min. Turi išsisklaidyti visi burbulėkai ir atšlati nuo ledukų.
1 taurė saldaus likerio
1 taurė geriausiai džino (romo ar vodkos. Geriau koks "sausas" gėrimas)
1 stiklinė apelsinų sulčių (Ispanijoje šiaip jau dabar naudoja apelsininę "Fantą")
1 litras p.saldaus šampano ar saldaus (p.saldaus) raudonojo vyno
daug vaisių ir ledukų.
Ledukai labai svarbūs, jų turi daug, kad sugebėtų per 30 min. sangriją atšaldyti. Geriama palaikius 30 min. Turi išsisklaidyti visi burbulėkai ir atšlati nuo ledukų.
Naminė sangrija (pagal bea)
1 citrina
2 apelsinai
½ stiklinės cukraus
1,5 l raudono vyno (Monastyrska izba)
200 g Geros starkos
1 l Spriteo
Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, žieveles galima dekoratyviai supjausčius panaudoti dekoracijai. Supjaustytus vaisius sudėti į gilų dubenį, įpilti cukraus ir starkos. Gerai atšaldyti (min. 2 valandas šaldytuve, geriausia per naktį). Tada įmaišyti vyną ir Spriteą. Jei truks saldumo, dar dėti cukraus. Serviruoti giliame dubenyje su ledukais. (Kaip ir minėta, nepamiršti samčio). Beje, labai įdomūs ir gražūs yra tokie ledukai: melioną supjaustot kubeliais arba su specialiu gremžtuku padarot rutulėlius, užšaldot ir naudojat vietoj ledukų! ;D
1 citrina
2 apelsinai
½ stiklinės cukraus
1,5 l raudono vyno (Monastyrska izba)
200 g Geros starkos
1 l Spriteo
Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, žieveles galima dekoratyviai supjausčius panaudoti dekoracijai. Supjaustytus vaisius sudėti į gilų dubenį, įpilti cukraus ir starkos. Gerai atšaldyti (min. 2 valandas šaldytuve, geriausia per naktį). Tada įmaišyti vyną ir Spriteą. Jei truks saldumo, dar dėti cukraus. Serviruoti giliame dubenyje su ledukais. (Kaip ir minėta, nepamiršti samčio). Beje, labai įdomūs ir gražūs yra tokie ledukai: melioną supjaustot kubeliais arba su specialiu gremžtuku padarot rutulėlius, užšaldot ir naudojat vietoj ledukų! ;D
Braškių kriušonas
500 g braškių
50 g cukraus
2 buteliai atšaldyto sauso baltojo vyno (po 0,7 l)
butelis gerai atšaldyto putojančio vyno (0,7 l)
Uogas supjaustyti gabaliukais. Braškes ir cukrų užpilti puse litro vyno ir porai valandų palikti. Paskui supilti likusį vyną.
500 g braškių
50 g cukraus
2 buteliai atšaldyto sauso baltojo vyno (po 0,7 l)
butelis gerai atšaldyto putojančio vyno (0,7 l)
Uogas supjaustyti gabaliukais. Braškes ir cukrų užpilti puse litro vyno ir porai valandų palikti. Paskui supilti likusį vyną.