Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Tynka, tai gal imestum ta receptuka? wink.gif
Atsakyti
Na, Valentino diena jau ant nosies smile.gif Bet kadangi per pilva koju jau nebematau, tai prasinesti per pardes ir nupirkti ka nors brangiausiajam nelabai iseis... TAi sugalvojau, kad butu faina jam torciuka iskept. Deja recepciuko reikia. Kokio paprastesnio, kad ir man iseitu tongue.gif Buciau dekinga smile.gif
Atsakyti
NAPOLEONAS

Pagrindui nusipirk sluoksniuotos bemielės tešlos, atšildyk, subadyk šakute ir iškepk wink.gif

Napoleono torto kremas:

1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.

Tiesa, čia Springlet receptas rolleyes.gif

Gaunasi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Sėkmės wink.gif
Atsakyti
Arba dar paprastesnis variantas smile.gif
Nusipirk biskvita,
O krema pasidaryk stai toki:
Naturalus danone jogurtas - didelis indelis, atrodo 500ml,
grietineles 300ml, gali buti ir 400, svarbiausiai 35% riebumo,
maiselis saldytu uogu (tiks avietes, braskes...),
3 saukstai cukraus
ir zinoma zelatinas.

Darbo eiga: isplakti grietinele su cukrumi, tada supilti jogurta ir trintas uogas, sudeti jau istirpinta zelatina (as dedu Dr.Oetker). Pertepti biskvita.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Riešutinių morengų tortas

429 kalorijos – 8 porcijos
100 g lazdyno riešutų
4 baltymai
275 g cukraus pudros
½ arbatinio šaukštelio balto vyno acto
400 ml plakamos grietinėlės + 4 šaukštai cukraus
1 šaukštas cukraus pudros pabarstymui

Ant kepimo popieriaus apveskite 2 apskritimus 20 cm skersmens. Riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir 10 min. statykite į įkaitinta iki 190 laipsnių orkaitę. Išėmus pilkite juos ant medžiagos ir trinkite, kad nusiluptų odelės. Sumažinkite orkaitės karštį iki 160 laipsnių. Atidėkite 8 riešutus papuošimui. Kitus riešutus sumalkite kombaine. Baltymus išplakite. Kai jau jie bus standūs, plakite po šaukštą dėdami cukraus pudrą. Kai visą pudrą sudėsite, įmaišykite actą, po to riešutus. Padalinkite masę į dvi dalis ir jas paskleiskite ant kepimo popieriaus nupieštuose skrituliuose. Kepkite orkaitėje 30 min. (jei jūsų orkaitė dujine, tai yra kaista tik apačia, kepkite po vieną, jei elektrinė, t.y. kaista ir viršus ir apačia, galite kepti abu kartu ant skirtingų skardų). Bus iškepę, kai viršus bus traškus, o vidus vis dar minkštas. Nuimkite kepimo popierių ir ataušinkite.
Išplakite grietinėlę su cukrumi iki standžių putų. Dėkite pirmą morenginį blyną kaip pagrindą į tortinę lėkštę, ant jo dėkite grietinėlę (palikite dalį papuošimui, gal ¼), ant viršaus dėkite antrą morengą ir puoškite konditeriniu švirkštu bei riešutais. Pabarstykite cukraus pudra. Skanaus.

Pastaba: kai persijojau cukraus pudrą man pasirodė labai daug, maniau suklydo. Bet ne, tiek ir reikia wink.gif
Atsakyti
Labai skanus torciukas buvo,neseniai ragavau,Bea saunuole kaip visada thumbup.gif
Atsakyti
Padariau torciuka biski is Springlet receptelio, biski nuo saves - rezultatas bus aiskus rytoj... Is sluoksniuotos teslos ispjoviau 4 blynus - sirdis, pertepiau grietineles+cukrus+citr.rugstis kremuku, is saldytu vysniu padariau raudona sirdi, ir apibarsciau dar sokoladu, ir migdolais... Na tikiuos bus skanu smile.gif
Ir atrodo nieko daug nereikejo daryti, ir perejau prie paties paprasciausio varianto bet taip nusiplukiau - tikrai jau geriausia po lova ritinetis su tokiu pilvu... O jusu receptelius jau tikslius isbandysiu, kai pilvas nebesimakaluos.
Visoms aciu smile.gif
Atsakyti
Marjolaine (prancūziškas klasikinis tortas) (Mairūnas lietuviškai)

Morenginiams sluoksniams:
9 baltymai
300 g cukraus
175 g migdolų
125 g lazdynų riešutų
1 arbatinis šaukštelis balto vyno acto acto

