Aš tai irgi nemėgstu riebiai, tiksliau nemėgsta mano veido oda , tai dažniausiai riebalus, sūrį mažinu perpus, ir ką, paprastai viskas gaunasi labai skanu Žuvį prancūziškai irgi kepu iš pusės sūrio, ir majonezo mažiau, bet tikrai skaniai išeina.
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 24, 19:35)
Šiandien valgėme makaronus...
Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže
Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže
Oooo... Sonatina.. tu tikras lobis.. Pas mane jau koks pusmetis guli pokas tokių makaronų, dar iš Čekijos parsibogintų.. Vis norėjosi kažką padaryt... ne tai, kad paprastai išvirt ir sunaikint juos.. Nu super.. reikės išbandyt šį receptuką..
o as iskepiau pyraga su varske ir persikais man skanus,o daugiau dar niekas neragavo bet man tai jau labai skanus
Šįryt iškepiau labai aromatingų blynelių...
Apelsininiai blyneliai
250 ml miltų
1/2 a. š. druskos
1 2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
400 ml pieno
100 ml apelsinų sulčių (apelsininės Fantos)
1 v. š. labai smulkiai sutarkuotos apelsino žievelės (1/2 a. š. apelsinų esencijos)
2 v. š. ištirpinto sviesto
Įdarui
200 g varškės
2 v. š. grietinės arba grietinėlės
1/2 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsinas, supjaustytas gabaliukais
cukrus
Sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Kitame inde sumaišyti kiaušinius, pieną, apelsinų sultis, apelsino žievelę. Palaipsniui pilti pieno masę į miltus nuolat maišant. Įmaišyti ištirpintą sviestą. Leisti tešlai pastovėti bent 15 20 min.
Įdarui sumaišyti varškę su grietine, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir apelsinais.
Kepti lietinius blynus, įdaryti varškės įdaru ir patiekti.
P. S. atleiskite už nekokią nuotrauką... Bet nebuvo kada pozuoti, nes blynus vaikai tiesiog traukė iš lėkštės... O ir įdaryti net nespėjau, nes jau nebebuvo ką įdaryti
Apelsininiai blyneliai
250 ml miltų
1/2 a. š. druskos
1 2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
400 ml pieno
100 ml apelsinų sulčių (apelsininės Fantos)
1 v. š. labai smulkiai sutarkuotos apelsino žievelės (1/2 a. š. apelsinų esencijos)
2 v. š. ištirpinto sviesto
Įdarui
200 g varškės
2 v. š. grietinės arba grietinėlės
1/2 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsinas, supjaustytas gabaliukais
cukrus
Sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Kitame inde sumaišyti kiaušinius, pieną, apelsinų sultis, apelsino žievelę. Palaipsniui pilti pieno masę į miltus nuolat maišant. Įmaišyti ištirpintą sviestą. Leisti tešlai pastovėti bent 15 20 min.
Įdarui sumaišyti varškę su grietine, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir apelsinais.
Kepti lietinius blynus, įdaryti varškės įdaru ir patiekti.
P. S. atleiskite už nekokią nuotrauką... Bet nebuvo kada pozuoti, nes blynus vaikai tiesiog traukė iš lėkštės... O ir įdaryti net nespėjau, nes jau nebebuvo ką įdaryti
Šiandien kepiau kiaulieną, marinuotą sidre, tik truputį per trumpai kepiau, storas gabalas neiškepė per 45 min, teko antrąkart į orkaitę kišti, bet skanu
Sonatina, o darant ,,Įdaryti makaronai kriauklės'' su faršu,reikia dar daryti tą padažą su miltais, sviestu ir pienu ? Aš užtenka faršo, pievagrybių ir sūrio ?
Vakar kepiau keksą su kriušėmis ir šokoladu, pasiruošiau fotografuoti, tai vyras su draugu kaip drakonai, karštą valgė, ir psio be fotkių likau, reiks vėl kept, nes laaaaaaabai skanu, pyliau,,Vana Talina" labai tiko
Vakar kepiau keksą su kriušėmis ir šokoladu, pasiruošiau fotografuoti, tai vyras su draugu kaip drakonai, karštą valgė, ir psio be fotkių likau, reiks vėl kept, nes laaaaaaabai skanu, pyliau,,Vana Talina" labai tiko
O mano orkaitėj dabar kepa vištytė jogurtiniam padaže Kepu jau nebe pirmą kart, labai patiko tas receptukas Bandžiau ir su kitais padažiukais - irgi labai skanu
Sveikutės,o mes šian valgėm, jau kelintą kart ,balandėlių troškinį.Jis man super Ir trupininio paskutinius trupinukus sudėjau vyrui į darbą.Nėra saldamakų mėgėjas ,bet vis primena,kad būt visai nieko ką nors skanaus......
vakar turejau sveciu, tai dariau makaronus kriaukles ir kriausiu keksa. viskas pavyko kuo puikiausiai. makaronai sakyciau netgi labai ekonomiska, is puses pakelio pavalgem 4 zmones, padazas tikrai butinas, tik as kazkodel dar patepiau skarda aliejum, ir buvo truputi rieboka, dariau su kalakuto farsu. tik idaro dejau po sauksta, nes po 2 ir netilpo ir butu neuzteke.
o keksas irgi geras, originalus toks, neturejau alkoholio tai pyliau nuo kriausiu likusios sunkos.
o keksas irgi geras, originalus toks, neturejau alkoholio tai pyliau nuo kriausiu likusios sunkos.
Penktadienį solidžią sumelę palikau parduotuvėje "Kepėjas", tai iš vyro susilaukiau priekaištų O šiandien prikepiau keksiukų su persikais, tai lapnoja pilna burna ir atleido mano išlaidavimą O keksiukai iš ties labai skanūs Svarbiausia, kad labai lengva gaminti, greitai iškepa, nėra saldūs, tiesiog Ačiū Sonatina