Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

Mamos ar uzsisaldote produktu kamerose, saldikliuose?
Kaip teisingai tai padaryti? Kokia naudojate tam tara?
Kaip patogiau viska susideti? kaip uogytes jus saldote? Ar dedate i maiselius plastikinius, ar i dezeles kokias? Kokiais kiekiais?
Pasidalinkite patirtim.... :smile.gif

O gal dar ir darzoves kokias nors taip pasiruosiat? Arba prieskonines zoleles?
Atsakyti
As tai ziemai uzsisaldau uogu: braskiu, avieciu, o is prieskoniniu zoleliu-krapu. Krapus tik supjaustau ir sudedu i stiklainiuka, nededu nei druskos, nieko. Ziema labai skanu tokius krapukus ir ant bulviu uzbarstyti ir i sriubyte iberti, o koks kvapas po namus pasklinda...
Braskes saldau dvejopai: vienas sutrinu su cukrumi ir sudejusi i hermetines dezutes uzsaldau, o su kitomis nieko nedarau, tiesiog sudedu i maiselius. Vaikas visa ziema lepinosi braskemis. Avietes taip pat sutrinu su cukrumi ir sudedu i hermetines dezutes, nepamainomas dalykas ziema, kai norisi avieciu arbatos.
Atsakyti
Ziemai dazniausiai saldau melynes ir braskes. Melynes nuplaunu ir supilu i indelius ir i saldikli. Jos ir susalusios labai gerai atsiskiria. O braskes, nuplaunu, greitai nusausinu, uzpilu cukraus, sutrinu ir i indelius. Nepripilu pilnus indeliu (koki 1 cm nedapilu) ir i saldikli. Ziema buna labai skanu su blynais, kaip sviezios. O saldau as tai tam ir skirtuose indeliuose, kuries yra sandarus kvapams, labai gerai uzsipildo jie saldiklis, nelieka tuscios vietos (ta prasme saldiklyje buna tvarka, jokiu maiseliu ir matau kas kur sudeta), produktai greiciau uzsala, nes sudejus dezutes viena ant kitos lieka aplinkui oro tarpas ir produktai sala greiciau, tuo paciu saldiklis maziau energijos sunaudoja.
Atsakyti
Tiesa, dar labai ziema man patinka saldyti krapai ant ivairiu patiekalu, tai juos taip pat,  supjaustau, i dezutes ir i saldikli.
Atsakyti
kadangi neturiu saldiklio - tik kamera, tai saldau maiseliuose, nes maziau vietos uzima. buna specialus maiseliai saldymui, kurie irgi kvapu nepraleidzia, tvirti.
aisku, kas turi dideli shaldikli tie indeliai gal ir geriau. tik maiseliuose gali mazesnemis porcijomis uzsishaldyti. vienas maiselis - vienam kartui. galai tada nesausinti pries dedama i shaldikli. o jau is indelio kad isimtum reikia nusausintas shaldyti.
beje, mano mama visada sakydavo, kad misko uogu plauti nereikia ar nepatartina - isteshta, kaip ir brashkes... bet brashkes tenka plaut, jei jos ne ant drozliu augintos...
jura,
pakonsultuok, kokie indeliai geriausi shiam reikalui. ir kur juos pirkti. nusipirkau vienus IKI parduotuveje, tai dangtelis suskilo nuo shaldymo. tuoj paziuresiu, kaip vadinasi... ant dugno Plafor parasyta. anyta turi prisipirkusi Rubbermaid, tai tokiu problemu neturejo. bet as ju niekur nemaciau...
Atsakyti
Del plovimo, tai cia toks dalykas, jei pati renki, ar zmones kuriais tu pasitiki, tai zinoma, gali neplauti ir deti saldyti neplautas. Bet kadangi as perku dazniausiai (labai nepatinka rinkiti uogas), tai visada plaunu, patartina tai daryti ar nia. Net avietes plaunu, kurios yra labai trapios, bet man kazkaip normaliai.
Naudoju sios indelius
Atsakyti
Šaldau maišeliuose, o mama mano tai ir dėžutėse (specialiose plastmasinėse), ir nuo ledų dėžutėse, ir net vienkartiniuose bokaluose  ;D (tik juos į maišelius įdeda).

L.skanu trinti šaldyti serbentai, geriau su trupučiu cukraus, taip pat trintos braškės ir žemuogės.
L.gerai ir vyšnios, mėlynės (be cukraus). Bandėm ir slyvas, bet nepatiko - negražiai atrodo, ištyžta.

Šaldžiau krapus (supjaustytus smulkiai), rūgštynes (pjaustytas) - kaip skanu buvo žiemą rūgštynių sriuba  [smiley=eda.gif]

Žinau, kad kai kas šaldo virtas smulkiai pjaustytas morkas.
Atsakyti
As tai morku virtu nesaldau, bet siaip dar saldau kalafijorus, porus, agurkus kartais, zirnelius, paprikas. Slyvas saldau ir verdu ziema kompota, labai skanu. Jei dar ka prisiminsiu, parasysiu.
Atsakyti
mano anyta morkas shaldo ne virtas, o zalias tarkuotas (per burokine tarka)
Atsakyti
QUOTE
Bandėm ir slyvas, bet nepatiko - negražiai atrodo, ištyžta.

Saldytas slyvas (zinoma ir kitas uogas) gerai vietoj leduku i sampana ar kitur isimesti. ;D
Galima vietoj dezuciu panaudoti, nuo margarino likusius indelius.
Is zoliu saldau ne tik krapus, bet ir petrazoles (nuplautas, supjaustytas).
Atsakyti
As saldau krapus,petrazoles,spinatus.Is uogu-Braskes(norint kad jos neistyztu,reikia saldyti jas apibarstytas cukrumi gerokai,tada islaiko forma);spanguoles,melynes,serbentus-saldau be nieko-i fasavimo dezutes.dar saldau zirnelius,sparagines pupeles,kalafiorus,brokolius.Tarp kitko,uzsaldyti reikia greito uzsaldymo stalciuje,toks kur dugnas is groteliu.Tada issilaiko visi vitaminai.O kai uzsala,perdedi i laikymo stalcius-ir no problem ;D
Atsakyti
Na va, prasidejo uogu ir darzoviu sezonas, tai ir susiradau sita tema, nes stovi tuscias tas musu saldiklis, be reikalo tik energija naudoja - galvoju reikia ji ''gerai pakrauti'' per sia vasara wink.gif

Atrodo viska supratau, ka cia parasete, bet sudomino ir darzoviu saldymas. Tai noriu paklausti - kalafijorus, agurkus - kaip - nuplaunate ir supjaustote, ar ne? O gal tada analogiskai ir visokius patisonus, cukinijas galima saldyti? Su sparaginem pupelem ir zirniais irgi tas pats klausimas - ar plauti ir ar pjaustyti (pupeles)?

O braskes kokias saldote - lietuviskas, lenkiskas ar ispaniskas? o gal jokio skirtumo?
Atsakyti