Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Ugnužė @ 2007 08 05, 23:11)
Taip, pati gaminau  ax.gif  rolleyes.gif .

oho kokie sugebėjimai thumbup.gif
Atsakyti
REIKES:
TORTO PADU ( tu kur parduotuvese buna biskvitiniu)
KONDENCUOTO PIENO INDELIO
RAZINU
KONJAKO AR LIKERIO
PAKELIO SVIESTO
UOGIENES(KOKIOS RUGSTESNES.. as naudoju spanguoliu)
O APDAILAI PAGAL SAVO NUOZIURA IR SKONI

Tai va :
VISU pirma isverdat kondencuota piena.Su visu indeliu ,ant silpnos ugnies ,kokias 4 valandas.Tiik neatidarykit indelio karsto ,palaukit kol ataus ( kad nereiketu virti, as perku Rududu jau gatavai isvirta kondensuota piena )

atsalusi kondencuota piena dedi i bliuda ,ten pat dedi ir pakeli sviesto.Paplaki su mikseriu pora minuciu ,supili razinas (pries tai pamirkyti apie valanda),mase sumaisai
dedi viena torto pada ,apipurski ji trupuciu konjako(ar likerio),dedi mase (kond.pieno,sviesto ir razinu)ir paskirstai tolygiai ,dedi kita pada ,apipurski vel konjaku ,dedi uogiene ,paskirstai tolygiai ,vel dedi pada ,apipurski konjaku ,dedi mase (kond,pieno...)ir taip toliau kol padai baigiasi .Ant paskutinio pado nieko netepi ,o darai koki nors glaista .As darau is juodo sokolado ,paskui apiberiu karamelinuotais riesutukais ir t.t
TORTO KEPTI NEREIKIA

Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2007 09 19, 22:20)
REIKES:
TORTO PADU ( tu kur parduotuvese buna biskvitiniu)
KONDENCUOTO PIENO INDELIO
RAZINU
KONJAKO AR LIKERIO
PAKELIO SVIESTO
UOGIENES(KOKIOS RUGSTESNES.. as naudoju spanguoliu)
O APDAILAI PAGAL SAVO NUOZIURA IR SKONI

Tai va :
VISU pirma isverdat kondencuota piena.Su visu indeliu ,ant silpnos ugnies ,kokias 4 valandas.Tiik neatidarykit indelio karsto ,palaukit kol ataus  ( kad nereiketu virti, as perku Rududu jau gatavai isvirta kondensuota piena )

atsalusi kondencuota piena dedi i bliuda ,ten pat dedi ir pakeli sviesto.Paplaki su mikseriu pora minuciu ,supili razinas (pries tai pamirkyti apie valanda),mase sumaisai
dedi viena torto pada ,apipurski ji trupuciu konjako(ar likerio),dedi mase (kond.pieno,sviesto ir razinu)ir paskirstai tolygiai ,dedi kita pada ,apipurski vel konjaku ,dedi uogiene ,paskirstai tolygiai ,vel dedi pada ,apipurski konjaku ,dedi mase (kond,pieno...)ir taip toliau kol padai baigiasi .Ant paskutinio pado nieko netepi ,o darai koki nors glaista .As darau is juodo sokolado ,paskui apiberiu karamelinuotais riesutukais ir t.t
TORTO KEPTI NEREIKIA

as vietoj razinu dedu dauggggggggggggg kepintu ir kocelu sutrintu zemes riesutu, o krema dar ir citrinos sulciu ispaudziu
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2007 09 20, 15:46)
as vietoj razinu dedu dauggggggggggggg kepintu ir kocelu sutrintu zemes riesutu, o krema dar ir citrinos sulciu ispaudziu

as riesutus neypac megstu.. kiti vietoj razinu dar deda dzivintus visokiu vaisius ar kokoso drozles.. cia pagal fantazija
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 02 14, 23:32)
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Marjolaine (prancūziškas klasikinis tortas) (Mairūnas lietuviškai)

Skanaus.
</div><!-- ALIGN end -->


Kazin si torciuka but galima padaryt diena pries?kazin nesuminkstetu tie morengai?
Atsakyti
O gal kas nors bent įsivaizduoja iš kokios tešlos gali būti iškepti šito torto lakštai?
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2007 10 03, 17:07)
O gal kas nors bent įsivaizduoja iš kokios tešlos gali būti iškepti šito torto lakštai?


Na juokas juoku, bet man sis tortas primena du pelesinio surio gabalus su vaisiais ir uogomis blush2.gif as galiu ir klysti... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2007 10 03, 19:31)
Na juokas juoku, bet man sis tortas primena du pelesinio surio gabalus su vaisiais ir uogomis  blush2.gif  as galiu ir klysti...  lotuliukas.gif

Kol nepasakei, tai tokių dalykų net nemačiau ax.gif O dabar ir man pelėsinis sūris matosi lotuliukas.gif Užkrėtei mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif
visu torciuku rec perskaiciau, bet tokio ,kokio man reikia ar bent kad panasus butu, neradau verysad.gif
gal galit padeti ? mylimajam noriu iskepti pati jo skaniausia torta... jis vadinasi 'juoda roze' , maximoj parduoda, niu lb jau skanus... blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
Turiu tokios kanaus ir paprasto torto recepta.
Tešla:
3 valgomieji šaukštai medaus
1 stiklinė cukraus (pagal skoni-as kepu su 0.5 stiklinės)
3 kiaušiniai
3 stiklinės miltų
3 arbatiniai šaukšteliai dosos
2 šaukštai acto

Cukrų,kiaušinius ir medų supilt į vieną dubenį,pastatyti į didesnį puodą ant viryklės,pašildyti vandenį,įmerkti dubenį su tešla į jį ir maišyti apie minutę-kitą,kol pasidarys vientisa masė.
Tada paimti 3 šaukštelius sodos,"nugesinti" pora šaukštų acto,ir supilti į tešlą.toliau šildyti ir maišyti apie 7-10minučių.Tešlos apimtis turi padidėti-spalva bus šviesiai geltona.
Nukelti nuo garų ir įpilti tris stiklines miltų.Išmaišyti ir iškočioti blynus-kiek norit,tik turi būti pakankamai ploni.Iškept blynus ant riebalais išteptos skardos-turi būti šviesiai rudi,kepa labai greitai.Poto atvėsinti.

Kremas:
400 gramų grietinės
1 citrinos sultys (galima ir daugiau jei rugsciau megstat)
1 stiklinė cukraus (galima pagl skoni)

VIska išmaišyti ir pertepti blynus.Būtinai nakčiai palikti šaldytuve,kad kremas įsigertu i blyus.Papuoškite kaip tik norite.
Skanaus drinks_cheers.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(LABUSKA @ 2007 10 03, 18:07)
O gal kas nors bent įsivaizduoja iš kokios tešlos gali būti iškepti šito torto lakštai?



Tie torto lakštai-Brie pelėsinis sūris.Jis labai dera su vaisiais todėl sugalvota padaryti tortą su juo...dėja tortas laaabai brangus turėtu būti blush2.gif
Atsakyti
Jeigu tortui reikia iškepti daug lakštų, tai kiekvieną reikia atskirai kept? Ar galima juos kaip nors atskirti kepimo popieriumi ar dar kaip nors ir visus sykiu kepti?
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2007 09 19, 21:20)
Tai va :
VISU pirma isverdat kondencuota piena.Su visu indeliu ,ant silpnos ugnies ,kokias 4 valandas.

blink.gif blink.gif oho verdi net 4 valandas?uztenka 2val ir ant normalios ugnies. mirksiukas.gif pabandyk.
Atsakyti