Mama_Tania, antgalis turėtų būti su gana plačia (bent 1 cm) lygia skyle... Gal pamėgink išvis be antgalio? Aš spaudžiau tešlą praktiškai išvis be tarpų, nors kelių milimetrų ir galima palikti, nes piršteliai kepdami pakyla ir išsiplečia
Mama_Tania, antgalis turėtų būti su gana plačia (bent 1 cm) lygia skyle... Gal pamėgink išvis be antgalio?
Aš spaudžiau tešlą praktiškai išvis be tarpų, nors kelių milimetrų ir galima palikti, nes piršteliai kepdami pakyla ir išsiplečia
labai atsiprašau už tokius kvailus klausimus, gal pora kartu pabandžius, taps aišku... Ačiū sonatina o tada be antgalio, reiktų apie 1 sm skylę padaryti tame maišelyje?
dar karta (tik kepsiu jau ketvirtadienį, o šiandien naują tavo pyragą su braškėmis )
sveikutes. as sioj temoj naujoke. siandien kepiau "Medaus torta" gavosi super ikelsiu kada ir nuotraukyte. P.s bet man gavosi laaabai didelis,tad teks i svecius ryt draugu pasikviest ...
Gamyba: Biskvito produktus gerai išmaišome iki vientisos grietinės konsistencijos masės. Torto formą (20-25 cm) patepame sviestu ir kepame biskvitą apie 30-40 min - kol iškeps, tikrinti mediniu pagaliuku ar tešla nesivelia. Praaušiname biskvitą ir perpjauname jį per pusę (taip kad gautūsi du torto lakštai). Jei kartais forma mažesnė ir biskvitas gavosi storas, pjauname į tris dalis. Vienas lakštas turi būti maždaug piršto storumo arba plonesnis.
Želatiną pamerkiame šaltame vandenyje kad išbrinktų. Aš naudoju želatinos lapelius, kuriuos vėliau iš vandens išgriebiu, jei želatina granulėmis, skaityti instrukciją ant pakelio, bet šiaip vandens turi būti nedaug.
Persikus iš skardinės supjaustome gabaliukais. Likusį sirupą pakaitiname (neužverdame, tiek kad įkišus pirštą dar būtų galima kentėti) ir jame ištirpiname želatiną. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra. Atsargiai sujungiame grietinėlę su sirupu/želatina - aš dedu po gerus du šaukštus grietinėlės, išmaišau, dedu kitus du šaukštus ir t.t. kol sudedu visą grietinėlę. Paragaujame ar pakankamai saldu - turi būti gerokai saldžiau nei jūs mėgstate, nes želatina niveliuoja skonį. Galima taip pat įpilti kiek citrinos sulčių, tik ne kvapų (gali nestingti).
Pasiimame tą pačią torto formą kurioje kepėme biskvitą. Dedame vieną biskvito lakštą, ant jo pusę supjaustytų persikų, užpilame kremu kad apsemtų persikus. Dedame kitą lakštą, likusius persikus, supilame likusį kremą. Visą tortą dedame į šaldytuvą sustingti (per naktį arba kokiom 5 valandom).
Priklausomai nuo to kokia jūsų torto forma, gali tekti padėti po ja lėkštę, nes kartais kremas iš pradžių truputį sunkiasi per apačią.
Papuošimas tai pagal pageidavimą: galima arba išėmus aptepti šonus plakta grietinėle, arba šokoladu. Tortas gaunasi gaivus, minkštas ir sultingas.