Ant kepimo popieriaus apveskite 3 apskritimus 26-27 cm skersmens. Riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir 10 min. statykite į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę. Išėmus pilkite juos ant medžiagos ir trinkite, kad nusiluptų odelės. Sumažinkite orkaitės karštį iki 160 laipsnių. Riešutus sumalkite kombaine. Baltymus išplakite. Kai jau jie bus standūs, plakite po šaukštą dėdami cukrų. Kai visą cukrų sudėsite, įmaišykite actą, po to riešutus. Padalinkite masę į 3 dalis ir jas paskleiskite ant kepimo popieriaus nupieštuose skrituliuose. Kepkite orkaitėje 30 min. (jei jūsų orkaitė dujine, tai yra kaista tik apačia, kepkite po vieną, jei elektrinė, t.y. kaista ir viršus ir apačia, galite kepti du sluoksnius kartu ant skirtingų skardų). Bus iškepę, kai viršus bus traškus, o vidus vis dar minkštas. Nulupkite kepimo popierių ir ataušinkite.
1 kremas - sviestinis:
9 tryniai
1 stiklinė cukraus
Pusantros stiklinės pieno
2 pokeliai tikro sviesto
vanilės esencija (dr.Oetker)
Trynius išsukite su cukrumi iki purumo ir kol pabaltuos (gogel-mogel). Tada sumaišykite su pienu ir kaitinkite VISĄLAIK maišant ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Nuimkite nuo ugnies ir ataušinkite. Kambario temperatūros sviestą išsukite. Po šaukštą dėkite ataušintą trynių masę ir maišykite. Pilkite vanilės esencijos. Kremą padėkite šaltai.
2 kremas:
400 ml plakamos grietinėlės
6-7 šaukštai cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakame.
Glaistas
120 g juodo šokolado (konditerinio)
3 šaukštai persijotos kakavos miltelių
100 g sviesto
2-3 šaukštai grietinės
2-3 šaukštai brendžio
Šokoladą sulaužome gabalėliais ir kaitiname su sviestu, kol ištirps. Tada įmaišome kakavą, grietinę ir brendį. Visąlaik maišant pakaitiname iki užvirimo. Pravėsiname (turi būti vos šiltas kai pilsime ant torto).

Torto surinkimas 
Atrenkame gražiausią morenginį blyną ir atidedame jį viršuj. Ant serviravimo lėkštės dedame vieną blyną ir sudedame ant jo visą sviestinį kremą. Užklojame antru blynu. Ant antro blyno sudedame plaktą grietinėlę (truputį paliekame papuošimui). Užklojame viršutiniu sluoksniu, ant kurio pilame šiltą glaistą. Pastatome tortą šaltai. Kai glaistas sustingsta, puošiame atidėta plakta grietinėle.
Skanaus.
Atsakyti
Tiesa, shis tortas gal labiau patyrusiom kepejom, nes ir laiko daug uzima ir sviestini krema tikrai ner taip lengva padaryt.. Bet shiaip skonis... mmm... na kas ragavo, buvo suzaveti. REKOMENDUOJU ypatingom progom! clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE (asara @ 2004 02 14, 16:43)
Na, ir kaip torciukas? rolleyes.gif

Labai gerai smile.gif thumbup.gif Aciu uz patarimus smile.gif Torta su visais kepimais ir puosimais padriau per nepilnas 2 valandas. Ir skanus gavosi smile.gif Vyras liko patenkintas iki ausu smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Ajuss @ 2004 02 12, 14:44)
NAPOLEONAS

Pagrindui nusipirk sluoksniuotos bemielės tešlos, atšildyk, subadyk šakute ir iškepk wink.gif

Napoleono torto kremas:

1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.

Tiesa, čia Springlet receptas rolleyes.gif

Gaunasi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Sėkmės wink.gif

Vakar ir as pabandziau ta tortuka iskepti. Skonis lux, tik kremo ryskiai per daug buvo (kepiau is 0,5 kg. sluoksniuotos teslos). Gavosi toks patizes biggrin.gif , bet skanus.
Atsakyti
QUOTE (Rimse @ 2004 03 18, 15:39)

Vakar ir as pabandziau ta tortuka iskepti. Skonis lux, tik kremo ryskiai per daug buvo (kepiau is 0,5 kg. sluoksniuotos teslos). Gavosi toks patizes biggrin.gif , bet skanus.

Aš antrą kartą kai dariau dėjau truputį mažiau miltų ir daugiau krakmolo, tuomet tas kremas šiek tiek kitoks gaunasi - taip neištyžta thumbup.gif
Atsakyti