Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 2

QUOTE(Sonatina @ 2006 08 02, 19:25)
„Balandėlių“ apkepas

1. Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus, ryžius,
2. Sudėti į uždengiamą kepimo indą ir kepti uždengtą iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos išmaišyti, vėl uždengti ir dar kepti 30 min.
3. P. S. puodelis - 236 ml.
4. Kartais dar įdedu tarkuotos morkos..


Šiandien darysiu Balandėlių apkepą.Man čia kažkas panašaus atrodytų į "Tinginio" arba "Peštus" balanadėlius.Iškilo klausimėlių:
1. Sumaišomi kopūstai,svogūnai žali,o ryžiai nevirti,ar taip?
2.Kaip atrodo uždengiams kepimo indas?Ar tas indas turi būti špižinis ar stiklinis?
3.Kas čia per puodelis?236 ml - čia buljono kiekis?
4.Tarkuota morka irgi žalia,ar taip?

Persiprašau,kad užduodu gal ir kvailokus klausimus doh.gif.Kol atostogauju,tai ir džiaugiuosi ja.Kai einu į darbą,man jos gali ir nebebūti biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnelė: 09 rugpjūčio 2006 - 12:27
Ką tik iškepiau bandeles su cinamonu thumbup.gif Dar karštos, skonis tai nerealus. Dėl kardamono norėjau parašyti savo komentarą. Čia skonio reikalas dėti jį ar ne, bet aš naminių bandelių be kardamono neįsivaizduoju. Pirmą sykį besimokydama Suomijoje pamačiau, jog ten bandeles kepa tik su kardamonu. Man labai geras tas prieskonis mirksiukas.gif
Atsakyti
palaikau bea, visom 4. mane irgi klaikiai nervina beverciai paistalai, atejau pasirinkti receptu ir pasitarti kaip gaminti, taip kad chatu skaityt neturiu jokio noro.
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 08 09, 13:24)
aš tai supratau, kad trins tas kur sakoma: ,,aha, ....gal šiandien bandysiu gamint tą ir tą.... o gal aną.."Tokios kurios nieko nepasako apie receptus ir kuriose nėra atsiliepimų arba klausimų. Na tai nematau čia jokios problemos mirksiukas.gif Tik va jeigu pagyrimus( tfiu, nebežinau nei kaip rašosi)visus trins... :hmBlogai bus. Nebebus Sonatinai motyvacijos jokios čia savo laiką gaišt...

Būtent taip. Manau diskusiją galima laikyti baigta.
Atsakyti
sonatina, ar as kazka painioju ar esi kepus kazkoki grikiu apkepa, bet dabar nebematau jo recepto niekur?
Atsakyti
Sveikos gyvos smile.gif

Pirmiausiai atsakysiu į klausimus...

Eliza, tešla kraštuose ir man gavosi kietoka, tad, manau, kad taip ir turėtų būti smile.gif

lanaa, "tabule" nebandžiau, ir išvis kuskuso praktiškai pirmą kartą nuspirkau blush2.gif Bet mėtos manęs irgi per daug nevilioja... Na o be mėtų dar pamėginsiu ką nors pagaminti smile.gif tongue.gif

dute1, sausainius, žinoma, gali formuoti šaukšteliu smile.gif O aš, tavo vietoje, išsikepčiau keksą su kiaušinių likeriu... rolleyes.gif Bent man jis daug skanesnis už sausainius biggrin.gif tongue.gif

egliuke, dėl Creme-Brulee vienareikšmiškai ir negaliu atsakyti... g.gif Vienuose receptuose rašo naudoti neriebią grietinėlę, kituose - riebią... Aš dariau su riebia, skirta plakti smile.gif Ir manau, kad man nesigavo visiškai taip, kaip reikia, nes kremas buvo skystokas smile.gif Realiai jis turėtų gautis tirštesnis, tad tau greičiausiai gavosi taip, kaip priklauso tongue.gif

vyšnele, ryžiai į apkepą dedami nevirti. Mano uždengiamas indas yra stiklinis. Puodelis - amerikietiškas ir kanadietiškas matavimo vienetas (pvz., mas mus dažniausiai matuojama stiklinėmis...) Tad čia reikėtų atmatuoti 236 (suapvalinus iki 240) ml nevirtų ryžių ir 708 (žinoma suapvalinus iki 700) ml sultinio smile.gif Tarkuotos morkos dedamos taip pat nevirtos.

sesyte, dėl kardamono sutinku smile.gif Aš pirmą kartą jo padauginau, tad tešla pasirodė šiek tiek aitroka, bet kitus kartus dėjau perpus mažiau - tai buvo pats tas thumbup.gif

Shiduh, šiaip esu kepusi smile.gif , bet recepto jokio neįkėliau... Kažkuri kita mergina buvo parašiusi receptą...
Papildyta:
Shiduh, Jutare, tavi, lanaa, Čalykušu, Spurgita, Eliza, Heiki Heiki!, egliuke, sesyte, smagu, kad patiekalai (nors ir ne visi) patiko smile.gif

Iš esmės nelabai turiu ką atsakyti į pasisakymus "man nepatiko" (tikiuosi neįsižeidėte...), galiu tik reaguoti į "man nesigavo"... Man irgi ne viskas patinka, ką pagaminu tongue.gif O ir ne visada viskas gaunasi... blush2.gif

Sandriuks, o ką reiškia "tiesiog kotletai"? g.gif O kur suflė dingo? tongue.gif O jeigu rimtai, padažas susigėrė visas ar kaip?



