Įdarytos bulvių lupenos
Pora didesnių bulvių, aliejaus, smulkiai supjaustytas svogūnas, šviežio imbiero šaknis,šaukštelis maltų kmynų,šaukštelis maltos kalendros, šaukštelis maltų ciberžolių,česnakinės druskos, natūralaus jogurto, šviežios kalendros šakelė.
Įkaitinkite orkaitę.Šakute subadykite bulves ir kepkite orkaiteje,kol suminštės
Perpjaukite bulves pusiau ir išskobkite vidų
keptuvėje įkaitinę aliejų pakepinkite svogūnus,kol sminkštės,įmaišykite imbierą,kmynus,kalendrą,ir ciberžolę.
Maišydami pakatinkite ant silpnos ugnies,paskui sudėkite išskobtą bulvių vidų ir pagal skonį pagardunkite česnakine druska.
Kartais vis pamaišydamikepkite bulvių mišinį.Sudėkite jį atgal į išskobtas bulves,ant viršaus uždėkite natūralaus jogurto irpo šakelę kalendros .
Svilpikai
viska darau taip pat, kaip bulviu bandukems -
issiverdu bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumaliu, suploju dubenelyje tas bulves, dalinu i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni
tesla pries sumaisant atrodo stai taip

viska sumaisau ir formuoju, ikaitinu keptuve, ipilu aliejaus ir kepu is abieju pusiu kol graziai apskrus.
padazas - sonine pakepinta su svogunu, ideda grietines ir siek tiek pieno ipyliau
viska darau taip pat, kaip bulviu bandukems -
issiverdu bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumaliu, suploju dubenelyje tas bulves, dalinu i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni
tesla pries sumaisant atrodo stai taip

viska sumaisau ir formuoju, ikaitinu keptuve, ipilu aliejaus ir kepu is abieju pusiu kol graziai apskrus.
padazas - sonine pakepinta su svogunu, ideda grietines ir siek tiek pieno ipyliau

QUOTE(Nerytė @ 2008 11 15, 14:45)
Svilpikai
viska darau taip pat, kaip bulviu bandukems -
issiverdu bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumaliu, suploju dubenelyje tas bulves, dalinu i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni
viska sumaisau ir formuoju, ikaitinu keptuve, ipilu aliejaus ir kepu is abieju pusiu kol graziai apskrus.
padazas - sonine pakepinta su svogunu, ideda grietines ir siek tiek pieno ipyliau
viska darau taip pat, kaip bulviu bandukems -
issiverdu bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumaliu, suploju dubenelyje tas bulves, dalinu i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni
viska sumaisau ir formuoju, ikaitinu keptuve, ipilu aliejaus ir kepu is abieju pusiu kol graziai apskrus.
padazas - sonine pakepinta su svogunu, ideda grietines ir siek tiek pieno ipyliau
O kodel tik tryni,ne visa kiausini

QUOTE(Neryte @ 2008 11 15, 14:54)
net nezinau, toki recepta esu gavus taip ir gaminu, ir tikrai puikiai visad gaunas

QUOTE(Nerytė @ 2008 11 15, 16:08)
net nezinau, toki recepta esu gavus taip ir gaminu, ir tikrai puikiai visad gaunas 

Reiks pabandyti ir taip ir taip,paziuresim kaip geriau

QUOTE(#vėja# @ 2008 11 15, 19:23)
dekui
Neryte, tu bandyk ir po to parasyk, gal ir as tada neismetinesiu baltymu

Dariau švilpikus palei Nerytės receptuką, viskas būtų ok, bet man ko tais rieboka, labai prigeria aliejaus, gal per plonai iškočiojau
kitus užšaldžiau ir bandysiu virti vandeny
tik kitokios formos padariau...o baltymo nedėjau, jisai skystina gi tešlą



QUOTE(Olesta @ 2008 11 17, 12:08)
Dariau švilpikus palei Nerytės receptuką, viskas būtų ok, bet man ko tais rieboka, labai prigeria aliejaus, gal per plonai iškočiojau
kitus užšaldžiau ir bandysiu virti vandeny
tik kitokios formos padariau...o baltymo nedėjau, jisai skystina gi tešlą 





juk cia labai panasi tesla kaip zemaiciams, tai jie irgi tau riebus gaunasi?
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 13:13)


juk cia labai panasi tesla kaip zemaiciams, tai jie irgi tau riebus gaunasi?
dėjau į įkaitintą aliejų, tik sakau tikriausiai per plonai iškočiojau, nes foto jie storesni pas Jus atrodo, o žemaičių niekada nesu gaminusi, tai negaliu atsakyti

Papildyta:
aliejaus kepimui įsipyliau į puodą, kaip žagarėlius virdama, tai gal ne taip kepti reikia??????

QUOTE(Olesta @ 2008 11 17, 12:20)
dėjau į įkaitintą aliejų, tik sakau tikriausiai per plonai iškočiojau, nes foto jie storesni pas Jus atrodo, o žemaičių niekada nesu gaminusi, tai negaliu atsakyti 
Papildyta:
aliejaus kepimui įsipyliau į puodą, kaip žagarėlius virdama, tai gal ne taip kepti reikia??????

Papildyta:
aliejaus kepimui įsipyliau į puodą, kaip žagarėlius virdama, tai gal ne taip kepti reikia??????

acha, dabar jau aiku kodel tau prisigere aliejaus


QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 13:38)
acha, dabar jau aiku kodel tau prisigere aliejaus
reikkia siek tiek aliejaus i patelne ir kepti kaip karbonadus, zemaicius ir pan. 



