Sveikutės mamytės,
gal kas pačios verdate savo vaikams košytes? Mano jau pirktinių nelabai nori valgyti, sakau reikia pabandyti išvirti pačiai, tik va, nežinau kaip.
As kose verdu taip : jeigu nori skystesnes tai imu viena dali kruopu ir keturias dalis pieno, priedai (cukrus, druska , sviestas t.t. pagal skoni)verdu neilgai , apie 10-12 min. po to palaikau uzdengta dar apie 10min , ryzius reikia pirkti apvalius , is ju labai skani ir tikra kose gaunasi.
Grikiu : 1 dalis kruopu 3dalys pieno, aviziniu dribsniu (Nordik) apie 200ml pieno ir apie 4d. saukstus kruopu, tik avizine reikia visa laika maisyti .
Grikiu : 1 dalis kruopu 3dalys pieno, aviziniu dribsniu (Nordik) apie 200ml pieno ir apie 4d. saukstus kruopu, tik avizine reikia visa laika maisyti .
Koses verdu tik pati. Labai ivairias verdame:grikiu, avizu dribsniu, mieziu dribsniu, keturiu, penkiu grudu, ryziu, mieziu, kukuruzu (labai mylima mazosios kose
) ir t.t. Visas koses verdu ilgai (min 20 min.) ir dar palieku brinkti.
Kosytes verdu piene, nors pradzioj pilu truputeli vandens. Kruopoms verdant pieno vis ipilu, priklausomai nuo to kiek laiko kose dar virs. Vienas reikia nuolat maisyti, kitas maziau.
Patirtis ateis beverdant
Kosytes verdu piene, nors pradzioj pilu truputeli vandens. Kruopoms verdant pieno vis ipilu, priklausomai nuo to kiek laiko kose dar virs. Vienas reikia nuolat maisyti, kitas maziau.
Patirtis ateis beverdant
del pieno - as verdu vandenyje, paskui uzbalinu pienu, nes parasyta kad karstesnej nei 50 tenperaturoj zuva visos naudingosios misinuko medziagos
Mano mazylis labai megsta Puikio koses. Kaip virt parasyta ant pakuotes, bet as kiekviena karta verdu vis kitaip
| QUOTE (Zhiema @ 2004 08 31, 22:49) |
| del pieno - as verdu vandenyje, paskui uzbalinu pienu, nes parasyta kad karstesnej nei 50 tenperaturoj zuva visos naudingosios misinuko medziagos |
Nei cukraus, nei druskos i pieniskas koses ir mes nededam.
Del naudingu misinuko medziagu- kosems as naudoju piena, o ne misinuka
Mano nuomone kruopu koses tinka visiems ir vaikams ir suaugusiems, tik reikia jas gerai isvirti ir mazesniems rinktis smulkesniu kruopu kosytes. Kai kurios koses yra tik pavadintos-"vaikams"...
Puikio kosiu mes nevalgom, nes ten kruopos taip smulkiai sumaltos, kad ta kose tampa panasi i pliurza (kaip tyre)
| QUOTE (Perliukas @ 2004 08 31, 21:29) |
| Grikiu : 1 dalis kruopu 3dalys pieno, |
O grikius smulkini, ar tokios pat kaip ir suaugusieji valgo? Aš neseniai valgiau grikius, tai vaikas mane užpuolė, ir truputi kapojo, bet aš bijau kad pasprinks, todėl daug nedaviau. Jis net dantų dar neturi.
Grikiu as nesmulkinu , apskritai nemegstu visu maltu , spaustu ir kitaip perdarytu kruopu , kai verdu vaikui tai ilgiau paverdu ir pilu siek tiek daugiau skysciu(pieno,vandens) tada jie buna visai istize , dar patrinu sakute ir pridedu sviesto
, o sau maziau vandens ir trumpiau verdu
. Bet jeigu jus dar neturit dantuku ir nelabai mokat valgyt nesutrinta maista ,tai gal geriau butu dar permalti , nors nepasakyciau ,kad su 6 priekiniais dantim galima daug sukramtyti
, bet maniskis nespringsta
As verdu tik vandeny - bijau alergijos. Paprasciausias kruopas verdu apie 20 min., kad visai suvirtu ir suminkstetu, paskui nukosiu ir siek tiek uzpilu MP. Kol kas labai gerai valgo. Tiesa, stambesnes kruopas ar dribsnius pries virdama su kavamale siek tiek "pasmulkinu", tik ne per daug - nes po to tokia bjauri pliurze pasidaro
o man tai tos puikio koses nu kokios neskanios. Kodel jos tokios karcios???
O kokias koses pirkti? Rimi radau tik kazkokiu rusisku. Kur ieskoti Hippo ar dar ko nors?











