noreciau suzinoti,kaip is virtu bulviu daromi cepelinai ,tarkim su maltomis kepenimis idare
zinau,kad reikia daug krakmolo tada,bet vat noretusi siek tiek pagalbos t.y. detalesnio receptuko
ne skepenys kameroje bereikalingai tiks tovi.o vat tokiu cepelinus labai megstu,tik recepto nzn
QUOTE(*Aukse* @ 2007 01 03, 16:51)
noreciau suzinoti,kaip is virtu bulviu daromi cepelinai ,tarkim su maltomis kepenimis idare
zinau,kad reikia daug krakmolo tada,bet vat noretusi siek tiek pagalbos t.y. detalesnio receptuko
ne skepenys kameroje bereikalingai tiks tovi.o vat tokiu cepelinus labai megstu,tik recepto nzn 
Nieko sudėtingo.
Virtų bulvių cepelinai
Apie 10 bulviu išverdam su lupenom, dar karštos nulupamos ir sutrinamos arba dar geriau, kai sumalamos per mėsmalę. Idedame 4-5 šaukštus miltų, 2 kiaušiniai, pasudom ir gerai išminkom.Užverdam vandenį, aš į vandenį dedu dar šaukštą krakmolo. Is tešlos padarom paploteli delno dydzio, i jo viduri idedama įdaro.
Įdaras pagal skonį:
- smulkiai pjaustytas rūkytas kumpis;
-malta mėsa su prieskoniais ir smulkiai pjaustytais svogūnais, man dar patinka ne malta, o smulkiai sukapota;
-grybai apkepti su svogūnais;
-varškė ir ttttt.......
sulenkiam pusiau ir užspaudziam kraštus, sudedam i vandenį, verdam kol iškils į vandens paviršių.Valgom su spirgučiais ir (arba) grietine.
QUOTE(*Aukse* @ 2007 01 03, 14:51)
noreciau suzinoti,kaip is virtu bulviu daromi cepelinai ,tarkim su maltomis kepenimis idare
zinau,kad reikia daug krakmolo tada,bet vat noretusi siek tiek pagalbos t.y. detalesnio receptuko
ne skepenys kameroje bereikalingai tiks tovi.o vat tokiu cepelinus labai megstu,tik recepto nzn 
Senoj receptų knygoj radau virtų bulvių cepelinų receptėlį
6 virtos bulvės su lupyna (bandžiaun virtų be jų gerai gavos)
3 šaukštai kraklomo
1 kiašinis
druskytės
Įdaro su kepenėlėm nedarius
QUOTE(jurguliukas @ 2007 01 03, 16:32)
Senoj receptų knygoj radau virtų bulvių cepelinų receptėlį
niekad nesubyra ir nesubliukšta.
6 virtos bulvės su lupyna (bandžiaun virtų be jų gerai gavos)
3 šaukštai kraklomo
1 kiašinis
druskytės
Įdaro su kepenėlėm nedarius
, tik su mėsa ir varške
6 virtos bulvės su lupyna (bandžiaun virtų be jų gerai gavos)
3 šaukštai kraklomo
1 kiašinis
druskytės
Įdaro su kepenėlėm nedarius
na aciu ir uz tai
Papildyta:
QUOTE(tavi @ 2007 01 03, 16:28)
Nieko sudėtingo.
Virtų bulvių cepelinai
Apie 10 bulviu išverdam su lupenom, dar karštos nulupamos ir sutrinamos arba dar geriau, kai sumalamos per mėsmalę. Idedame 4-5 šaukštus miltų, 2 kiaušiniai, pasudom ir gerai išminkom.Užverdam vandenį, aš į vandenį dedu dar šaukštą krakmolo. Is tešlos padarom paploteli delno dydzio, i jo viduri idedama įdaro.
Įdaras pagal skonį:
- smulkiai pjaustytas rūkytas kumpis;
-malta mėsa su prieskoniais ir smulkiai pjaustytais svogūnais, man dar patinka ne malta, o smulkiai sukapota;
-grybai apkepti su svogūnais;
-varškė ir ttttt.......
sulenkiam pusiau ir užspaudziam kraštus, sudedam i vandenį, verdam kol iškils į vandens paviršių.Valgom su spirgučiais ir (arba) grietine.
Virtų bulvių cepelinai
Apie 10 bulviu išverdam su lupenom, dar karštos nulupamos ir sutrinamos arba dar geriau, kai sumalamos per mėsmalę. Idedame 4-5 šaukštus miltų, 2 kiaušiniai, pasudom ir gerai išminkom.Užverdam vandenį, aš į vandenį dedu dar šaukštą krakmolo. Is tešlos padarom paploteli delno dydzio, i jo viduri idedama įdaro.
