Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(juokutis @ 2008 02 23, 16:47)
cia bus 4 indeliai grietines.viename indelyje tikriausiai bus apie 200-250gr griet. taip iseina pertepimui reikia 800gr-1kg grietines
Siaip cia panasus kaip ir torto"medutis" receptas  g.gif .

O siaube koks riebus tada ohmy.gif Gal kas kokį lengvesnį žinot g.gif
Atsakyti
Nagi nebūtina naudoti būtent tokį riebų, kaip pasirodo, pertepimą. Juk galima pabandyti pakeisti tą grietinę varške, kaip pvz. "Švelnioji", kuri puri kaip pūkelis. Ją sumaišius su kokiu priedu, cukatais ar kuo kitu ir pertepus tuos pačius jau pagal receptą keptus blynus išeitų labai puikus tortas. Vat aš visuomet pažiūriu kas man tinka pagal receptą, kai ką pakeičiu, nes nemėgstu riebių pertepimų. Žinoma, skanūs kai burnoj tirpsta, bet jau nuo riekutės bloga pasidaro...O štai su neriebiu pertepimu ir skanu ir gerai:)
Atsakyti
Sveikos merginos. Norėčiau jūsų pagalbos. Vyro gimtadieniui noriu iškepti tortą. Galvoju kepti biskvitą ir paskui pertepti. Gal galit pasidalinti savo biskvitinio torto receptukais? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 02 23, 15:21)
Turim vieną receptą smile.gif Jis buvo gamintas tik '82metais, tada receptas tik atsirado receptų knygoje ir tiek, niekad nemėginom namie kepti. Jį kepdavo viena moteris iš mamos darbo šventei kokiai. Receptas taip užrašytas:
3v.š. medaus su puse stiklinės cukraus ištipdyti kitam inde, ne tiesiai ant ugnies. Išplakti 4 kiaušinius su 1-2v.š. cukraus. Dėti 0,5 indelio grietinės ir dvi stiklines miltų ir dar kiek reik, kad tešla gerai minkytųsi. Iš tešlos iškepti 12 blynų.
Tepti: 4 grietinės (ko tie 4 neužrašyta, gal valg. šaukštai), 1stiklinė cukraus, 1a.š. citrinos rūgštelės. Visa tai maišytuvu išplakti

Taip jis panašus į "medutį" tik čia aiškiai trūksta nubraukto arb. š. sodos.
O pertepimui reikia 4 indelių po 200g grietinės (aišku nerūgščios, be augalinių riebalų, ne mažiau 30 proc., geriausia -kaimiška, nes kitokia neišsiplaks iki kremo konsistensijos)
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2007 07 25, 14:53)
Persikų tortas

Praeitą savaitgaly anytos gimtadieniui dariau persikinį tortą ir gavosi nepaprastai skanus!

Produktai:
Biskvitui:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
1 indelis grietinės (200-250g)
1 indelis apelsinų, citrinų ar bet kokios kitokios geltonos uogienės (250 g)
1 šaukštelis sodos

Kremui
1 litras grietinėlės
1 stiklinė cukraus pudros
1 skardinė persikų puselių sirupe
1 pakelis želatinos (priklausomai nuo želatinos - litrui skysčio)

Gamyba:
Biskvito produktus gerai išmaišome iki vientisos grietinės konsistencijos masės. Torto formą (20-25 cm) patepame sviestu ir kepame biskvitą apie 30-40 min - kol iškeps, tikrinti mediniu pagaliuku ar tešla nesivelia.
Praaušiname biskvitą ir perpjauname jį per pusę (taip kad gautūsi du torto lakštai). Jei kartais forma mažesnė ir biskvitas gavosi storas, pjauname į tris dalis. Vienas lakštas turi būti maždaug piršto storumo arba plonesnis.

Želatiną pamerkiame šaltame vandenyje kad išbrinktų. Aš naudoju želatinos lapelius, kuriuos vėliau iš vandens išgriebiu, jei želatina granulėmis, skaityti instrukciją ant pakelio, bet šiaip vandens turi būti nedaug.

Persikus iš skardinės supjaustome gabaliukais. Likusį sirupą pakaitiname (neužverdame, tiek kad įkišus pirštą dar būtų galima kentėti) ir jame ištirpiname želatiną. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra. Atsargiai sujungiame grietinėlę su sirupu/želatina - aš dedu po gerus du šaukštus grietinėlės, išmaišau, dedu kitus du šaukštus ir t.t. kol sudedu visą grietinėlę. Paragaujame ar pakankamai saldu - turi būti gerokai saldžiau nei jūs mėgstate, nes želatina niveliuoja skonį. Galima taip pat įpilti kiek citrinos sulčių, tik ne kvapų (gali nestingti).

Pasiimame tą pačią torto formą kurioje kepėme biskvitą. Dedame vieną biskvito lakštą, ant jo pusę supjaustytų persikų, užpilame kremu kad apsemtų persikus. Dedame kitą lakštą, likusius persikus, supilame likusį kremą. Visą tortą dedame į šaldytuvą sustingti (per naktį arba kokiom 5 valandom).

Priklausomai nuo to kokia jūsų torto forma, gali tekti padėti po ja lėkštę, nes kartais kremas iš pradžių truputį sunkiasi per apačią.

