Aš tai daryčiau taip: garstyčios, majonezas, pomkė, prieskoniai visokiausi valandikė kita ir galima kepti. Aš viską panašiai marinuoju. Man kai su actu ar vynu tai mėsa sausoka būna.
kas ta pomke?
o shejp apie tai jau yra
sujungiu temas
o shejp apie tai jau yra
sujungiu temas
nu va taip ir maniau, kad gerai neapsiziurejau, aciu tau bea
Keliu tema i virsu, nes jau sezonas atejo
O as saslyka marinuoju vyne, t.y. sprandine arba kumpi istrinu santa maria saslyko prieskoniais ir uzpilu sausu raudonu vynu (koki pigiausia randu parduotuvej)
O as saslyka marinuoju vyne, t.y. sprandine arba kumpi istrinu santa maria saslyko prieskoniais ir uzpilu sausu raudonu vynu (koki pigiausia randu parduotuvej)
Mesa (sprandine arba karbonadu galai),daug cesnako,saslyku priekoniu,druskos pipiru,lauro lapu,vyno acto,aliejaus.Mesa pjaustoma stambiais gabalais,dedami prieskoniai,pilamas grynas actas (jokio vandens) ir gerai ismaigoma rankomis,paskui supilamas aliejus ir dar karta gerai ismaisoma.Galima kepti po 4-5 valandu.Deja nezinau proporciju,viska darau is akies ir truputi ragauju(is pradziu negaledavau prisiversti,bet dabar kazkaip dzin).Aliejus suteikia mesytei minkstumo.
Mes irgi dažniausiai naudojame kiaulienos spandinę. Praeitą savaitę Norfoje ji kainavo 10 lt su centais. Pagaminti šašlykai - 9.99 lt.
Maximoj mėsa neatsimenu, gal nė nebuvo, o gatavi šašlykai atitinkamai - 13 lt su centais...
Visai neblogi buvo IKI pirkti kalakutienos šašlykai - gal 10.69 už kg., minkšta mėsytė, vaikams labai tinka, nes mano trimetukas svaigsta nuo šašlykų - sako, kad kiekviena naktį sapnuoja, kaip vilkas su kiškiu šašlykus kepė .
Marinuodami šašlykus labai fantazuojame ir visada pavyksta. Ypač mėgsta vyras pasireikšti (9 m. buvęs vegetaras - improvizuoja, prideda ir sojų padažo, ir alyvų aliejaus, ir garstyčių, ir citrinos rūgšies, vyno, visokių prieskonių.
Ko neskaičiau dar šioje temoje, tai galima marinavimui naudoti ir natūralų jogurtą - mėsa švelni tokia išeina.
Maximoj mėsa neatsimenu, gal nė nebuvo, o gatavi šašlykai atitinkamai - 13 lt su centais...
Visai neblogi buvo IKI pirkti kalakutienos šašlykai - gal 10.69 už kg., minkšta mėsytė, vaikams labai tinka, nes mano trimetukas svaigsta nuo šašlykų - sako, kad kiekviena naktį sapnuoja, kaip vilkas su kiškiu šašlykus kepė .
Marinuodami šašlykus labai fantazuojame ir visada pavyksta. Ypač mėgsta vyras pasireikšti (9 m. buvęs vegetaras - improvizuoja, prideda ir sojų padažo, ir alyvų aliejaus, ir garstyčių, ir citrinos rūgšies, vyno, visokių prieskonių.
Ko neskaičiau dar šioje temoje, tai galima marinavimui naudoti ir natūralų jogurtą - mėsa švelni tokia išeina.
Savaitgali susiruoseme kepti saslykus, tai nusprendeme, kad kepsime marinuotus majoneze
Sakykit, kiek laiko uzmerkt juos majoneze? Ar para ne per daug?
Ir dar klausymelis. Dievinu saslyka su svogunais marinuotais acte. Kaip juos dar galima ismarinuoti taip pat skaniai, bet nenaudojant acto??
Sakykit, kiek laiko uzmerkt juos majoneze? Ar para ne per daug?
Ir dar klausymelis. Dievinu saslyka su svogunais marinuotais acte. Kaip juos dar galima ismarinuoti taip pat skaniai, bet nenaudojant acto??
QUOTE (PilvuLka @ 2004 04 21, 13:54) |
Ir dar klausymelis. Dievinu saslyka su svogunais marinuotais acte. Kaip juos dar galima ismarinuoti taip pat skaniai, bet nenaudojant acto?? |
Naudok citrina vietoj acto
PilvuLka, aš kartais laikau majoneze ir dvi paras ko daugiau to skanesne mesa, su actu nemarinuoju, irgi išspaudžiu citrinos sulčių.O kaip atsibosta mėsa, mes perkam vištienos kumpelius, marinuojam ir kepam O kai jau ir vištienos nesinori - tada lašišos arba upėtakio kepsneliai labai skanu ant grotelių Priedo pripjaustau daržovių bliudą: baklažanas, cukinija, papriką, pomidoras, apibarstau prieskoniais ir irgi apkepam ant grotelių Taip galima ir prie šašlyko padaryti, liuks..tik reikia prieskonių nepagailėti. Kaip gerai kad prasidejo žalios užuolaidos
Per Velykas valgiau laaaaabai skanų šašlyką, kuris buvo marinuotas obuolių sultyse. Tik sultys turi būti ypač rūgščios (pvz., mano mama juos raugė antaninių obuolių sultyse). Na ir plius visokie prieskoniai. Tikrai geras skonis. Ir ne taip riebu kaip su majonezu (nors man šis variantas irgi labai patinka).
Papildyta @ [mergetime]1082614027[/mergetime]
Na žiūriu šašlykų receptų čia netrūksta, ypač kiaulienos.
O kaip ruošiat vištienos šašlyką? Taip pat kaip iš kiaulienos?
O kaip su daržovėm? Elena, minėjai, kad sumakaluoji pjaustytas su prieskoniais ir kepi kaip ir šašlykus? Teisingai supratau?
Bea, rašei apie bulves ir grybukus ant iešmelių. Manau, pabandysiu tavo receptukus per savo gimtadienio iškylą. Patiko
Papildyta @ [mergetime]1082614027[/mergetime]
Na žiūriu šašlykų receptų čia netrūksta, ypač kiaulienos.
O kaip ruošiat vištienos šašlyką? Taip pat kaip iš kiaulienos?
O kaip su daržovėm? Elena, minėjai, kad sumakaluoji pjaustytas su prieskoniais ir kepi kaip ir šašlykus? Teisingai supratau?
Bea, rašei apie bulves ir grybukus ant iešmelių. Manau, pabandysiu tavo receptukus per savo gimtadienio iškylą. Patiko
aushrine, zinok bulves ir grybukaj gaunasi , tik jie kepa nevienodaj. bulves ilgiau (nors ir apvirtos 10 min), grybukaj trumpiau..
va atrode viskas taip:
bulvytes, vishtienos shashlykelis ir grybukaj
va atrode viskas taip:
bulvytes, vishtienos shashlykelis ir grybukaj
QUOTE (balionas @ 2004 04 22, 01:06) |
Naudok citrina vietoj acto |
O kiek tos citrinos man reikia, pvz 1kg svogunu???