Atsakyti
Vakar isbandziau kalakutienos vyniotini su suriu tai man kiek sausokas gavosi.. nezinau.. gal kiek per ilgai kepiau.. be to dalis surio kazkodel pabego per sonus (na berods gerai suspaudus buvo.. gal farsas skystokas gavosi..? g.gif ), tai ji suvartojom kaip padaza! biggrin.gif Bet siaip tai buvau isgirta blush2.gif Aciu Sonatinai 4u.gif (bet kita karta ruosiuosi kartu daryti koki nors padaza - gal turit pasiulymu? bigsmile.gif )

Pries savaite bandziau ir bananinius blynelius bet as beviltiska kas liecia blynus doh.gif doh.gif doh.gif Man jie arba prisvyla arba prisigeria riebalu kad fui... cia ir buvo sitas atvejis.. Gal ka patarsit? Kaip iskept grazius blynus...? blush2.gif (nes patys blynukai jautesi kad laaabai skanus tik kad beformiai (nesnemoku graziai apverst kai vienas galas jau svyla o kitas visai skystas doh.gif ) ir riebus.. verysad.gif
Atsakyti
garbane, padažą greičiausiai daryčiau bešamelio (ištirpinti 2 v. š. sviesto, juose pakepinti 2 v. š. miltų, supilti ~ 300 ml sultinio iš kubelio ar pieno ir pavirti, kol sutirštės. Pagardinti druska, pipirais ir kt. prieskoniais) smile.gif

O blynams keptuvę reikia kaitinti ant vidutinės ugnies (jeigu keptuvė per karšta - iškart viską pritrauks) smile.gif Ir negalima blynų per daug vartyti - tiesiog riekia kepti vieną pusę, kol ant paviršiaus susidarę burbuliukai susprogę nebesusilies, tada apversti ir kepti, kol apkeps kita pusė. Jeigu blynus pakepi, apverti, vėl apkepi ir apverti ir t. t., jie garantuotai gaunasi riebaluoti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 08 09, 14:17)
Vakar isbandziau kalakutienos vyniotini su suriu tai man kiek sausokas gavosi.. nezinau.. gal kiek per ilgai kepiau.. be to dalis surio kazkodel pabego per sonus (na berods gerai suspaudus buvo.. gal farsas skystokas gavosi..? g.gif ), tai ji suvartojom kaip padaza! biggrin.gif Bet siaip tai buvau isgirta blush2.gif Aciu Sonatinai 4u.gif (bet kita karta ruosiuosi kartu daryti koki nors padaza - gal turit pasiulymu? bigsmile.gif )

Pries savaite bandziau ir bananinius blynelius bet as beviltiska kas liecia blynus doh.gif  doh.gif  doh.gif Man jie arba prisvyla arba prisigeria riebalu kad fui... cia ir buvo sitas atvejis.. Gal ka patarsit? Kaip iskept grazius blynus...?  blush2.gif (nes patys blynukai jautesi kad laaabai skanus tik kad beformiai (nesnemoku graziai apverst kai vienas galas jau svyla o kitas visai skystas doh.gif ) ir riebus.. verysad.gif


tai ryskiai perkepei, jei sausas gavos. o farsa pati malei is kokios krutineles, ar cia pirktas jau paruostas is parduotuves... del surio, tai buna kazkokios surio rusys, kurios netaip gerai lydosi. bet koks daba lietuviskas suris butu is tokios serijos negaliu pasakyt. o idomu, jei i ta surio idara, dar i dejus kiausa g.gif gal tada tas suris taip "nepabegtu" g.gif as tokius karstus sumustinius su suriu kepu, tai kiausas man kazkaip suklijuoja ta suri. tiesa, as juos kepu ant aliejaus, bet gal cia ne esme unsure.gif

padaza tai gali daryt besamelio su sampinjonais ar be, arba paprasta grybu (pakepini ant sviesto smulkiai pjaustyta svoguna, sampinjonus, pipirai druska pagal skoni, plius grietine). va ir viskas. siaip paprastas, bet l. skanus padaziukas, as toki darau prei "zuikio" is vistos krutineles.

a del blynu... tai kokio tu ten dydzio juos kepi, kad neapsivercia... g.gif tada kepk visai miniatiurinius, jei neiseina graziai apverst. bus lengviau. o kad kepa nevienodai, tai cia matyt ant dujines virykles kepei, gal keptuve kokia niekam tikus ar ugnies neatreguliavai, nes toks vaizdas susidaro, kad tolygiai neikaista...

nu tikiuos, man sonatina galvos nenuraus, kad as cia taip naglai pasisakau blush2.gif 4u.gif
Papildyta:
nu va, kol parasiau kilometrini atsakyma, ziurau ir sonatina spejo atsakyt doh.gif blush2.gif
Atsakyti
lanaa smile.gif , bet parašėm praktiškai tą patį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 09, 14:49)
lanaa smile.gif , bet parašėm praktiškai tą patį biggrin.gif


drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

tiesa, garbane, jei neiseina graziai apverst, tai gal tu su sakute ir peiliu vartalioji g.gif tada rekomenduoju tam reikalui lopetele isigyt, labai palengvina darba, jei nesi igudus cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 09, 12:05)
Sveikos gyvos smile.gif
Sandriuks, o ką reiškia "tiesiog kotletai"? g.gif  O kur suflė dingo? tongue.gif  O jeigu rimtai, padažas susigėrė visas ar kaip?


Niu,iškepė kotletukai ir tiek, skanūs,bet tokie man išeina ir su paprastu receptu.Gal ką ne taip padariau g.gif "Barankėlių užkepas"-tavo ar nea??

Turim lab grieštą moderatorę,juk tam ir yra forumas,kad paplepėt,pasidalyt sėkme ir nelabai ax.gif ax.gif Nu,bet įsakymus teks vykdyt verysad.gif
Atsakyti