Varškės virtinukai su mėta
500 g varškės, 2 kiaušinių, 400 miltų, druskos, cukraus, šaukšto džiovintos smulkintos pipirmėtės, grietinės.
Į nedidelį dubenėlį įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite žiupsnį druskos ir įmuškite 1 kiaušinį. Viską gerai išplakite. Atskirame didesniame dubenyje suberkite miltus, į juos supilkite plaktą kiaušinį ir išminkykite stangrią tešlą. Jei reikia, įpilkite dar vandens. Atidėkite pusvalandžiui, įsukę tešlą į maišelį.
Į varškę įmuškite 1 kiaušinį, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir suberkite mėtas. Varškę maigykite šakute, kol prieskoniai ir kiaušinis persimaišys.
Tešlą iškočiokite plonu 2 mm storio tešlos lakštu, dėkite po šaukštą varškės įdaro, tešlos kraštą užlenkite, apspauskite tešlos sulipimo vietą pirštais ir, apvožę virtinį kokiu nors pagal dydį tinkančiu apvaliu indu, apipjaukite aštriu peiliu. Jei manote, kad virtinis verdant gali atsidaryti, susukite tešlos kraštą virvele arba apspauskite siūlę šakutės dantukais. Taip pat galite virtiniams formuoti naudoti specialų virtinių įtaisą.
Virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Kai virtiniai iškils, pavirkite dar 2-3 minutes ir išgriebkite su kiaurasamčiu. Valgykite dar karštus su grietine.