Įdaras pagal skonį:
- smulkiai pjaustytas rūkytas kumpis;
-malta mėsa su prieskoniais ir smulkiai pjaustytais svogūnais, man dar patinka ne malta, o smulkiai sukapota;
-grybai apkepti su svogūnais;
-varškė ir ttttt.......
sulenkiam pusiau ir užspaudziam kraštus, sudedam i vandenį, verdam kol iškils į vandens paviršių.Valgom su spirgučiais ir (arba) grietine.
[/quote]
Manau skirtumas tikrai bus, miltai netaip suriša, gali pliurzą išvirti
[quote=jurguliukas,2007 01 03, 16:59]
jetau kaip skaniai nupasakojai
man tas vien spirguciai ir grietine-seile nutyso
aciu tau
tik vat galvoju ar jokio skirtumo nebus jei desiu miltus ar krakmola i tas bulves 
[/quote]
Manau skirtumas tikrai bus, miltai netaip suriša, gali pliurzą išvirti
. Pas anyta kai buvau, viriau pagal savo receptą viskas
, tik išvažiavau skambina kodėl jai nesigavo. Pasirodo vienu šaukštu mažiau krakmolo dėjo. Valgė virtą bulvių košę
Siūlyčiau su miltais nerizikuoti 
[/quote]
aciu dar karta
dabar reiks pasiskaiciuoti
jei sesios bulves ,tai 3 saukstai krakmolo,jei 12,tai 6 saukstai
pas mane vyras edrus yra,tai manau be 18 bulviu niekaip
[/quote]
Manau skirtumas tikrai bus, miltai netaip suriša, gali pliurzą išvirti
[/quote]
[/quote]
Pas mane vyras taip pat ėdrus
[quote=jurguliukas,2007 01 03, 20:49]
aciu dar karta
dabar reiks pasiskaiciuoti
jei sesios bulves ,tai 3 saukstai krakmolo,jei 12,tai 6 saukstai
pas mane vyras edrus yra,tai manau be 18 bulviu niekaip

[/quote]
Pas mane vyras taip pat ėdrus
Tik aš specialiai neverdu bulvių. Lieka virtų nuo kokių kotletų, suskaičiuoju, sumalu ir padarau kukuliukus. Gaunas kaip cepelinai tik be įdaro 
[/quote]
pas mus kaime tokius kukuliukus vadina "lazankem"
[/quote]
Pas mane vyras taip pat ėdrus
[/quote]
pas mus kaime tokius kukuliukus vadina "lazankem"
[quote=*Aukse*,2007 01 04, 10:32]
Pas mane vyras taip pat ėdrus
Tik aš specialiai neverdu bulvių. Lieka virtų nuo kokių kotletų, suskaičiuoju, sumalu ir padarau kukuliukus. Gaunas kaip cepelinai tik be įdaro 
[/quote]
pas mus kaime tokius kukuliukus vadina "lazankem"
[/quote]
O pas mus "lazankem" vadina sklyndžius padarytus iš vandens ir miltų
Pas mane vyras taip pat ėdrus
[/quote]
pas mus kaime tokius kukuliukus vadina "lazankem"
[/quote]
O pas mus "lazankem" vadina sklyndžius padarytus iš vandens ir miltų
Merginos gal galite man patarti
. nepavyksta skaniai orkaitėje bulves iškepti. Man jos nekepa, o džiūna. savaitgalį vėl bandžiau, ant bulvių dėjau morkų ir vištienos kulšeles, tai kiek bulvių apsemta buvo nuo kulšelių riebalais - iškepė, o kiek nebuvo apsemta - dantis galima išsisukinėti. kas ne taip? temperatūra, aukštis ar dar kas nors?
QUOTE(iride @ 2007 01 10, 13:54)
Merginos gal galite man patarti
. nepavyksta skaniai orkaitėje bulves iškepti. Man jos nekepa, o džiūna. savaitgalį vėl bandžiau, ant bulvių dėjau morkų ir vištienos kulšeles, tai kiek bulvių apsemta buvo nuo kulšelių riebalais - iškepė, o kiek nebuvo apsemta - dantis galima išsisukinėti. kas ne taip? temperatūra, aukštis ar dar kas nors?
pabandyk prieš tai jas pabarsčius prieskoniais ir užpylus aliejum palaikyti (išmaišyti)
kadangi mano orkaitė nekokia, tai aš bulves šiek tiek apverdu, o jau po to dedu orkaitėn, puikiai iškepa





