Nezinau, ar nepasikartosiu, bet mano seimai labai patinka sis patiekalas:
Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas
jei kas neaisku i a.z. is manes prastas pasakotojas
druskos pierco bulviu tarkuoto olandisko surio puodeli grietineles smulkintu cesnaku visokiu prieskoniu, kokiu yra namie keturkampes skardos kepimui (as kepu keramikinese, man gelezines nepatinka)
uzkaiskit orkaite pastytkit vyra ir vaikus skusti bulviu. skarda isriebaluokit-svietu, aliejum, purskiamu sviestu-kuo norit. grietinele pakaitinkit su prieskoniais ir cesnakais. as dedu kokias 6-8 skilteles, nes megstu cesnakus. recepte buvo parasyta, kad reikes 4 skilteliu. is to seka isvada-pagal skoni. jei bulves jau nuskustos, jas reikia supjaustyt plonais grizineliais is isgulgyt sluoksni ant skardos dugno, kad vienas griszinelis uzgultu ant kito, pabarstyt druska ir piercu. pabarstyt suriu ir uzpilt pakaitinta grietinele. ir taip slupksnuot- bulves -suris - grietinele-bulves-suris-grietinele pabaigt bulviu sluoksniu. ikist i orkaite ir kept. kai jau jauciat, kad bulves suminksteje (as sakute smeigiu), pabarstykit dar surio ant virsaus. mano seimyna nevalgo be mesos , tai as dar pasluoksnuoju mesytem, kurims jau nelabai ilgai gyvent like....
skanaus
Papildyta: KARALISKOS BULVES KEPTOS ORKAITEJ
jums reikes mazu bulvyciu. tokias vadino pasarinem, nes virtuvej jas mazai kas naudoja, nes jas sunku skusti. taigi mazu bulvyciu. bet kad nebutu labai jau senos, su rauksleta oda. jas nuplaut gerai. ir nuskusti tik 1 cm per viduri, aplink bulv. visos bulves neskust. todel geriau, jei bulvytes raudonos, tada matosi geriau ta balta juostele aplinkyte. i celofanini maiseli imest bulvytes, ipilt slakeli aliejaus, druskos, pierco, smulkintu cesnaku, ir gerai suvoliot viska gerai, kad aliejus viska padengtu. imest i skarda ir kept orkaitej. kepa jos neilgai, kokias 15 min. gaunasi labai skanios, odyte traski. tarp kitko, pas mus niekas nemegsta bulviu skut, todel mes beveik niekada jus neskutam, nevent bulves jau labai senos. ir bulvine kose trinam su oda, ir orkaitej taip kepam, ir tt. pabandykit
8 vidutinio dydžio bulvės(apie 1,2kg) Įdarui:100g virto kumpio 200g sūrio 1 ryšelis svogūnų laiškų 1 prinokęs pomidoras 2 šaukštai alyvuogių aliejaus druskos ir baltųjų pipirų. Padažui: 2 stiklinės(300g) jogurto 1-2 skiltelės česnako 1 ryšelis laiškinių česnakų.
1)Bulves nuplauti švariai ir perpjauti pusiau.Su šaukštu išskobti minkštimą,palikdami 1cm storio sieneles.Minkštimą susmulkinti. 2)Kumpį ir sūrį supjaustyti smulkiais kubeliais.Svogūnų laiškus nuplauti ir supjaustyti žiedeliais.Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę.Minkštimą supjaustyti kubeliais.Orkaitę įkaitinti iki 180 C. 3)Keptuvėje įkaitinti aliejų.Apkepti bulvių minkštimą ir svogūnus.Sudėti į dubenį,pagardinti druska ir pipirais.Sudėti kumpį,sūrį ir pomidorus.Išmaišyti. 4)Bulvių puseles išdėlioti ant aliejumi išteptos skardos ir pridėti įdaro.Kepti apie50min. 5)Jogurtą sumaišyti su susmulkintais česnakais ir laiškiniais česnakais.Į padažą pagal skonį įberti druskos ir pipirų.Patiekti su iškeptomis įdarytomis bulvėmis. SKANAUS
Imame geltonas bulves (ankschiau rushis vadinosi Nida), man jos tiesiog labiausiai patinka, ir labai gerai orkaiteje kepa. Pjaustome jas ketvirchiais ir marinuojame majoneze su medumi, chesnaku, bulviu prieskoniais, pipirais bei druska. Dar ant virshaus uzhpilame truputeli vandens. Na ir statome i shaldytuva ir marinuojam minimum 1val maksimum per nakti. Poto verchiame viska i kepimo skarda ir kepame orkaiteje kol ishkeps. Kol kepa ash karts nuo karto dapilu truputeli vandens sumaishyto su majonezu bei chesnaku, na kad bulves neishsausetu. Vyras dievina shita patiekala O kartais dar prie bulviu dedu vishtos marinuotos tame pachiame marinade. Vishta super skani gaunasi
Imame geltonas bulves (ankschiau rushis vadinosi Nida), man jos tiesiog labiausiai patinka, ir labai gerai orkaiteje kepa. Pjaustome jas ketvirchiais ir marinuojame majoneze su medumi, chesnaku, bulviu prieskoniais, pipirais bei druska. Dar ant virshaus uzhpilame truputeli vandens. Na ir statome i shaldytuva ir marinuojam minimum 1val maksimum per nakti. Poto verchiame viska i kepimo skarda ir kepame orkaiteje kol ishkeps. Kol kepa ash karts nuo karto dapilu truputeli vandens sumaishyto su majonezu bei chesnaku, na kad bulves neishsausetu. Vyras dievina shita patiekala O kartais dar prie bulviu dedu vishtos marinuotos tame pachiame marinade. Vishta super skani gaunasi
koks produktų santykis, kokioje temperatūroje kepti? sudėjau viską iš akies, ale įdomu kaip iš tikrųjų turi būti labai sudomino receptėlis, tik šį kartą be vištos
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...
koks produktų santykis, kokioje temperatūroje kepti? sudėjau viską iš akies, ale įdomu kaip iš tikrųjų turi būti labai sudomino receptėlis, tik šį kartą be vištos
LT tokios nėra temperatūros Kepu va 200 laipsnių orkaitėje, bet jos man ko tais saldokos, gal druskos per mažai, ar jos ir turi būti salstelėjusios dėl medaus dėjau 2 šaukštus medaus, bulvių kokių 1.5 kg panašiai, nu gal 2
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...
Na va, išbandžiau abu variantus, vyrui švilpikai vienas skaniausių patiekalų dabar yra, o bandutes pasmaigė su šakute, vos ne vos vieną sukramtė ir atsiprašė, kad negali valgyti
Na va, išbandžiau abu variantus, vyrui švilpikai vienas skaniausių patiekalų dabar yra, o bandutes pasmaigė su šakute, vos ne vos vieną sukramtė ir atsiprašė, kad negali valgyti