Papuošimas tai pagal pageidavimą: galima arba išėmus aptepti šonus plakta grietinėle, arba šokoladu. Tortas gaunasi gaivus, minkštas ir sultingas.

Skanaus!

Dariau pagal šitą receptą, bet kažkodėl neiškepė biskvitas. Ta prasme vidurys buvo dar skystas, o kraštai jau rudavo. Kepiau 180 laipsnių 30 minučių. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mulan: 28 vasario 2008 - 21:21
QUOTE(Mulan @ 2008 02 28, 22:21)
Dariau pagal šitą receptą, bet kažkodėl neiškepė biskvitas. Ta prasme vidurys buvo dar skystas, o kraštai jau rudavo. Kepiau 180 laipsnių 30 minučių.  g.gif

permazai laipsniu.220 kitam kartui bandyk mirksiukas.gif ir turetu uztekt 15-20min.B utinai priestai ikaitinus orkaite.
Atsakyti
Tai dabar jau galiu papasakot savo vargus su tuo tortu doh.gif Biskvitą kepiau virš valandos, nprs po to pusvalandžio padidinau iki 200 laipsnių doh.gif Na bet svarbiausia, kad nesudegė biggrin.gif O šiaip tai tortas gavosi thumbup.gif Tik to pertepimo buvo žiauriai per daug, tai teko pusę išmest doh.gif
Atsakyti
siandien pusia dienos gaminau napoleona,issitraukus recepta is interneto.ryt vakare ragausim.jei bus skanus parasysiu ta receptuka.tik bijau,kad nebutu per daug riebus g.gif nors napoleonai ir yra vieni riebiausiu tortu.tikiuos,kad gavos,nes ragaus sveciai,o napoleona dariau pirma kart blush2.gif
Atsakyti
tesla:500gr.margarino,800gr.miltu,60gr.grietines,2kiausiniai. kremas:400gr.sviesto,240gr.cukraus pudros,160gr.kondensuoto pieno ir vienam ar dviems pertepimams spanguoliu ar kitokios rugstesnes uogienes.ant dideles lentos ar stalo supili miltus,padarai duobute i ja imusi kiausinius,supili mazu ziupsneliu pasudyta grietine,sudedi per burokine tarka sutarkuota margarina ir dideliu peiliu kapoji tesla gerai kad patalpa butu vesi,nes kitaip margarinas prades lipt ir veltis.taip kapot kol neliks laisvu miltu.tada viska suspaust i gumula ir ydet i saldytuva kokiom dviem valandom.po dvieju val.peiliu padalini tesla i sesias ar penkias dalis ir kocelu iskocioji blynus,lekste ar dangciu ispjauni vienodo dydzio formas,subadai sakute blyna ir kepi 190 laipsniu temperaturoje orkaiteje kol pagels.kocioti blyna geriausia ant kepimui skirto popieriaus ir su juo is kart det i orkaite.kai isimsi blyna jo nejudink kol ataus.taip iskepi visus blynus.kremui ismaisai sviesta cu cukraus pudra,supili truputy pakaitinta kondensuota piena,ziurek kad nebutu karstas,as dar ipyliau sauksta kreminio likerio,gali ipilt megstamo sirupo ar nieko nepilt viska gerai ismaisyt.siuo kremu pertepk blynus viena ar du sluoksnius pertepk uogiene,nebus taip riebu.torta papuosk jo paties trupiniais is tu juosteliu kurias ispjovei su lekste.nedek torto is kart i saldytuva leisk kokias 4-rias valandas pastovet kambario temperaturoje,kad susigertu,o tada i saldytuva.valgyt geriausia ne is kart,o kita diena.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 10, 07:07)
Sesulės gimtadieniui iškepiau "Napoleoną" 4u.gif

user posted image

Kai pamačiau jo nuotrauką su receptu rusiškame pulapyje, iškart nusprendžiau, kad reikia išbandyti smile.gif  Man labai patiko, kad jis iš daugybės plonų sluoksnelių smile.gif

user posted image

Tortas „Napoleonas“

Tešlai:

75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų

Kremui:

350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės

Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.

Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.

Kepiau velykoms, bet gaila nesigavo skanus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2008 02 17, 19:42)
Slyvu tortas

Reikes:
6 kiausiniai
ziupsnelis druskos
330gr. cukraus
50gr. maltu dziuveseliu
2 saukstai krakmolo
200gr. miltu
1/2 saukstelio kepimo milteliu
5 dideliu melynuju slyvu
avieciu sirupo

Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu. Trynius su 250gr. cukraus issukti iki purumo
Suberti dziuveselius,krakmola,miltus,kepimo miltelius ir gerai ismaisyti. Stvesintus baltymus su ziupsneliu druskos standziai isplakti. I tesla sudeti plaktus baltymus ir atsargiai ismaisyti. Slyvas perpjauti pusiau,isimti kauliukus. Kepimo forma pabarstyti dziuveseliais,sukresti tesla,ant virsaus isdelioti slyvu puseles,apslakstyti avieciu sirupu ir 35-40min.kepti 180 laipsniu karstumo orkaiteje.

Atsakyti