Tokią temą paskatino užvesti štai kas (cituoju):
" Naujieną, kad žinomas LT politikas nušovė liūtą,prieš kurį laiką mūsų šalies dienraščiai išspausdino šalia svarbiausių šalies politinių įvykių. Ir iš tiesų po 10 dienų medžioklės PAR parlamentaras A. B. pelnė "Vieno šūvio šaulio" vardą. Priesiekusio medžiotojo trofėjų kolekciją papildys net trijų žvėrių- liūto, raganosio ir buivolo- iš didžiojo Afrikos penketo iškamšos. " Pavyko nukauti net devyniolika žvėrių. Ir visus juos- vienu šūviu, - su pasididžiavimu įspūdžiais dalijasi iš egzotiškos kelionės dalijasi ponas Antanas"
Įdomu ką apie tai manot? Mane, tiesą sakant tai šokiravo, ypač nuotraukos leidinyje "Žmonės", nors neabejoju kad ir kituose jų galima rast. A.B. parėmęs šautuvą su šypsena veide glosto negyvą liūtą, prie kitų žvėrių lavonų jis irgi šypsosi

Šiaip man tai gan filosofiška temelė, nes mėgstu vištienos/kalakutienos paragaut -tie gyvūnai irgi žudomi, Bet matyt kol to nepamatai, širdies neskauda. Be to kažkada teko skaityt Steve'o Irvin'o pasisakymus šiuo klausimu, ir man labai patiko(T.Y. kodėl jis, toks gyvūnų mylėtojas, nėra vegetaras). A. B. atveju buvo diskusija delfyje, bet dabar jau išimta iš archyvo, deja. Vienas pasiųlė tam pačiam ponui kokį Sibiro liūtą nudėt, o gal dar kokią pandą?
Na, lauksiu jūsų minčių