
kaip dabar noreciau su varske, niam...

o as eisiu siandien bulviniu blynu kepti, jau kaip pasiilgau

Mamyte, kaip virtu bulviu kukuliukus gaminti be mesos??

Bulves maximoj išsirenku pačias mažiausias, atsimenu kaime tokias kiaulem virdavo
tuomet švariai nuplaunu ir dedu i mikrobangę. Maždaug dešim min pakepa. tuomet pilu jas i gilią keptuvę, pabarstau bulvių prieskoniais, įmetu petražolių arba baziliko, įpilu alyvuogių aliejaus ir paskrudinu. pabaigoje įpilu brendžio. Nuostabus aromatas 
Aišku šitos bulvės dažniausiai keliauja į lėkštę kaip garnyras, bet kartais draugui prie jų duodu rūgpienio su česnaku, žalumynais, pipiriukais...Neįnoringi vyrai Lietuvoj


Aišku šitos bulvės dažniausiai keliauja į lėkštę kaip garnyras, bet kartais draugui prie jų duodu rūgpienio su česnaku, žalumynais, pipiriukais...Neįnoringi vyrai Lietuvoj

QUOTE(----Ingute---- @ 2008 09 20, 17:03)
Bulvių tarkių didžkukuliai su mėsa ir varškę
Nerašau aprašymo,nes manau,kad visos mokame juos gaminti,tad ikeliu nuotraukytę

Nerašau aprašymo,nes manau,kad visos mokame juos gaminti,tad ikeliu nuotraukytę



Jau taip skaniai atrodo! Viskas - ryt pietums bus cepelinai. Kelis padarysiu ir su grybais.
QUOTE(doovka @ 2008 09 17, 14:14)
cia tinginuku receptukas su vaizdine medziaga, lekiu daryt nes kazko reikia kt nei paprastos bulves garnyrui...
http://www.videojug....to-make-gnocchi
http://www.videojug....to-make-gnocchi
Į ką ten pačiam gale sumaišė bulves? Ten faršas buvo?
kaip megstu cepus su varske
oi, negaliu, kaip noriu
o as tai kugeli kepiau su vistiena. megstu labai kiekviena kart kepant kazka pakeisti. prieskonius, idara (kiaules ausys, rukytos desreles, vistienos, kalakutienos file, tinka)



o as tai kugeli kepiau su vistiena. megstu labai kiekviena kart kepant kazka pakeisti. prieskonius, idara (kiaules ausys, rukytos desreles, vistienos, kalakutienos file, tinka)

QUOTE(londonas @ 2008 04 07, 18:24)
as irgi megstu tokias bulvytes , bet as jas kaip laivelius darau,isskobiu vidu prikemsu farso ir toliau viskas vyksta pagal si receptuka, na pirstus galima apsilaizyti, nerealu



Joo ir as isbandziau


Sendien as kepu kugeli su parukytom kiauliu auselem, MB labai patinka

Kepiau bulvių plokštainį-štai jums
Orkaitė be viršutinio kaitinimo elemento,tad viršus gaila taip neapkepė



Orkaitė be viršutinio kaitinimo elemento,tad viršus gaila taip neapkepė



Susinervinau juodai
Sugalvojom su vyru cepelinu siandien pasigamint, kadangi tarkos neturim, tai nutarem daryt virtu bulviu. Ir gavosi snipstas - nei vaizdo, nei skonio (tiksliau skonis kaip bulviu koses, varskes isvis nesijaute)
Galvoju gal bulves kaltos ar varske netinkama? Atrodo cia yra virtu bulviu cepelinu receptuku ir dariau tikrai panasiai. Papasakosiu kaip dariau, tai gal kas patarima mestels (viska dejau is akies):
turejau 3 dideles bulves (mazdaug 6 normalios), jas isviriau, sutryniau, imusiau kiausini, dejau druskos, siek tiek krakmolo (1-2 saukstus), miltu (kokius 4-5 saukstus) - pasidariau tokia normalaus kietumo tesla. Idarui dejau varskes (grudetos, tik vandeninga ji cia) 5 saukstus, kiausini ir miltu, kad pasidarytu tokia kietesne mase. I vandeni dejau sauksta krakmolo, cepelinus dejau kai uzvire vanduo. Kiekviena cepelina pavoliojau miltuose pries dedama. O viriau 15-20min.


turejau 3 dideles bulves (mazdaug 6 normalios), jas isviriau, sutryniau, imusiau kiausini, dejau druskos, siek tiek krakmolo (1-2 saukstus), miltu (kokius 4-5 saukstus) - pasidariau tokia normalaus kietumo tesla. Idarui dejau varskes (grudetos, tik vandeninga ji cia) 5 saukstus, kiausini ir miltu, kad pasidarytu tokia kietesne mase. I vandeni dejau sauksta krakmolo, cepelinus dejau kai uzvire vanduo. Kiekviena cepelina pavoliojau miltuose pries dedama. O viriau 15-20min.
Gal bulviu rusis kalta, skirta ten spec. cipsams, spec. virimui, spec. kepimui. As karta neapsiziurejusi vienas bandziau is pradziu kepti folijoje, paskui viriau, o baigiau iskepimu keptuveje
Paskui PC apsiziurejau, kad jau gatavai folijoje buna zarijose ar orkaiteje kepamos bulves
Kita karta pirkau is ukininko, sake, virimui, bet nepervirti. Tai nusisukau porai minuciu, jau tuoj sunksiu as jas - ir jau buvo kose tikraja sia prasme
nei trint nereikejo 
pamirsau prirasyti, kad tos bulves, kur kankinausi virdama - kepdama dvi val (nemeluoju
) buvo skirtos fritiurineje bulvems arba cipsams.





pamirsau prirasyti, kad tos bulves, kur kankinausi virdama - kepdama dvi val (nemeluoju

QUOTE(KibirVibir @ 2008 09 26, 22:30)
Gal bulviu rusis kalta, skirta ten spec. cipsams, spec. virimui, spec. kepimui. As karta neapsiziurejusi vienas bandziau is pradziu kepti folijoje, paskui viriau, o baigiau iskepimu keptuveje
Paskui PC apsiziurejau, kad jau gatavai folijoje buna zarijose ar orkaiteje kepamos bulves
Kita karta pirkau is ukininko, sake, virimui, bet nepervirti. Tai nusisukau porai minuciu, jau tuoj sunksiu as jas - ir jau buvo kose tikraja sia prasme
nei trint nereikejo 
pamirsau prirasyti, kad tos bulves, kur kankinausi virdama - kepdama dvi val (nemeluoju
) buvo skirtos fritiurineje bulvems arba cipsams.





pamirsau prirasyti, kad tos bulves, kur kankinausi virdama - kepdama dvi val (nemeluoju

Gali ir taip but, nes parduotuveje kur paprastai perkames buna parasyta prie kiekvienos darzoves/vaisiaus kas tai per daiktas, kam skirta ir tt. Tai tikrai zinau, kad buna bulviu salotoms (jos netrupa isvire) ir tt. O sitas pirkom parduotuveje prie namu, tai ten nieko neraso.