mergsites, turiu melynu slyvu visa maisa, gal turit skanu recepta su jomis?
Parsivežiau prieš savaitę iš kaimuko kibirą mėlynųjų slyvų, sugalvojau ne virti uogienės, bet dėti kaip obuolius - puselėmis ir užpilti sirupu. Taigi nuploviau jas, išėmiau kauliukus, gausiai užpyliau cukrumi, nes rūgštokos pasirodė. palaikiau pernakt, ryte truputį pakaitinau (gal čia mano klaida buvo?), atvėsinau, uogas išgraibiau iš sirupo, sudėjau į stiklainius, tada sirupą užviriau ir juo užpyliau slyvas, stiklainius užsukau. Šiandien atsidariau stiklainiuką ir labai nusivyliau - skonis neblogas, bet pačios slyvų puselės tokios susitraukę, kaip guminės...
Gal žinote kokių gudresnių būdų, kaip panašiu principu slyvas konservuoti? Ant medžio jų dar daug liko : )
Gal žinote kokių gudresnių būdų, kaip panašiu principu slyvas konservuoti? Ant medžio jų dar daug liko : )
QUOTE(something else @ 2010 09 03, 11:06)
Parsivežiau prieš savaitę iš kaimuko kibirą mėlynųjų slyvų, sugalvojau ne virti uogienės, bet dėti kaip obuolius - puselėmis ir užpilti sirupu. Taigi nuploviau jas, išėmiau kauliukus, gausiai užpyliau cukrumi, nes rūgštokos pasirodė. palaikiau pernakt, ryte truputį pakaitinau (gal čia mano klaida buvo?), atvėsinau, uogas išgraibiau iš sirupo, sudėjau į stiklainius, tada sirupą užviriau ir juo užpyliau slyvas, stiklainius užsukau. Šiandien atsidariau stiklainiuką ir labai nusivyliau - skonis neblogas, bet pačios slyvų puselės tokios susitraukę, kaip guminės...
Gal žinote kokių gudresnių būdų, kaip panašiu principu slyvas konservuoti? Ant medžio jų dar daug liko : )
Gal žinote kokių gudresnių būdų, kaip panašiu principu slyvas konservuoti? Ant medžio jų dar daug liko : )
Konservuokit paprastai, kai peilinius kompotus. As dideles melynas slyvas taip konservuoju. Bujau kirmeliuku, tai pjaunu pusiau isemu kauliukus , tada dedu i stiklainius ir uzpilu sirupu ir uzsuku, laikosi kuo puikiausiai, ir slyvos nebuna istizusios.
Sirupa verdu toki: trys litrai vandens + 1 kg cukraus. Tiesiog uzverda vanduo sudedu cukru ir kai uzverda uzpilu slyvas ir viskas.
Nu primaliau cia , tikiuosi kad supratot.
sakykit,o sultis darant kiek cukraus dėt-meginsiu daryt,praleisiu per garpuodį
Na as taip pat dariau slyvu kompota, 3l vandens dejau 1kg cukraus, isemiau is melynuju slyvu kauliukus ir uzpyliau siuo marinatu. Tik viska dejau i KUBUS sulciu butelius, nes daugiau neturejau i ka... Gal kas yra taip dare? Idomu kaip laikysis tuose buteliuose?
QUOTE(lututė @ 2009 09 24, 12:58)
reikalingos rudeninių veislių slyvos-Slyvas pjauname perpus,pašaliname kauliukus.Nakčiai užpilame šiek tiek cukraus(dedu nedaug,kad būtų kuo natūralesnės),sumaišome ir paliekame iki ryto.Beje,cukraus galima ir nedėti.Tada labai talpiai dedame į paruoštus 1/2 arba 3/4 ltr stiklainiukus ir iškaitiname-maždaug 15-20min nuo užvirimo.Dar palaikome po antklode,kol atvėsta.
Desertą skanu valgyti su ledais,ar vieną.Galima iš jo ir kompotą pasidaryti,įpylus kiek vandens.Skanaus
bandziau jusu receptuka. nezinau turbut nieko man nesigaus, bes vakar pakare apilypiau jas cukrumi, o siandien ryte jis praktiskai neistires. Tai sueprciau i puoda ir pakaitinau, kad jis istirptu. Bet slyvos pavirusios siek tiek istezo nezinau, jauciu sugadinau viska.
bandysiu dar deti i stiklainiukus, bet jauciu jau vaizdelio grazaus nebus, gal iskarto uogiene is ju daryt ir viskas