Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

VIRTŲ BULVIŲ BLYNELIAI


7-8 bulvės
kiaušinis
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių
druskos

   Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsamale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų.
Atsakyti
BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU MĖSA


10 bulvių
300 g kiaulienos
stiklinė pieno
2 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
pusė šaukštelio mairūno
druskos

   Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu vandeniu, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais išteptoje skardoje sluoksniuojamos paruoštos bulvės ir apkepinta mėsa. Kepama orkaitėje 1-1,5 val.
Atsakyti
ŠVILPIKAI SU BALTU PADAŽU

5 bulvės
2 kiaušiniai
4 šaukštai bulvių krakmolo
Druskos, aliejaus kepimui.

Padažui:
200ml pieno
100g lydyto sūrio
1 valgomas šaukštas miltų
Vegetos prieskonių

Virtas ataušusias bulves sutarkuoti burokine tarka, imušti kiaušinius, sudėti krakmolą, druskos pagal skonį ir suminkyti. Tešlą iškočioti 0.5 cm storio ir supjaustyti 2cm pločio 4cm ilgio kubeliais. Gautus švilpikų pusgaminius kepti gerai įkaitintoje keptuvėje arba fritiurinėje kol paruduos.
Padažui pieną supilkite į riebalais išteptą keptuvę, užvirinkite, sudėkite miltus. Pakaitinkite kol sutirštės, sudėkite sūrį, paskaninkite vegetos prieskoniais ir 2 min. pakaitinkite.
Atsakyti
KEPTOS BULVĖS SU SŪRIU IR ČESNAKU


10 bulvių
100g majonezo
100g kieto sūrio
0,5 galvutės česnako

   Bulves gerai nuplauti ir perpjauti pusiau. Bulves sudėti į kepimo skardą nupjauta dalimi į viršų ir kepti orkaitėje kol iškeps. Tuo metu sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnaką ir juos sumaišyti su majonezu. Kai bulvės jau iškeps išimti iš orkaitės ir ant puselių sudėti sūrio masę. Bulves vėl gražinti į orkaitę ir kepti kol susidarys graži gelsva plutelė.
Atsakyti
GRIETINĖLĖJE TROŠKINTOS BULVĖS

10 bulvių
1 stiklinė grietinėlės
ryšulėlis krapų
tarkuoto sūrio
druskos, pipirų

   Išvalytas bulves supjaustyti griežinėliais ir sudėti į indą, kuriame troškinsite (geriausiai į molinį). Pasūdyti, papipirinti ir užpilti grietinėle ir uždengti dangčiu. Indą įstatyti į įkaitintą orkaitę ir troškinti kol bulvės bus minkštos. Kai bulvės pradės minkštėti indą ištraukti ir bulves apibarstyti tarkuotu sūriu, paskiau dar 5 min. troškiname orkaitėje. Išėmus apibarstome smulkiai supjaustytais krapais. Bulvės tiekiamos su šviežiomis daržovėmis (pomidorais, agurkais).
Atsakyti
ŠUTINYS "BOLIVIA"

100g rapsų aliejaus
500g bulvių
300g žiedinių kopūstų
70g vandens
1 šaukštas kmynų

Ant įkaitusios keptuvės pilame rapsų aliejų. Nuskutame ir šiaudeliais supjaustome bulves. Supjaustome žiedinį kopūstą kubeliais.Viską sudedame į keptuvę, apibarstome kmynais.Įpilame vandens. Uždengiame sandariai dangčiu. Kepame 30 minučių.
Atsakyti
PUSŠILKINIAI KUKULIAI

6 bulvės
1 stiklinė krakmolo
1 kiaušinis
2 svogūnai
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai džiūvėsėlių
druskos

Bulves nuplauname ir verdame nenuluptas. Išvirusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale, suberiame krakmolą, įmušame kiaušinį, pasūdome viską gerai suminkome ir formuojame kukulius. Jie įdaromi smulkiai supjaustytais svieste pakepintais svogūnais. Verdami pasūdytame vandenyje 10-15 minučių. Paskui išgriebiami ir tiekiami su svieste pakepintais pyrago džiūvėsėliais bei grietine: svieste pakepiname pyrago džiūvėsėlius, įpilame grietinės ir dar truputi pakaitiname.
Valgoma pusryčiams, pietums.
Atsakyti
BULVINIAI BLYNAI SU RAZINOMIS IR RIEŠUTAIS


500g bulvių
1 kiaušinis
1 šaukštas maltų migdolų
2 šaukštus razinų
žiupsnelis druskos

Bulves sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, sudėti maltus ir kapotus migdolus, razinas, druską. Viską išmaišyti. Kepti karštame aliejuje. Prie šių blynų tinka obuolių arba slyvų džemas.
Atsakyti
BULVIŲ - CUKINIJŲ APKEPAS


600g bulvių
200g cukinijos
200g virtos dešros
200g grietinėlės
75g lydyto sūrio
druskos, pipirų, muškato riešuto

Bulves nuskusti.Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti ratukais dešrą, viską sudėti sluoksniais į riebalais išteptą formą. Išplakti grietinėlę. Į grietinėlę sudėti tarkuotą lydytą sūrį, druską, pipirus, muškato riešuto. Viską užpilti ant viršaus. Kepti orkaitėje 40-45 min. 200C temperatūroje.
Atsakyti
Bulvių ir morkų apkepas

500 g bulvių
4 morkos
3 kiaušiniai
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai margarino
taukų formai ištepti
1 šaukštelis cukraus
imbiero
druskos

Nuluptas bei nuplautas morkas sutarkuoti ir išvirti truputį pasūdytame vandenyje (3/4 stiklinės), ataušinti nuovire.
Nuskustas, nuplautas, sutarkuotas ir nusunktas bulves išmaišyti su tryniais, maltais džiūvėsėliais, druska, cukrumi, imbieru, margarinu ir morkomis su nuoviru.
Baltymus standžiai suplakti ir atsargiai išmaišyti su mase.
Viską perdėti į išteptą taukais atsparų karščiui indą ir 1 val. kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
Apkepą patiekti su žaliomis salotomis.
Atsakyti
Orkaitėje keptos Bulvės

Reikės bulvių (Geriau būtų nedidelės), druskos, pipirų, olandiško sūrio.
Bulves nuskusti . Jei didesnės, perpjauti per pusę. Sudėti į kepimo skardą, pabarstyti druska, pipirais (nepagailėti), uždėti sūrio (supjaustyto gabaliukais)
Kepti orkaitėje.

Gaunasi apskrudusios aštrokos bulvytės. Tinka su daržovėmis, skanu ir su rūgpieniu, kefyru.
Čia nacionalinis kažkurios tautos patiekalas. Neatsimenu, kokios.
Atsakyti
Lorikai, gal galima tiksliau ??? ??? Kiek laiko ir kokioje temp. kepti? Bulves tik per puse ar dar geriau i 4 isilgines dalis? Suri is karto?
Atsakyti